محتوای تمامی کتابهای درسی تا ۶ سال آینده تغییر می کند
پارسینه: رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش با عنوان این مطلب که تا 6 سال آینده همه محتوای کتب درسی بر اساس سند درس ملی تدوین خواهند شد، گفت: تغییر کتابهای درسی باید بر اساس سند و نقشه باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، محی الدین بهرام محمدیان روز سه شنبه در دومین روز از اجلاس وزرای آموزش پرورش گفت: کتابهای درسی تا پیش از انقلاب تغییرات زیادی داشته است اما همه این تغییرات بدون سند بوده که ارزش چندانی ندارد.
وی افزود: در تحول کتابهای درسی که بر اساس برنامه درسی ملی صورت گرفته است تنها کلاس محیط یادگیری نبوده و کتابخانه ، نمازخانه ، آزمایشگاه نیز به عنوان محیط یادگیری تلقی می شوند.
به گفته محمدیان کتابهای جدید التالیف مسئله محور و پرسش مدار طراحی شده است و دیگر نمی توان گفت آموزش و پرورش یک نهاد صرفا حفظی برای دانش آموزان است.
وی ادامه داد: اکنون دانش آموزی، دانش آموز خوب تلقی می شود که پرسشهای مناسب داشته باشد نه اینکه جوابها را با حفظ کردن برای معلم تکرار کند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش در تشریح نحوه تالیف کتب افزود: شورای برنامه ریزی درسی ابتدا نیازها را تبدیل به زبان برنامه کرده و سپس راهنمای برنامه تدوین می شود. پس از آن اعتباربخشی از سوی شورای برنامه ریزی، معلمان و دانش آموزان با حضور کارشناسان انجام می شود.
به گفته وی، در سالهای گذشته تغییر کتب یک سال به صورت آزمایشی انجام می شد اما با توجه به مصوبه شورای عالی آموزش و اینکه هر سال دو پایه کتاب هایش باید تغییر کند روند اعتباربخشی و برنامه ریزی و راهنمای برنامه به صورت همزمان انجام می گیرد.
محمدیان با بیان اینکه کتابهای راهنمایی، اول، سوم، چهارم و پنجم ابتدایی چاپ شده است، ادامه داد: کتابهای دو پایه ششم و دوم از هفته گذشته به تولید انبوه رسیده است.
وی ادامه داد: تا 6 سال آینده همه محتوای کتب درسی تغییر و بر اساس سند درس ملی تدوین خواهند شد.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای ایجاد تحول باید برنامه ها متناسب با شرایط و موقعیتها انجام شود ادامه داد: ارزشیابی تحصیلی باید متناسب با نظام تحولی باشد لذا فقط کمی و کیفی نخواهد بود و ارزشیابی ها تشریحی و ترکیبی در قالب برنامه ها تعریف شده است.
به گفته وی، محتوای کتابها باید هر 5 سال یکبار متناسب با نیازها، پیشرفت تکنولوژی و علوم جدید بازنگری شود لذا اگر تغییراتی هم صورت می گرفت بسیار جزئی بود. اما سند درس ملی کلیات محتوای کتب را دستخوش تغییرات اساسی کرد.
ارسال نظر