بعد از بریتانیا نویت کدام کشورهاست؟
پارسینه: روزنامه آمریکایی واشنگتن پست ضمن اشاره به رای تاریخی مردم بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا به بررسی کشورهایی پرداخته است که میتوانند گزینههای بعدی خروج باشند.
کشورهایی در اتحادیه اروپا وجود دارند که در شرایط کنونی گزینه بالقوه ای برای خروج از این اتحادیه پس از اقدام تاریخی بریتانیا به شمار می روند.
سوئد
سوئد خود را معادل اسکاندیناوی بریتانیا می داند. سوئد هنوز به یورو ملحق نشده است. در مسائل سیاسی نیز سوئد و بریتانیا تقریبا در 90 درصد هم نظر هستند.
بنابراین خروج بریتانیا می تواند نگرانی های زیادی را در سوئد ایجاد کند. سوئد طی سال گذشته صدها هزار مهاجر را قبول کرده ولی در این زمینه با چالش های زیادی روبرو شده است. این مساله موجب افزایش احساسات راستگرایانه و مخالف مهاجرت در سوئد شده است. گرچه اکثر سوئدی ها احساس مثبتی نسبت به اتحادیه اروپا دارند ولی خروج بریتانیا می تواند به شدت به این احساس مثبت لطمه بزند.
دانمارک
دانمارک دسامبر سال گذشته همه پرسی را برگزار کرد،البته با تاثیری بسیار محدود. مردم دانمارک با اعطای قدرت و اختیارات بیشتر به اتحادیه اروپا مخالفت کردند.
البته این همه پرسی به تنهایی برای پیش بینی کردن اینکه آیا مردم دانمارک واقعا خواستار خروج از اتحادیه اروپا هستند، کافی نیست. در واقع اکثر شهروندان اروپایی بر این باورند که بروکسل نباید قوی تر از چیزی که هست، شود. این مطلب در نظرسنجی موسسه "پیو" مشخص شده است.
در خصوص دانمارک دو مساله مهم تاثیر زیادی بر وضعیت عضویت در اتحادیه اروپا خواهد داشت. نخستی بحران مهاجرت که می تواند این کشور کوچک اروپایی را تهدید کند و دوم وابستگی دانمارک به بریتانیا و شباهت مواضع آنها در بسیاری از مسائل سیاسی.
یونان
بحران بدهی دولت یونان تا حد زیادی از مباحث عمومی و تیترهای اصلی رسانه های خبری حذف شده است. یک روزنامه یونانی هشدار داده است که ادامه بحران بدهی و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا می تواند در نهایت به تهدیدی برای عضویت آتن در اتحادیه اروپا تبدیل شود.
نگرانی مهم اتن این است باید این باشد که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، موضع یونان برای حل و فصل بحران بدهی در منطقه یورو را با چالش اساسی روبرو خواهد کرد.
هلند
یک روزنامه هلندی در آستانه برگزاری همه پرسی بریتانیا در مطلبی نوشت: من را در این مسیر تنها نگذار.
ولی ممکن است این تیتر دیدگاه بخش وسیعی از مردم هلند باشد. گیرت ویلدرس رئیس حزب راستگرای افراطی هلند از خروج بریتانیا حمایت کرده و ابراز امیدواری کرده است که همه پرسی مشابهی نیز در این کشور برگزار شود.
وی گفت: اگر می خواهیم به عنوان یک کشور زنده بمانیم، باید مهاجرت و اسلامی شدن را متوقف کنیم.
مجارستان
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان به این مساله مشهور است که یک دوست ویژه برای اتحادیه اروپا نیست. هنوز برخی از مقام های اروپایی از جمله ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا، اوربان را یک دیکتاتور می دانند.
علی رغم مخالفتها، اوربان اخیرا خواستار ادامه حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا شده است ولی ظاهرا این درخواست اوربان بیشتر به خاطر آن بوده است که بریتانیا یک شریک مهم برای دولت بوداپست به شمار می رود.
اوربان در حال برنامه ریزی یک همه پرسی است که می تواند به ضرر همبستگی اتحادیه اروپا باشد.
فرانسه
61 درصد فرانسوی ها دیدگاه مثبت و امیدوار کننده ای نسبت به اتحادیه اروپا ندارند. این رقم در مجارستان حدود 37 درصد اعلام شده است. آلمان و فرانسه 2 قدرت بزرگ سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا به شمار می روند. ولی این کشورها نیز با مشکلات زیادی روبرو هستند. افت رشد اقتصادی و افزایش تهدیدات تروریستی از مهمترین مشکلات فرانسه به شمار می رود.
برخی از فرانسوی ها ریشه اصلی این مشکلات را عضویت در اتحادیه اروپا می دانند. بر خلاف آلمان، فرانسه با مشکلات و چالش های اقتصادی زیادی روبرو است. افزایش بیکاری و اصلاحات قانون بازار کار از مهمترین دغدغه های اولاند به شمار می رود.
اسکاتلند یک مورد ویژه
بریتانیا تنها طی 2 سال با 2 همه پرسی مهم روبرو شده است. ولی احتمالا باید برای همه پرسی سوم نیز اماده شود. اسکاتلند در سال 2014 به ادامه حضور در پادشاهی متحد رای داده است ولی اکنون به نظر می رسد که در شرایطی که بریتانیا قصد خروج از اتحادیه اروپا را دارد، بخش وسیعی از اسکاتلندی ها خواستار ادامه حضور در اتحادیه اروپا و استقلال از بریتانیا هستند.
ارسال نظر