گزارش روزنامه شرق: خانه تكاني قاليباف در شهرداري تهران
لیدا ایاز در روزنامه شرق نوشت: شهردار تهران ميگويد كه خانهتكانياش تمام شده و فصل تغييرات در شهرداري با پايان سال 90 خاتمه يافت. خانهتكانياي كه براي دو معاون و هشت شهردار آمد نداشت و با دستور قاليباف ميزشان را به ديگران دادند.
چينش مهرههاي شهردار تهران نشان از آن دارد كه اين تغييرات بيارتباط با برخي اتفاقات در شهرداري و شوراي شهر تهران نيست، چراكه معاون معماري و شهرسازي شهرداري تهران پس از آن از كار بركنار و به سمت مشاور شهردار انتخاب شد. صدور مجوزهاي بيضابطه ساختوساز و درآمد ناشي از عوارض كاربريها در معاونت معماري و شهرسازي داد برخي از اعضاي شوراي شهر را درآورده بود.
برجاي ماندن بدهيهايي كه ناشي از پرداخت سود فروش اوراق مشاركت نوسازي به مردم، بدون اطلاع اعضاي شورا بود يكي ديگر از قصور نابخشودني بود كه اعضا را بر آن داشت تا از شهردار بخواهند پاسخ درخورشاني به اين تخلف بدهد. بنابراين اين ميتواند پيغام شهرداري براي شورا باشد.در اين تغييرات چهرهاي آشنا كه كم مورد علاقه شهردار تهران نيست، ديده ميشود. جاويد، كسي كه سه روز است بر صندلي معاون شهرسازي و معماري تكيه زده، يكي از چهرههايي است كه پيش از اين و در دوره مديريت احمدينژاد در شهرداري تهران وارد شهرداري و به معاونت معاون شهردار منصوب شد، اما فراتر از جايگاه خود همواره در نزديك بزرگان بود. در زمان قاليباف نيز از توفان بركناريها نهتنها مصون ماند بلكه عنوان جوانترين شهردار منطقه را نيز از آن خود كرد و شد «شهردار جوان منطقه 17». روند پيشرفت او البته قطع نشد و او بعدتر به سمت شهرداري منطقه يك (پولسازترين منطقه شهري تهران)، قائممقام شهرسازي و اكنون به عنوان معاون شهردار منصوب شده است تا دستكم به تاريخ ثابت شود كه قاليباف و احمدينژاد بر سر يك چيز توافق دارند.
توافقي كه اگر از حاشيهها بگذريم كه تغيير دوم جابهجايي در صندلي معاونت خدمات شهري بود كه احتمال ميرود به دنبال چالشهاي اخير برخي از اعضاي شورا با حسين كلخوراني مدير پيشين اين مجموعه اتفاق افتاده باشد. در اين صندلي هم يك شهردار ديگر نشست. مجتبي عبدالهي شهردار منطقه 20 كه زماني به عنوان پزشك در كنار قاليباف سردار بود و زماني هم شهردار منطقه پنج تهران. از سوي ديگر اعمال تغييراتي هم در بدنه مديریت سازمان و معاونتهاي زير نظر شهرداري به دنبال اين تغيير و تحولات بهزودي رخ ميدهد، به طوري كه معاون حملونقل و ترافيك شهرداري تهران از تحول مديريتي 11 پاركينگ عمومي سازمان ترافيك و واگذاري تصدي آنها به معاونتهاي ترافيك مناطق خبر ميدهد.
امري كه به گفته اين مدير در راستاي اجراي سياست منطقه محوري شهرداري تهران بر عهده شهرداريهاي مناطق قرار ميگيرد. اما يكي ديگر از شاخصهاي تغييرات در شهرداري تهران بزرگ شدن دايره مشاوران شهردار است تا جايي كه برخي از مشاوران كنوني آن دسته از مديراني هستند كه مورد خوشايند اعضاي شورا نيستند اما مورد وثوق آقاي شهردارند. بنابراين امروز اين دايره با قرار گرفتن نام هيربد معصومي (معاون سابق شهرسازي و معماري) در اين فهرست بزرگتر هم ميشود. هرچند به تجربه ثابت شده است كه سمت مشاور در شهرداري صفتي براي مديران منتظر براي حذف كامل از شهرداري است.
نمونه مهرداد تقيزاده كه نزديك به شش سال است كه مشاور عالي شهردار در امور ترافيك است اما كيست كه نداند هاشمي تشكري مرد اول و آخر شهردار در امور ترافيكي است، مشاور، مدير، مجري و... . با اين حال قاليباف در انتصابهاي اخير جريان سياسي و فكري مشخصي را دنبال نكرده است و در بين منصوبشدگان، جريانهاي سياسي و فكري بسياري را ميتوان ديد. یاران، تندروها، ميانهروها و... هركدام از اين تحولات سهمي داشتند تا قاليباف ثابت كند كه همچنان مرد معلق در ميان جريانهاست.
ارسال نظر