عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری که در ستاد انتخابات کشور برگزار شد، ضمن تکذیب خبر ممانعت برخی از نهادهای امنیتی با اعلام نتایج نهایی انتخابات، گفت: هیچگونه شایعهای را در این مورد و موارد دیگر قبول نکنید.
او ادامه داد: حدود ۳۰۰۰ صندوق را برای انتخابات خبرگان در تهران شمارش کردیم و تقریباً همین حدود را نیز برای مجلس شمارش کردیم و منتظر تعیین صورت جلسه نهایی هستیم که در اختیار سیستم قرار بگیرد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: برای اینکه صحت و دقت انتخابات را افزایش دهیم، در مراحل مختلف اعم از شمارش در شعب رایگیری تا افزایش تعداد کسانی که آرا را ثبت میکنند و هم افزایش تعداد دیگر برگزار کنندگان و بازرسانی که در شعب حضور دارند، سعی کردیم دقت کار را بالا ببریم.
رحمانی فضلی یادآور شد: پس از شمارش آرا در شعبهها، ابتدا یک جمعبندی اولیه صورت میگیرد و فرمهای لازم تکمیل میشود و سپس مجدداً آرای کل شعبهها تجمیع میشود و از بخش به حوزههای فرعی انتقال داده میشود و در ادامه به شعبههای اصلی میرود و همزمان یک برگ از صورت جلسه نهایی به شورای نگهبان میرود که هم شورای نگهبان و هم وزارت کشور تایید نهایی را انجام دهد و همه این مراحل تنها به این دلیل است که دقت انتخابات را افزایش دهیم که طبیعتاً کمی زمان را افزایش میدهد.
وی افزود: امیدواریم امشب بتوانیم ۷۰ الی ۸۰ درصد صندوقها را نهایی کنیم که البته شمارش آرا انجام گرفته و فقط مراحل نهایی و تطبیق آن باقی مانده که امیدواریم محقق شود.
او تاکید کرد: اگر امشب همکاریها مستمر باشد، نتایج خبرگان رهبری را در شهرستانها اعلام خواهیم کرد و شمارش آرای تهران را نیز از امشب آغاز خواهیم کرد. البته کار شمارش برخی از صندوقهای تهران را در هردو انتخابات آغاز کردیم اما این تعداد به میزانی نیست که بتوانیم نتایج آن را اعلام کنیم.
وزیر کشور در پاسخ به سوال دیگری در این باره که چرا نتایج حوزههایی که برای انتخابات مجلس خبرگان تنها یک نامزد داشتند، اعلام نشده اعلام کرد: البته شمارش آرای بسیاری حوزههای خبرگان انجام شده اما باتوجه به اینکه درخصوص مجلس خبرگان همه امور در اختیار شورای نگهبان است و طبق آیین نامه این شورا باید نتایج را نهایی کند و وزارت کشور تنها نتایج را اعلام میکند، در حوزههایی هم که یک نامزد وجود داشته با وجود اینکه طبیعتاً آن نامزد پیروز است اما باید آرای او شمارش شود و سپس اعلام کینم.
او تصریح کرد: در مورد تعداد شرکت کنندگان یک تعداد ماخوذه داریم و یک آمار استعلام شده. آمار استعلام شده مربوط به تشخیص هویت افراد در زمان رای گیری است که بر این اساس حدود ۳۳ میلیون نفر که حدود ۶۱ درصد واجدان شرایط است را در اختیار داریم. اما امکان دارد برخی از این استعلامها به دلایلی به صورت غیربرخط انجام شده باشد که در نتیجه باید این افراد را نیز به افرادی که استعلام هویت شدهاند، اضافه کنیم.
رحمانی فضلی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تخلف برخی رسانهها و خبرگزاریها که نسبت به اعلام نتایج غیررسمی اقدام کردهاند، گفت: پیش از اینکه دستور العمل شورای عالی فضای مجازی به ما اعلام شود، در کمیتهای که به این منظور تشکیل شده بود، تمامی تخلفهای رسانهها ثبت شده و به ما اعلام شده است و همگی نیز به مراجع مربوطه ارجاع شده است که بر این اساس بخشی از تخلفات که اداری بوده به تخلفات اداری ارجاع شده و بخشی از آن به شورای نگهبان ارجاع شده که از آنجا که اعضای شورای نگهبان خودشان نامزد انتخابات نیز بودند، حتماً در رسیدگیهای اعتبارنامه باید مورد دقت قرار بگیرد. و برخی نیز به قوه قضاییه ارجاع داده شده است.
او اضافه کرد: ما بیش از ۳۴۰ تخلف را در سایتها و فضای مجازی احصا کردیم که برای برخورد ارجاع شدند و در همان ایام حدود ۴۰ الی ۵۰ مورد تعیین تکلیف شد و باقی نیز باید در ادامه انجام گیرد. همچنین بیش از ۱۵۰ نشریه و روزنامه نیز مورد رسیدگی قرار گرفت.
وزیر کشور یادآور شد: معتقدم باید حتماً پیگیریها انجام شود. ما به عنوان وزارت کشور هم تخلفهای کسانی که رای نیاوردند و هم کسانی که رای آوردند را به عنوان مدعیالعموم در وزارت کشور پیگیری میکنیم.
او در پاسخ به سوال دیگری درخصوص انتقال سازماندهی شده افراد از نقطهای به نقطه دیگر برای شرکت در انتخابات تصریح کرد: اینکه افراد برای رای دادن از هرجایی به نقطه دیگر بروند، مجاز است اما اگر یک جریان سیاسی به صورت سازمانیافته این اقدام را انجام دهد باید با آن برخورد شود و باوجود اینکه حدود دو روز پیش از انتخابات این مسئله به صورت گسترده اعلام شد، اما در روز انتخابات به جز سه مورد اتوبوسی که در حسن آباد متوقف و بازگردانده شد، پس از آن نیز ما به فرمانداریهای شهرهای اطراف ابلاغ کردیم که اگر به صورت سازماندهی شده قصد چنین اقدامی وجود داشت، برخورد کنند که این اقدام نیز صورت گرفت و از انتقال افراد جلوگیری شد و اعلام کردیم که مستندات لازم را نیز تهیه کنند که در این صورت برخورد خواهیم کرد.
رحمانی فضلی درباره میزان مشارکت شهر و استان تهران نیز اعلام کرد: حدوداً دو میلیون ۹۰۰ هزار نفر در شهر تهران استعلام شدهاند که از حدود ۶ میلیون ششصد هزار واحد شرایط حدود ۳ میلیون ۹۰۰ هزار نفر در کل استان تهران داریم که واجدین شرایط حدود ۸ میلیون هشتصدهزار نفر هستند که میتوان گفت حدود ۴۵ درصد در استان تهران و ۴۲ درصد در شهرستان تهران مشارکت داشتیم.
او در باره تخلفها و مشکلاتی که در برگزاری انتخابات به وجود آمده گفت: الحمدالله انتخابات را در فضایی بسیار آرام هم به لحاظ سیاسی و هم امنیتی داشتیم و تا این لحظه هیچ مشکلی نداشتیم.
رحمانی فضلی اضافه کرد: به لحاظ سیاسی علی رغم تندرویهایی که در برخی مقاطع انجام شد، از یک روز قبل از انتخابات فضا بسیار آرام شد و پس از آن نیز از امروز شاهد بودیم هم رسانهها و سایتها و نشریات و روزنامهها و هم میان سیاسیون فضایی آرام به وجود آمده است و توقع ما از افراد و اشخاص و احزاب این است که پس از اعلام نتایج نیز همینطور با آرامش به دنبال پیگیری مطالبات مردم باشند.
او افزود: اینکه افراد از هرجایی به نقطه دیگر بروند مجاز است اما اگر یک جریان سیاسی به صورت سازمان یافته این اقدام را انجام دهد باید با آن برخورد شود و باوجود اینکه حدود دو روز پیش از انتخابات این مسئله به صورت گسترده اعلام شد، اما در روز انتخابات به جز سه مورد اتوبوسی که در حسن آباد متوقف و بازگردانده شد، مورد دیگری نداشتیم.
رحمانی فضلی ادامه داد: در برخی از مناطق خاص کشور که قومی و طایفهای است رقابتها بسیار جدی میشود و در برخی از سالها حتی مشارکت بالای ۱۰۰ درصد و حتی تا ۱۲۰ درصد هم شاهد بودیم که علت آن هم این است که وقتی رقابت بالا میگیرد، تمامی افراد آن طایفه از دیگر مناطق نیز آرای خود را در یک حوزه انتخابیه میریزند که ما در این مناطق شرایط خاص امنیتی را برقرار کردیم که خوشبختانه انتخابات بسیار خوبی برگزار شد. در لرستان، در کهکیلویه و بویراحمد و همچنین در کرمانشاه مناطقی این چنینی داشتیم و در مجموع حدود ۵۰ الی ۶۰ را به عنوان شرایط خاص اعلام کرده بودیم که خوشبختانه مشکلی پیش نیامد.
او اعلام کرد: بیش از یک میلیون نفر در حوزه اجرا و برگزاری انتخابات دست داشتند که با شرایط مختلف جغرافیایی و آب و هوایی همکاری کردند و من نتیجه کار ستاد انتخابات را در سراسر کشور بسیار خوب ارزیابی میکنم.
وزیر کشور با ابراز بیاطلاعی نسبت به رسیدن صندوق به محل حصر موسوی، رهنورد و کروبی اعلام کرد: همان طور که آقای امیری اعلام کردند گویا در مورد اخذ رای یکی از محصوران رای گیری انجام شده اما در مورد یکی دیگر از این افراد با توجه به اینکه خارج از زمان رای گیری امکان فرستادن صندوق مهیا شده، رایگیری انجام نشده است
بعععععله!!باور میکنیم!!!!!!!، درود بر حق گویان حق جو !!! با امید انتشار
بعیده در انتخابات شرکت کرده باشه چون همون 88 هم میگفت تقلب شده