دلالی گران قیمت روادید ایران در افغانستان
پارسینه: محمدرضا امینی مشهدی اظهار کرد: روادید ایران در افغانستان گاهی تا سه هزار دلار خرید و فروش میشود، البته این مساله تقریبا به صفر رسیده است و هرکس که بخواهد میتواند به ایران سفر کند. رییس اداره فرهنگ و ارتباطات استان خراسان رضوی اعلام کرد: روادید ایران در افغانستان تا سه هزار دلار دلالی میشود.
محمدرضا امینی مشهدی در نخستین نشست مشترک گردشگری ایران و افغانستان که صبح امروز چهارشنبه 13 دیماه در تهران برگزار شد، اظهار کرد: روادید ایران در افغانستان گاهی تا سه هزار دلار خرید و فروش میشود، البته این مساله تقریبا به صفر رسیده است و هرکس که بخواهد میتواند به ایران سفر کند.
او همچنین با اشاره به موقعیت استان هممرز خراسان رضوی با افغانستان، گفت: اگر بتوان رفت و آمد دوستان افغان را به مشهد تسهیل کرد کار ارزشمندی برای دو کشور انجام میدهیم ما با همین نگاه در سال 89 نشستی را با سرکنسول ایران در هرات و نماینده فرهنگی در این شهر برگزار کردیم و به این توافق رسیدیم که کاروانهای زیارتی حضرت امام رضا (ع) را راهاندازی کنیم.
وی اضافه کرد: در خردادماه سال 89، پنج کاروان 50 نفره را برای شرکت در مراسم ارتحال حضرت امام (ره) ساماندهی کردیم. پیش از آن هم نامهای به دستگاههای مختلف برای گرفتن نظرشان در این باره فرستادیم که بیشتر آنها با این کار موافق نبودند، چون نگران رسوب دوستان افغان در ایران بودند.
امینی ادامه داد: آن 200 نفر تا مرز ایران آمدند، اما به خاطر ناهماهنگی نتوانستند به کشور وارد شوند. سرانجام با فشارهایی که از طریق ستاد ارتحال امام (ره) در تهران اعمال شد، آن 200 نفر بدون داشتن حتا یک نفر رسوب به ایران وارد شدند و برگشتند.
وی اظهار کرد: پیگیری این کار چند ماه طول کشید تا سرانجام نخستین کاروان در 12 بهمن سال 89 به ایران آمد و تا پایان آن سال 12 کاروان به ظرفیت 571 نفر بدون داشتن یک نفر رسوب به ایرن سفر کرد. تا پایان سال 90 هم 183 کاروان با شش هزار و 129 نفر توانستند به ایران سفر کنند.
به گفتهی او، رسوب این مسافران افغان در ایران بسیار ناچیز بوده است و آن یک موردی هم که برای دیدن خویشاوندانش اتفاق افتاد برطرف شد.
رییس اداره فرهنگ و ارتباطات استان خراسان رضوی ادامه داد: این اتفاق سبب شد ما موضوع «کفیل» را در این نوع سفر افغانها به ایران مطرح کنیم؛ یعنی افرادی که از افغانستان در ایران هستند باید برای مهمانانشان کفالت و تضمین بدهند تا اگر خویشاوندانشان در ایران رسوب کردند به همراه خودشان از کشور اخراج شوند. البته این طرح در دستور کار است.
وی در ادامهی سخنانش گفت: تا روز گذشته یعنی 12 دیماه، 351 کاروان به ظرفیت 14 هزار و 139 نفر به ایران سفر کردند که آنها یک ماه در کشور ما میمانند. شاید از این تعداد به اندازهی انگشتان دست هم رسوب نکرده باشند که البته این افراد را هم ما پیدا کردیم و بازگرداندیم. بنابراین رسوب افغانهایی که در قالب این کاروانها به ایران سفر کردند، صفر بوده است. رسوب زمانی حاصل میشود که انفرادی سفر کنند.
او سپس به تمایل زیاد افغانهایی که در ایران متولد شدهاند و تاکنون به کشورشان سفر نکردهاند، برای دیدن افغانستان اشاره کرد و گفت: ما برای این گروهها هم در حال تنظیم کاروانهایی هستیم. ضمن اینکه برای کاروانهای سلامت هم برنامهریزی میکنیم، چرا که خیلی از عملهای جراحی همسایهی ما (افغانستان) که با مشهد به عنوان یک پایگاه پیشرفتهی درمان فقط شش ساعت راه دارد، در کشور هندوستان انجام میشود، در حالیکه در آن کشور با مشکلاتی مانند زبان، اعتقاد و دوری راه روبرو هستند.
امینی در ادامهی سخنانش با اشاره به شناخت محدود اتباع دو کشور از یکدیگر، بیان کرد: تا وقتی که دوستان افغان از ما شناخت پیدا نکنند و ما از آنها شناخت واقعی نداشته باشیم، روابط ما نمیتواند توسعه یابد. این شناخت فقط با رفت و آمد حاصل میشود، هرچقدر فیلم پخش کنیم و حرف بزنیم فایده ندارد.
او در پایان سخنانش هم به کامل نبودن راه دسترسی به دو کشور اشاره کرد و افزود: راه به این کشور هنوز هم کامل باز نشده است، ما با این سبقهی سه ساله تازه راه زمینی را برای گردشگران افغان باز کردهایم، راه هوایی را هم بسم الله، باز کنید.
ارسال نظر