از ادعای جنجالی درباره تغییر در جداول بودجه تا پسلرزه اشعار توهینآمیز مداح معروف علیه ظریف
پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث میشود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته که در جریان آنها هم قرار نگرفته اید، پارسینه تلاش میکند صبح هر روز مهمترین این رویدادها را که گاهی از نظرها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته میشود به اطلاع مخاطبانش برساند.
تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در کوران مشغله روزانه گرفتار و یا در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته است، پارسینه تلاش میکند هر بامداد مهمترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویدادها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست.
تغییر تعرفه آب در برنامه نیست
مسعود خشایی معاون آبفای کشور با بیان اینکه طرح آب امید از دی ماه سال ۱۳۹۹ اجرایی شده است، اظهار داشت: طبق برآورد اولیه ۴ میلیون مشترک شامل ۱۵ درصد خانگی مشترکانی هستند که رعایت الگوی مصرف را داشتند از پرداخت هرگونه وجه بابت آب بها معاف هستند. وی با بیان اینکه با بررسی سه ماهه نخست از اجرای این طرح حدود چهار میلیون مشترک قبض آب بهای آنان صفر صادر شده است، افزود: تاکنون بحثی در مورد تغییر تعرفه انجام نشده و از سوی دیگر منابع خوبی در حوزه آب و فاضلاب پیشبینی شده است که بعد از ابلاغ جداول تخصیص پیدا میکند.
اعلام آمادگی شرکتهای سوئدی برای حضور در ایران
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئد اظهار داشت: سوئدیها نظر بسیار مناسبی به بازار ما دارند و الان هم مذاکرات وین را دنبال میکنند و امیدوارند که هرچه سریعتر این تحریمها لغو شود تا بتوانند وارد بازار ما شوند. بیشتر شرکتهای سوئدی که در ایران بودند، کامل و بسیار قوی ابراز تمایل کردند که در صورت لغو تحریمها وارد کشور شوند. /ایلنا
افزایش ۱۳۷ درصدی قیمت برنج وارداتی
بررسی تازهترین گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت انواع اقلام خوراکی در فروردین ماه در مورد برنج نشان میدهد که برنج وارداتی در فروردین ماه سال گذشته هر کیلو حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ تومان بوده که تا اسفندماه به ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است، اما در فروردین ماه امسال این قیمت افزایش داشته و تا ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شده است. همچنین حداقل قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه ۲۲ هزار و ۳۰۰ و حداکثر ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان گزارش شده است. در مجموع تغییرات قیمت برنج نشان دهنده افزایش یک درصدی آن در مقایسه با اسفندماه و رشد ۱۳۷.۴ درصدی در مقایسه با سال گذشته است.
احمد خاتمی: میخواهند ویروس بی اعتنایی را به جان مردم بیندازند
حجت الاسلام سید احمد خاتمی دوشنبه شب در مراسم ویژه شب قدر در مصلای اعظم تبریز با بیان اینکه این ویروس بی اعتنایی چهرههای مختلفی دارد، اظهار کرد: گاهی در قالب اینکه در انتخابات شرکت نمیکنیم و گاهی با ناامید کردن مردم و تکرار این جمله که " چه فرقی میکند در انتخابات شرکت کنیم یا نه" به جان جامعه رخنه میکند. وی در تشبیه شرایط سیاسی حاکم به جامعه با برخی از ویژگیهای ویروس منحوس کرونا گفت: چهارده ماه است که دنیا گرفتار این ویروس منحوس است و شمار زیادی را درگیر کرده و یا جانشان را گرفته است، با وجودی که نحوه برخورد با این ویروس را میشناسیم؛ اما آیا ما با ویروس گناه که جان را تهدید میکند، آشنا هستیم؟ وی با بیان اینکه ویروس گناه، عبور از خطوط قرمز خداست و خطرش از ویروس جسم بیشتر است، خاطرنشان کرد: شب قدر فرصتی برای دوری از این ویروس است. حجت الاسلام خاتمی یادآور شد: ویروس جسم حداقل عمر ۱۰۰ ساله را تباه میکند، اما ویروس گناه ابدیت را تباه میکند. عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه تاکید کرد: اگر ویروس کرونا شیوع پیدا کند، دنیا را تباه میکند، حال آنکه اگر ویروس گناه گسترش پیدا کند، این دنیا و آخرت تباه میشود.
کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰: اصلاحطلبان یک شورای نگهبان جدید ساخته اند
یک داوطلب ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اظهار کرد: نهاد اجماع ساز میخواهد قبل از ثبت نام گزینه خود را ممیزی کند ما با این ایده موافق نیستیم. «محسن رهامی»، یک داوطلب انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، در رابطه با اظهارات اخیر خود در مورد اینکه او را به عنوان کاندیدای جبهه اصلاحات معرفی نکنند، توضیح داد: تلاش من این است که در این مرحله حد امکان سایر آرا را هم جذب کنم و نیروهایی که لزوما حزبی و تشکیلاتی نیستند و به شکل فراجناحی و ملی به انتخابات نگاه میکنند جذب شوند. او افزود: تلاش من این است که دولت فراجناحی باشد. در این شکل میتوان از همه نیروها استفاده کرد. چهل سال نگاه جناحی باعث شده نیروهای متخصص و توانمند که در قالب این احزاب و تشکلها قرار نمیگرفتند از دایره خدمت بیرون بمانند و به کار گرفته نشوند. دولتها در کابینه خود با رویکردی جناحی و محفلی نگاه کرده اند.
امام جمعه اردبیل: کاندیداها در آستانه انتخابات به فکر الزامی نبودن حجاب افتادهاند
آیتالله سیدحسن عاملی در مراسم احیای شب بیست و یکم رمضان در مصلی اردبیل با برشمردن جامعیت شخصیت امام علی (ع) تریبت یافته دامان رسول گرامی اسلام اظهار کرد: ما اگر میخواهیم با امام متقیان سنخیت پیدا کنیم باید حداقل سیره و سلوک او را که جامعالابعاد است، در مسیر زندگی خود مورد توجه قرار دهیم. وی با انتقاد از برخی کاندیداها که تحلیلها و صحبتهای عجیبی را بر زبان میرانند، گفت: اینکه در آستانه انتخابات تعدادی از کاندیداها به فکر طرح الزامی نبودن حجاب میافتند جای سرافکندگی است چرا که مردم ایران بیحرمتی به حجاب را برنمیتابند و در صحنه انتخابات پاسخ چنین کاندیداهای حرافی را خواهند داد. امام جمعه اردبیل اظهار کرد: نباید کاندیداها برای جمع کردن آرای مردم رنگ عوض کرده و به هر روش پست تن بدهند، بلکه ما به رئیس جمهوری آزاده نیاز داریم که بدون محافظهکاری از مبانی انقلاب اسلامی به شایستگی دفاع کنند.
برنامه شورای وحدت در صورت عدم کاندیداتوری رئیسی
لاله افتخاری در مورد رایزنیهای نهایی اصولگرایان برای اجماع اضافه کرد: انشاءالله اصولگرایان هم به مصداق واحدی برسند. در شورای وحدت که ما در خدمت آنها هستیم گزینه رئیسی است در غیر این صورت از سایر نامزدهای دعوت شده خواسته میشود که برنامه و تیم خود را معرفی کنند. در حقیقت بر اساس برنامه و تیم و نه بر اساس گروه، حامیان و... ارزیابی خواهند شد و سپس امتیازدهی و بعد جمع بندی صورت میگیرد و گزینههای بعدی آماده هستند. افتخاری تاکید کرد: عدهای میگفتند اگر رئیسی مد نظر شماست چرا دیگران؟ این به همان دلیل است تا در صورت نیامدن او در مورد گزینههای بعدی به جمع بندی برسیم. او ادامه داد: نامزدهای بعدی هم ظرفیتهای خودشان را دارند، ولی قطعا نه به اندازه رئیسی و نظرسنجیها این را میگوید. با توجه به عملکرد او در آستان قدس و قوه قضاییه او چهرهای فراجناحی دارد و تقریبا همان چهرهای که شبیه به شهید سلیمانی بود و چهرهای گره گشا و انتظار نمیرود، بقیه چهرهها در این حد باشند و با درجاتی پایینتر مطرح هستند.
روایت علی مطهری از مخالفت پدرش با نظارت استصوابی شورای نگهبان
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی در خصوص نگاه شهید مطهری به بحث نظارت استصوابی، گفت: مسأله نظارت استصوابی حتی در زمان امام خمینی (س) هم نبود، ولی بعدا پیدا شد. قطعا شهید مطهری با نظارت استصوابی به شکلی که اجرا میشود مخالف بودند. قطعا ایشان مخالف بودند کسانی به صرف اینکه منتقد باشند و یا نظر متفاوتی با نظام در بعضی مسائل داشته باشند از انتخاب شدن محروم شوند.
ادعایی درباره تلاش کری برای اخلال در مذاکره ترامپ با ایران
یکی از مسئولان دولت پیشین آمریکا مدعی شده که جان کری با محمد جواد ظریف در تماس بود تا در مقابل تلاشهای دولت ترامپ برای مذاکره با ایران اخلال ایجاد کند. «کیت کلوگ» ژنرال بازنشسته و رئیس سابق ستاد شورای امنیت ملی در دولت دونالد ترامپ گفته که جامعه اطلاعاتی از جلسات جان کری و تبادل اطلاعات با ایران در زمان دولت ترامپ مطلع بود. کلوگ افزود: این واقعیت است که کری با ظریف صبحت میکرد تا علیه اقداماتی که ما داشتیم انجام میدادیم اخلال ایجاد کند.
این مقام سابق آمریکایی تاکید کرد: بله او همیشه این کار را میکرد. کلوگ همچنین اظهار داشت ترامپ بارها از رهبران فرانسه و انگلیس خواسته بود برای مذاکره با ایران وساطت کند. این اظهارات کلوگ پس از آن مطرح میشود که در یک فایل صوتی درز پیدا کرده، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به این مساله اشاره کرده است که جان کری زمانی که وزیر خارجه کابینه باراک اوباما بوده، با او درباره عملیات نظامی اسرائیل در سوریه علیه ایران صحبت و گفتگو کرده است.
این مقام سابق آمریکایی تاکید کرد: بله او همیشه این کار را میکرد. کلوگ همچنین اظهار داشت ترامپ بارها از رهبران فرانسه و انگلیس خواسته بود برای مذاکره با ایران وساطت کند. این اظهارات کلوگ پس از آن مطرح میشود که در یک فایل صوتی درز پیدا کرده، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به این مساله اشاره کرده است که جان کری زمانی که وزیر خارجه کابینه باراک اوباما بوده، با او درباره عملیات نظامی اسرائیل در سوریه علیه ایران صحبت و گفتگو کرده است.
جلیلی: ۸۰۲ تحریم بعد از برجام به ۱۵۰۰ رسید
سعید جلیلی در توئیتی نوشت: در حال حاضر ۸۰۲ تحریم پیش از برجام به بیش از ۱۵۰۰ تحریم تبدیل شده است. روند ۸ ساله دولت نه تنها از تحریمها نکاست، بلکه آن را دو برابر کرد. همان زمان در کمیسیون برجام در مجلس بیان کردیم که بسیاری از تحریمها میماند؛ امروز مردم قضاوت میکنند که تحریمها رفع «شد» یا «نشد»؟!
گره جدید در پرونده قاضی منصوری
سید محمود علیزاده طباطبایی گفت: خواهر و برادر قاضی منصوری درخواست نفی نسب در این زمینه ثبت کردهاند که مشخص شود دختر قاضی منصوری، دختر ژنتیکی او نیست تا در این شرایط بتوانند با گرفتن عنوان «ولی دم»، پرونده را در دادسرای جنایی ثبت کنند.
اعزام نیروهای نظامی انگلیس به عراق و سوریه
دولت انگلیس اعلام کرد، نیروهای نظامی را برای شرکت در جنگ با داعش در سوریه و عراق اعزام خواهد کرد.
به گزارش شبکه العربیه، مایکل ویگستون، فرمانده نیروی هوایی انگلیس روز سه شنبه از اعزام نیروهای نظامی برای مشارکت در عملیات مقابله با تروریستهای داعش در سوریه و عراق خبر داد.
به گفته وی، لندن کشتی الیزابت را به همراه چند ناو دیگر، یک زیردریایی و ۱۴ جنگنده و بالگرد به منطقه اعزام خواهد کرد.
العربیه گزارش داد که هشت جنگنده رادار گریز نیروی هوایی انگلیس و ۱۰ فروند هواپیمای "F ۳۵ B" متعلق به تفنگداران دریایی از طریق کشتی الیزابت ارسال خواهند شد. این تجهیزات به همراه شش ناو نیروی دریایی انگلیس، یک زیردریایی، ۱۴ بالگرد و تفنگداران دریایی به آسیا عزیمت خواهند کرد.
ویگستون گفت، بدون تردید افراط گرایی خشن و ایدئولوژی سمی که داعش بر آن بنا شده هنوز در منطقه ریشه دارد.
فرمانده نیروی هوایی انگلیس درباره عملیات آینده گفت: ما برای حمایت از دولت عراق و مبارزه با بقایای داعش در عراق و سوریه عملیاتی را انجام خواهیم داد و درگیری را به مخفیگاههای آنها منتقل میکنیم؛ جاییکه هیچ راه فراری برای آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد، داعش دیگر مانند سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ یک نیروی زمینی و یک نیروی اشغالگر نیست.
ویگستون در پاسخ به سوالی درباره زمان نهایی مبارزه با داعش گفت: قدرت نیروهای امنیتی عراق در پذیرفتن مسؤولیت کامل در قبال امنیت سرزمینهای حاکمیتشان هر روز بیشتر میشود.
وی افزود: من نمیخواهم تاریخی را برای آن تعیین کنم، اما به پیشرفتی که نیروهای عراقی دارند بسیار ایمان دارم.
به گزارش شبکه العربیه، مایکل ویگستون، فرمانده نیروی هوایی انگلیس روز سه شنبه از اعزام نیروهای نظامی برای مشارکت در عملیات مقابله با تروریستهای داعش در سوریه و عراق خبر داد.
به گفته وی، لندن کشتی الیزابت را به همراه چند ناو دیگر، یک زیردریایی و ۱۴ جنگنده و بالگرد به منطقه اعزام خواهد کرد.
العربیه گزارش داد که هشت جنگنده رادار گریز نیروی هوایی انگلیس و ۱۰ فروند هواپیمای "F ۳۵ B" متعلق به تفنگداران دریایی از طریق کشتی الیزابت ارسال خواهند شد. این تجهیزات به همراه شش ناو نیروی دریایی انگلیس، یک زیردریایی، ۱۴ بالگرد و تفنگداران دریایی به آسیا عزیمت خواهند کرد.
ویگستون گفت، بدون تردید افراط گرایی خشن و ایدئولوژی سمی که داعش بر آن بنا شده هنوز در منطقه ریشه دارد.
فرمانده نیروی هوایی انگلیس درباره عملیات آینده گفت: ما برای حمایت از دولت عراق و مبارزه با بقایای داعش در عراق و سوریه عملیاتی را انجام خواهیم داد و درگیری را به مخفیگاههای آنها منتقل میکنیم؛ جاییکه هیچ راه فراری برای آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد، داعش دیگر مانند سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ یک نیروی زمینی و یک نیروی اشغالگر نیست.
ویگستون در پاسخ به سوالی درباره زمان نهایی مبارزه با داعش گفت: قدرت نیروهای امنیتی عراق در پذیرفتن مسؤولیت کامل در قبال امنیت سرزمینهای حاکمیتشان هر روز بیشتر میشود.
وی افزود: من نمیخواهم تاریخی را برای آن تعیین کنم، اما به پیشرفتی که نیروهای عراقی دارند بسیار ایمان دارم.
گفتوگوی تلفنی اردوغان و شاه سعودی
ریاست جمهوری ترکیه شامگاه سهشنبه طی بیانیهای خبر داد که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه تلفنی با «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی گفتگو کرد.
بر اساس این بیانیه، سران دو کشور به تبادل نظر درباره روابط ترکیه و عربستان سعودی پرداختند.
آنکارا و ریاض طی ماههای اخیر تلاش کردهاند تا به بهبود روابط دیپلماتیک خود بپردازند. این روابط طی سالیان اخیر و به خصوص پس از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول رو به وخامت رفته بود.
روزنامه «دیلی صباح» ترکیه نیز درباره روابط ریاض و آنکارا نوشت که در کنار حادثه قتل خاشقچی، نزدیکی عربستان به رژیم صهیونیستی، حمایت از برکناری «محمد مرسی» رئیس جمهور سابق مصر و موضع این کشور در لیبی و سوریه از دیگر موارد تنش میان ترکیه وعربستان سعودی بوده است.
بر اساس این بیانیه، سران دو کشور به تبادل نظر درباره روابط ترکیه و عربستان سعودی پرداختند.
آنکارا و ریاض طی ماههای اخیر تلاش کردهاند تا به بهبود روابط دیپلماتیک خود بپردازند. این روابط طی سالیان اخیر و به خصوص پس از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول رو به وخامت رفته بود.
روزنامه «دیلی صباح» ترکیه نیز درباره روابط ریاض و آنکارا نوشت که در کنار حادثه قتل خاشقچی، نزدیکی عربستان به رژیم صهیونیستی، حمایت از برکناری «محمد مرسی» رئیس جمهور سابق مصر و موضع این کشور در لیبی و سوریه از دیگر موارد تنش میان ترکیه وعربستان سعودی بوده است.
اعلام میزان خانوارهای اجاره نشین از سوی مرکز آمار
بنا به گزارش مرکز آمار تحت عنوان شاخصهای عدالت اجتماعی، ۶۷ درصد از جمعیت شهری کشور در واحدهایی سکونت داشته که مالک آن بودهاند، این شاخص برای مناطق روستایی نیز به بالغ بر ۸۶ درصد میرسد. روند این شاخص در طول دهه ۹۰ نشان میدهد که در سال ۹۸ درصد جمعیت اجارهنشین در مناطق شهری نسبت به ابتدای دهه ۹۰ افزایش داشته است. همچنین در سال ۹۸ در مناطق روستایی تنها ۴.۵ درصد اجارهنشین بودهاند.
وضعیت خانوار شهری بر حسب نحوه تصرف واحد مسکونی در سال ۹۸ بدین شکل است که ۶۷ درصد خانوادههای ایرانی مالک خانه هستند که در آن سکونت داشته و ۲۴.۱ درصد از آنها نیز در خانههای اجارهای ساکن هستند، ۸.۹ درصد نیز وضعیت سکونتشان در گروه سایر قرار دارد یا به بیان دیگر نحوه تصرفی که از محل سکونت خود دارند مشخص نیست.
وضعیت خانوار شهری بر حسب نحوه تصرف واحد مسکونی در سال ۹۸ بدین شکل است که ۶۷ درصد خانوادههای ایرانی مالک خانه هستند که در آن سکونت داشته و ۲۴.۱ درصد از آنها نیز در خانههای اجارهای ساکن هستند، ۸.۹ درصد نیز وضعیت سکونتشان در گروه سایر قرار دارد یا به بیان دیگر نحوه تصرفی که از محل سکونت خود دارند مشخص نیست.
در طول دهه ۹۰ نسبت ساکنین خانوار شهری به محل سکونتشان تغیر محسوسی نکرده است. در ابتدای دهه ۶۷.۴ درصد مالک و ۲۳ درصد نیز مستأجر بودهاند. به بیان دیگر در طول دهه ۹۰ درصدی جزئی از درصد مالکین کاسته شده و درصدی جزئی نیز به اجارهنشینان اضافه شده است. در بین سالهای دهه ۹۰ سال ۹۵ بیشترین درصد اجارهنشینی را با ۲۵.۲ درصد به نام خود به ثبت رسانده است. آمار دقیقی از این شاخص برای هر شهر منتشر نگشته است. با توجه به اینکه قیمت مسکن در برخی از کلانشهرها بسیار بالا است، بهاحتمال بسیار بالا درصد افرادی که در شهرهایی مانند تهران مالک واحد محل سکونت خود هستند، کمتر از میانگین مذکور است.
همانطور که قابل پیشبینی هم بوده است، درصدی بیشتری در مناطق روستایی مالک محل سکونت خود هستند نسبت به مناطق روستایی. در سال ۹۸ حدود ۸۶.۶ درصد روستاییان مالک واحدهای مسکونی خود بوده و ۴.۵ درصد آنان نیز در خانههای اجارهای سکونت داشتهاند. ۸.۸ درصد جمعیت مناطق روستایی نیز نسبتشان (تملک یا اجارهای) با محل سکونت مشخص نیست.
به مانند جمعیت شهرنشین، وضعیت این شاخص برای روستاییان نیز در دهه ۹۰ دچار تغییر محسوسی نشده است. در ابتدای دهه ۸۵.۹ درصد جمعیت مناطق روستایی کشور مالک و ۵.۲ درصد نیز در واحد اجارهای ساکن بودهاند. البته در سال ۹۶ درصد جمعیت روستاییانی که مالک محل سکون خود بودهاند به ۸۷.۵ درصد رسید، اما در سال ۹۷ و ۹۸ کاهش یافت.
علت اصلی اینکه در روستا درصد جمعیت بیشتری مالک محل سکونت خود هستند، بالا بودن قیمت در شهرها است. این نکته نیز حائز توجه است که در طول دهه ۹۰ به درصد مالکین روستایی اضافه شده و از درصد مالکین شهری کاسته شده است. این موضوع میتواند بیانگر رشد بیشتر قیمت مسکن در مناطق شهری باشد تا مناطق روستایی
همانطور که قابل پیشبینی هم بوده است، درصدی بیشتری در مناطق روستایی مالک محل سکونت خود هستند نسبت به مناطق روستایی. در سال ۹۸ حدود ۸۶.۶ درصد روستاییان مالک واحدهای مسکونی خود بوده و ۴.۵ درصد آنان نیز در خانههای اجارهای سکونت داشتهاند. ۸.۸ درصد جمعیت مناطق روستایی نیز نسبتشان (تملک یا اجارهای) با محل سکونت مشخص نیست.
به مانند جمعیت شهرنشین، وضعیت این شاخص برای روستاییان نیز در دهه ۹۰ دچار تغییر محسوسی نشده است. در ابتدای دهه ۸۵.۹ درصد جمعیت مناطق روستایی کشور مالک و ۵.۲ درصد نیز در واحد اجارهای ساکن بودهاند. البته در سال ۹۶ درصد جمعیت روستاییانی که مالک محل سکون خود بودهاند به ۸۷.۵ درصد رسید، اما در سال ۹۷ و ۹۸ کاهش یافت.
علت اصلی اینکه در روستا درصد جمعیت بیشتری مالک محل سکونت خود هستند، بالا بودن قیمت در شهرها است. این نکته نیز حائز توجه است که در طول دهه ۹۰ به درصد مالکین روستایی اضافه شده و از درصد مالکین شهری کاسته شده است. این موضوع میتواند بیانگر رشد بیشتر قیمت مسکن در مناطق شهری باشد تا مناطق روستایی
آخرین جزئیات واکسن ایرانی و وارداتی کرونا در گفتگو با رئیس کمیسیون بهداشت مجلس
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در تشریح وضعیت سرعت واکسیناسیون در کشور، گفت: سرعت واکسیناسیون در کشور تا حدودی مطلوب بوده است و سیستم بهداشت و درمان متناسب با میزان واکسن کرونایی که دریافت میکنند برنامهریزی میکنند و انجام میدهند و قطعاً اگر واکسن بهمیزان کافی وجود داشته باشد و بخواهند بهصورت عمومی واکسیناسیون انجام دهند میتوانند از ظرفیت سپاه و بسیج هم استفاده کنند.
وی با بیان اینکه سیستم بهداشت و درمان در زمان حاضر با توجه به میزانی که واکسن وارد میشود و در اختیارشان قرار میگیرد تزریق میکنند، افزود: از طرفی هم با توجه به اینکه واکسن کرونا ۲ دوزی است بنابراین از هر میزان واردات باید نصف آن تزریق شود و بقیه آن نیز برای افرادی که دوز اول به آنها تزریق شده نگهداری شود و نمیتوان این ریسک را کرد و تمام واکسن وارداتی را تزریق کرد؛ چرا که ممکن است دوز دوم وارد نشود که این مسئله واکسیناسیون را دچار مشکل میکند.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: نکته دیگری که باعث نگرانی است تجمع زیاد برای واکسیناسیون است، چرا که در زمان اعلام بهیکباره افراد زیادی به مراکز بهداشتی مراجع میکنند که خود این نیز باعث شیوع هرچه بیشتر ویروس میشود، بنابراین بهتر است زمان اعلام واکسیناسیون بافاصله باشد تا در این زمینه نیز مشکلی بهوجود نیاید.
شهریاری با اعلام اینکه میزان واکسن وارداتی کافی نیست، اضافه کرد: البته در این زمینه اقدامات و همکاریهایی با کشور روسیه و چین برای واردات و تولید مشترک واکسن در داخل کشور انجام شده است.
وی با ابراز اینکه "واقعیتی که وجود دارد این است که کشورهای دیگر به ما واکسن نمیدهند"، یادآور شد: واکسن کرونا در زمان حاضر یک مسئله سیاسی و حاکمیتی است و این گونه نیست که بهراحتی بتوانیم واکسن وارد کنیم، برای مثال واکسنی که قرار بود از هند وارد شود دادستان هندی مانع خروج آن شد و عنوان کرد که "مردم خودمان به آن نیاز دارند".
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: از سهمیه ۱۶ میلیون و هشتصد هزار دوز واکسن از پروژه کواکس که سازمان بهداشت جهانی برای ایران در نظر گرفته بود که باید پیش از عید تحویل ایران میشد تنها حدود ۸۰۰ هزار تا از آن یعنی در حدود یکبیستم آن ۲ هفته پیش وارد ایران شده است.
شهریاری با بیان اینکه دبیرکل سازمان بهداشت جهانی هم به همین خاطر عنوان کرد که بسیاری از کشورهای که واکسن تولید میکنند مسائل حقوق بشری را رعایت نکردند، اظهار کرد: ۸ کشور هستند که چندین برابر جمعیت خود واکسن ذخیره کردهاند و حدود ۱۰۰ کشور هستند که تاکنون حتی یک دوز واکسن تزریق نکردهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی در شبکههای اجتماعی عنوان میکنند که روسیه نیز به قول خود برای ارائه ۶۰ میلیون دوز واکسن به ایران عمل نکرده است، گفت: اولاً قرار است روسیه این ۶۰ میلیون دوز واکسن را تا آذر ماه به ایران دهد؛ ثانیاً قرار است این میزان با همکاری مشترک در داخل ایران تولید شود که در زمان حاضر در استان البرز تولید مشترک واکسن اسپوتنیک در حال انجام است.
نماینده زاهدان در مجلس با بیان اینکه در زمان حاضر فاز سوم تزریق واکسن مشترک ایران و کوبا (کووایران) هم در برخی از استانها بهصورت داوطلبانه آغاز شده است، ادامه داد: احتمالاً تولید واکسن کوایران از بقیه پروژهها زودتر به تولید انبوه برسد و متأسفانه آمادهسازی فاز سوم واکسن رازی ممکن است تا پایان شهریور طول بکشد.
وی با بیان اینکه سیستم بهداشت و درمان در زمان حاضر با توجه به میزانی که واکسن وارد میشود و در اختیارشان قرار میگیرد تزریق میکنند، افزود: از طرفی هم با توجه به اینکه واکسن کرونا ۲ دوزی است بنابراین از هر میزان واردات باید نصف آن تزریق شود و بقیه آن نیز برای افرادی که دوز اول به آنها تزریق شده نگهداری شود و نمیتوان این ریسک را کرد و تمام واکسن وارداتی را تزریق کرد؛ چرا که ممکن است دوز دوم وارد نشود که این مسئله واکسیناسیون را دچار مشکل میکند.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: نکته دیگری که باعث نگرانی است تجمع زیاد برای واکسیناسیون است، چرا که در زمان اعلام بهیکباره افراد زیادی به مراکز بهداشتی مراجع میکنند که خود این نیز باعث شیوع هرچه بیشتر ویروس میشود، بنابراین بهتر است زمان اعلام واکسیناسیون بافاصله باشد تا در این زمینه نیز مشکلی بهوجود نیاید.
شهریاری با اعلام اینکه میزان واکسن وارداتی کافی نیست، اضافه کرد: البته در این زمینه اقدامات و همکاریهایی با کشور روسیه و چین برای واردات و تولید مشترک واکسن در داخل کشور انجام شده است.
وی با ابراز اینکه "واقعیتی که وجود دارد این است که کشورهای دیگر به ما واکسن نمیدهند"، یادآور شد: واکسن کرونا در زمان حاضر یک مسئله سیاسی و حاکمیتی است و این گونه نیست که بهراحتی بتوانیم واکسن وارد کنیم، برای مثال واکسنی که قرار بود از هند وارد شود دادستان هندی مانع خروج آن شد و عنوان کرد که "مردم خودمان به آن نیاز دارند".
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: از سهمیه ۱۶ میلیون و هشتصد هزار دوز واکسن از پروژه کواکس که سازمان بهداشت جهانی برای ایران در نظر گرفته بود که باید پیش از عید تحویل ایران میشد تنها حدود ۸۰۰ هزار تا از آن یعنی در حدود یکبیستم آن ۲ هفته پیش وارد ایران شده است.
شهریاری با بیان اینکه دبیرکل سازمان بهداشت جهانی هم به همین خاطر عنوان کرد که بسیاری از کشورهای که واکسن تولید میکنند مسائل حقوق بشری را رعایت نکردند، اظهار کرد: ۸ کشور هستند که چندین برابر جمعیت خود واکسن ذخیره کردهاند و حدود ۱۰۰ کشور هستند که تاکنون حتی یک دوز واکسن تزریق نکردهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی در شبکههای اجتماعی عنوان میکنند که روسیه نیز به قول خود برای ارائه ۶۰ میلیون دوز واکسن به ایران عمل نکرده است، گفت: اولاً قرار است روسیه این ۶۰ میلیون دوز واکسن را تا آذر ماه به ایران دهد؛ ثانیاً قرار است این میزان با همکاری مشترک در داخل ایران تولید شود که در زمان حاضر در استان البرز تولید مشترک واکسن اسپوتنیک در حال انجام است.
نماینده زاهدان در مجلس با بیان اینکه در زمان حاضر فاز سوم تزریق واکسن مشترک ایران و کوبا (کووایران) هم در برخی از استانها بهصورت داوطلبانه آغاز شده است، ادامه داد: احتمالاً تولید واکسن کوایران از بقیه پروژهها زودتر به تولید انبوه برسد و متأسفانه آمادهسازی فاز سوم واکسن رازی ممکن است تا پایان شهریور طول بکشد.
پسلرزه اشعار توهینآمیز مداح معروف علیه ظریف
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: حمله به ظریف با اشعار مذهبی و در لیالی قدر گناه کبیره است.
«فاضل میبدی»:
* (در رابطه با شعرخوانی محمود کریمی در شب قدر و توهین به وزیر امورخارجه): یکی از علل دین گریزی در جامعه این است که دین تبدیل به یک ابزار شده تا افراد مقاصد گروهی و جناحی خود را دنبال کنند، این مسئله مهمی است که به آن توجهی نمیشود. برخی از مداحان که سوادی از اسلام ندارند و چیزی از قرآن نمیدانند، برای دنبال کردن اهداف و مقاصد سیاسی و اقتصادی خود مقدسات دین را ابزاری برای مبارزه با کسی که در اردوگاه حزبی آنها نیست قرار میدهند.
* اخیرا دیدم یکی از مداحان معروف در هجویاتی که سروده است وزیر امور خارجه را مورد حمله قرار داده است، همه میدانند که تاثیر و خدمت ظریف چندین برابر بیشتر از چنین افرادی است، وزن ظریف کجا و این افراد کجا؟ بسیار باعث تأسف است که یک فرد برای فریب مردم به یک انسان بزرگ و خدمتگزار حمله میکند. اینکه نشر مصاحبه ظریف به مذاق برخی خوش نیاید را حق میدهم، اما حمله به ظریف با اشعار مذهبی و در لیالی قدر گناه کبیره است. تعجب میکنم از مسئولین که هیچ برخوردی با این افراد نمیکنند. جوان مذهبی که به این اشعار گوش میدهد چه توقعی از او میرود که دین دار باشد؟!
* اگر از لحاظ تفکر سیاسی مخالفتی دارند بروند مقاله بنویسند و فرد و مسئول مربوطه را نقد کنند، اما سرودن اشعار هجویات و جمع کردن مردم، توهین به مقدسات است. افرادی که چنین شعر خوانیهایی میکنند و یا اشعار این چنین را میسرایند هدایت شده هستند و ممکن است یکی از اهدافشان علاوه بر حمله به یک مسئول آبرو بردن از دین باشد. از زمانی که قائم مقام فراهانی، امیر کبیر و...، این خدمتگزاران بزرگ کشور پا در اصلاحات گذاشتند دینداران متعصبی که از دین چیزی نمیدانند تحت عنوان محافل مذهبی علیه آنها قیام کردند متاسفانه عدهای از مردم هم به دنبال این افراد هستند. جرم این فرد و زشت کاری این فرد صد برابر فردی است میخواهد با بی حجابی خودنمایی کند. /برنا
* (در رابطه با شعرخوانی محمود کریمی در شب قدر و توهین به وزیر امورخارجه): یکی از علل دین گریزی در جامعه این است که دین تبدیل به یک ابزار شده تا افراد مقاصد گروهی و جناحی خود را دنبال کنند، این مسئله مهمی است که به آن توجهی نمیشود. برخی از مداحان که سوادی از اسلام ندارند و چیزی از قرآن نمیدانند، برای دنبال کردن اهداف و مقاصد سیاسی و اقتصادی خود مقدسات دین را ابزاری برای مبارزه با کسی که در اردوگاه حزبی آنها نیست قرار میدهند.
* اخیرا دیدم یکی از مداحان معروف در هجویاتی که سروده است وزیر امور خارجه را مورد حمله قرار داده است، همه میدانند که تاثیر و خدمت ظریف چندین برابر بیشتر از چنین افرادی است، وزن ظریف کجا و این افراد کجا؟ بسیار باعث تأسف است که یک فرد برای فریب مردم به یک انسان بزرگ و خدمتگزار حمله میکند. اینکه نشر مصاحبه ظریف به مذاق برخی خوش نیاید را حق میدهم، اما حمله به ظریف با اشعار مذهبی و در لیالی قدر گناه کبیره است. تعجب میکنم از مسئولین که هیچ برخوردی با این افراد نمیکنند. جوان مذهبی که به این اشعار گوش میدهد چه توقعی از او میرود که دین دار باشد؟!
* اگر از لحاظ تفکر سیاسی مخالفتی دارند بروند مقاله بنویسند و فرد و مسئول مربوطه را نقد کنند، اما سرودن اشعار هجویات و جمع کردن مردم، توهین به مقدسات است. افرادی که چنین شعر خوانیهایی میکنند و یا اشعار این چنین را میسرایند هدایت شده هستند و ممکن است یکی از اهدافشان علاوه بر حمله به یک مسئول آبرو بردن از دین باشد. از زمانی که قائم مقام فراهانی، امیر کبیر و...، این خدمتگزاران بزرگ کشور پا در اصلاحات گذاشتند دینداران متعصبی که از دین چیزی نمیدانند تحت عنوان محافل مذهبی علیه آنها قیام کردند متاسفانه عدهای از مردم هم به دنبال این افراد هستند. جرم این فرد و زشت کاری این فرد صد برابر فردی است میخواهد با بی حجابی خودنمایی کند. /برنا
ادعای جنجالی درباره تغییر در جداول بودجه
یک نماینده مجلس گفت: تخلفاتی در جداول بودجه صورت گرفته که قابل قیاس با هیچ دورهای نیست.
«احمد علیرضا بیگی» نماینده تبریز در مجلس در خصوص تخلف صورت گرفته در بودجه ۱۴۰۰ گفت حدود صد نفر از نمایندگان مجلس نامهای را به هیأت رئیسه امضا کردیم و مطمئن هستیم تخلفاتی در جداول بودجه صورت گرفته که قابل قیاس با هیچ دورهای نیست. باید این تخلفات در مجلس مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد و موارد تخلف مشخص شود. پس از بررسی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان این تخلف به قوه قضائیه ارجاع داده میشود.
او در گفتگو با برنا در خصوص جداول که در بودجه دست خوش تغییر قرار گرفته، ادامه داد: جداول مربوط به تبصره ۱۹ در بودجه تغییر پیدا کرده است. پس از ارجاع بودجه به شورای نگهبان برای تأیید نهایی منتظر ماندیم تا نظریه شورا را دریافت کنیم و اگر نیاز به ایجاد تغییراتی بود آنها را لحاظ کنیم، تا ساعت ۴ در صحن منتظر بودیم تا ایرادات شورای نگهبان به دستمان برسد و آخرین بررسیها انجام شود، ولی هیأت رئیسه اعلام کرد که شورای نگهبان بودجه را تأیید کرده و ما به سمت حوزههای انتخابیه خود رفتیم. /ایلنا
«احمد علیرضا بیگی» نماینده تبریز در مجلس در خصوص تخلف صورت گرفته در بودجه ۱۴۰۰ گفت حدود صد نفر از نمایندگان مجلس نامهای را به هیأت رئیسه امضا کردیم و مطمئن هستیم تخلفاتی در جداول بودجه صورت گرفته که قابل قیاس با هیچ دورهای نیست. باید این تخلفات در مجلس مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد و موارد تخلف مشخص شود. پس از بررسی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان این تخلف به قوه قضائیه ارجاع داده میشود.
او در گفتگو با برنا در خصوص جداول که در بودجه دست خوش تغییر قرار گرفته، ادامه داد: جداول مربوط به تبصره ۱۹ در بودجه تغییر پیدا کرده است. پس از ارجاع بودجه به شورای نگهبان برای تأیید نهایی منتظر ماندیم تا نظریه شورا را دریافت کنیم و اگر نیاز به ایجاد تغییراتی بود آنها را لحاظ کنیم، تا ساعت ۴ در صحن منتظر بودیم تا ایرادات شورای نگهبان به دستمان برسد و آخرین بررسیها انجام شود، ولی هیأت رئیسه اعلام کرد که شورای نگهبان بودجه را تأیید کرده و ما به سمت حوزههای انتخابیه خود رفتیم. /ایلنا
موضع وزارت بهداشت برای برگزاری کنکور ۱۴۰۰/ امتحانات خرداد به تعویق میافتد؟
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس با بیان اینکه درحال حاضر با موضوعات کنکور سال ۱۴۰۰ و برگزاری امتحانات سال یازدهم و دوازدهم رو به رو هستیم اظهار داشت: برگزاری یا تعویق این آزمونها بستگی به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا دارد.
وی افزود: از نظر وزارت بهداشت برگزاری آزمونها به صورت آنلاین اولویت دارد به دلیل اینکه وزارت بهداشت همواره بر عدم ارتباط مستقیم و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی تاکید دارد، ولی در صورتی که برگزاری آزمون ضروری باشد تاکید دارد که با رعایت پروتکلهای بهداشتی آزمونها برگزار شود.
لاری خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز با همین چالشها برای برگزاری کنکور مواجه بودیم که تصمیم بر این شد که تعداد حوزههای امتحانی افزایش یابد و نظارتهای بهداشتی سختگیرانه اعمال شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته کنکور با فاصلهگذاری اجتماعی به بهترین شکل ممکن برگزار شد اظهار داشت: در شرایط حاد کرونایی ممکن است کنکور به تعویق بیفتد و ستاد تصمیم خواهد گرفت که کنکور در شرایط بهتری برگزار شود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تعویق کنکور و برگزاری امتحانات خرداد ماه بستگی به شرایط شیوع بیماری در کشور بستگی دارد و تصمیمگیرنده نهایی در این خصوص ستاد ملی مقابله با کرونا است هرچند وزارت بهداشت همواره بر رعایت پروتکلهای سختگیرانه بهداشتی تاکید داشته و ما توصیههای لازم را در این خصوص ارائه میدهیم.
وی افزود: از نظر وزارت بهداشت برگزاری آزمونها به صورت آنلاین اولویت دارد به دلیل اینکه وزارت بهداشت همواره بر عدم ارتباط مستقیم و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی تاکید دارد، ولی در صورتی که برگزاری آزمون ضروری باشد تاکید دارد که با رعایت پروتکلهای بهداشتی آزمونها برگزار شود.
لاری خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز با همین چالشها برای برگزاری کنکور مواجه بودیم که تصمیم بر این شد که تعداد حوزههای امتحانی افزایش یابد و نظارتهای بهداشتی سختگیرانه اعمال شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته کنکور با فاصلهگذاری اجتماعی به بهترین شکل ممکن برگزار شد اظهار داشت: در شرایط حاد کرونایی ممکن است کنکور به تعویق بیفتد و ستاد تصمیم خواهد گرفت که کنکور در شرایط بهتری برگزار شود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تعویق کنکور و برگزاری امتحانات خرداد ماه بستگی به شرایط شیوع بیماری در کشور بستگی دارد و تصمیمگیرنده نهایی در این خصوص ستاد ملی مقابله با کرونا است هرچند وزارت بهداشت همواره بر رعایت پروتکلهای سختگیرانه بهداشتی تاکید داشته و ما توصیههای لازم را در این خصوص ارائه میدهیم.
منبع:
پارسینه
ظاهرا آب سر بالا رفته که هفت تیر کش پیداش شده
این مداح دیوانه را چرا دستگیر نمیکنند . گاهی بسوی ملت با اسلحه شلیک میکنه گاهی به مقامات عالی رتبه که موردتائید ملت ورهبری هستند اهانت مبکنه . با چرندیات خود مرتبا به اسلام ضربه میزند .
سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر اساس عقیده مداحان طراحی میشود.
اگر اینطور نبود یک مداح جرات نمیکرد به وزیرامور خارجه توهین کنه.
برای ظریف که هیچ جوابی به این توهین ها نداده متاسفم.
سگهای شش لول بند به واق واق افتاده اند
اجداد نا کساشان را به بزاق برون داده اند