تاثیرات شگفت انگیز چهار گیاه بر آرامش اعصاب
پارسینه: بو و رایحه، بسیار بیشتر و قویتر از تصاویر میتواند خاطرات احساسی فرد را یادآور شود.
بوها توسط پیاز بویایی (راه عصبی از داخل بینی تا انتهای مغز) پردازش میشود. پیاز بویایی با دو نقطه مغز که مسئول هیجانات و حافظه ما هستند پیوندی مستقیم دارد: آمیگدال و هیپوکامپ. نکته جالب توجه این که با وجود نزدیکی چشم، بینی و گوش اطلاعاتی که به حس بینایی، شنوایی و لامسه مربوط هستند، از ناحیه عبورعصب بویایی نمیگذرند. شاید به همین دلیل است که بویایی بیشتر ازهرحس دیگری، تداعی کننده خاطرات و هیجانات عاطفی انسان است. همه ما لذت بردن از بوهای خوشایند و حتی خاطره دلپذیر مرتبط با آن را تجربه کرده ایم. در واقع بو تاثیر سریعی بر مغز دارد و به سرعت واکنش پایانههای عصبی را بر میانگیزد. در این باره، بعضی گیاهان تاثیرات بسیار مطلوبی دارند که میتوان آنها را در زندگی روزمره تجربه کرد. چهار تا از این گیاهان را در ادامه آورده ایم:
استوقودوس
استوقودوس
«استوقودوس» تاثیر آرام بخشی بر جسم و روح دارد. رایحه این گیاه میتواند اضطراب را کاهش و بی خوابی را تسکین دهد و حتی علایم دمانس را بهبود بخشد. استنشاق رایحه استوقودوس، همچنین میتواند در پایین آوردن ریتم قلب و فشار خون مؤثر باشد که در نتیجه به آرامش بدن کمک میکند. از دیگر تاثیرات مثبت این گیاه میتوان به تسکین درد اشاره کرد. مطالعات بسیاری درباره رایحه درمانی پس از عمل جراحی، این موضوع را ثابت میکند.
دارچین
اگرچه «دارچین» عموما در آشپزی استفاده میشود، اما به عنوان محرک جسمی و هیجانی نیز کاربرد دارد. بوی گرم و شیرین آن تاثیر مثبتی بر تمرکز، قابلیتهای شناختی و حافظه دارد و بازدهی مغز را افزایش میدهد و میتوان مصرف آن را به دانش آموزان و دانشجویان توصیه کرد. دارچین به طور کلی به عنوان محرک فعالیتهای مغز شناخته میشود. علاوه بر این، دردهای عضلانی و مفصلی را نیز کاهش میدهد و اگر همراه با زنجبیل مصرف شود، در بهبود علایم آنفلوآنزا و گلودرد مؤثر خواهد بود.
مرکبات
رایحه «مرکبات» به خصوص پرتقال و لیمو بسیار خوشایند است و تاثیر آن به عنوان محرک جسم و روح تایید شده است. مرکبات روح را طراوت میبخشد، هیجانات و احساسات را تحریک میکند و افکار منفی را تسکین میدهد. استنشاق رایحه مرکبات در صبح باعث میشود با نشاط بهتری از خواب برخیزید و با نگاه مثبتی روز خود را آغاز کنید. ا.
سانس مرکبات در رایحه درمانی، معمولا برای مقابله با افسردگی استفاده میشود، زیرا آرامبخش است و احساس نشاط را به همراه دارد. مطالعات حتی نشان میدهد که این رایحه میتواند در بهبود عملکردهای شناختی مبتلایان به آلزایمر نیز مؤثر باشد.
نعناع
«نعناع» احساس خنکی بی نظیری را به همراه دارد و به دلیل آرامش بخشی بسیار در انواع اسپری و عطر کاربرد دارد. رایحه نعناع دردهای روحی را تسکین میدهد با استرس مقابله میکند و در حفظ آرامش هنگام اختلالات هیجانی مؤثر است. البته در تحریک عملکرد ذهنی و گردش خون نیز نقش دارد. نعناع همچنین برای سرماخوردگی و ناراحتیهای تنفسی استفاده میشود، زیرا عملکرد آنتی باکتریال آن به اتساع سریع مجاری تنفسی و سینوسها کمک میکند. در رایحه درمانی از اسانس نعناع برای بهبود دردهای عضلانی استفاده میشود.
منبع:روزنامه خراسان
ارسال نظر