از خبر وزیر ارتباطات در مورد شبکه ملی اطلاعات تا جزئیاتی از تعرض به سفارت و کنسولگری ایران در کابل و هرات
پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث میشود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته که در جریان آنها هم قرار نگرفته اید، ما تلاش میکنیم صبح هر روز مهمترین این رویدادها را که گاهی از نظرها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته میشود به اطلاع مخاطبانمان برسانیم.
سردار فدوی: آمریکا اعتراف میکند برابر انقلاب اسلامی هیچ غلطی نتوانسته بکند
نماینده مجلس: گرانیها مردم را در تنگنا قرار داده است
عضو مجلس خبرگان رهبری: در صدا و سیما از دختران بزک کرده برای تبلیغ کالا استفاده میشود
وزیر ارتباطات: ۷۰ درصد شبکه ملی اطلاعات امسال اجرایی میشود
وزیر نفت: بدون مجوز محیط زیست کاری نمیکنیم
جزئیاتی از تعرض به سفارت و کنسولگری ایران در کابل و هرات
ناآرامی و خشونت در فرانسه بدنبال اعلام نتایج دور نخست انتخابات
اعلام نام امانوئل مکرون رئیس جمهوری فعلی فرانسه و مارین لو پن نامزد حزب راستگرای تندرو «مجمع ملی» به عنوان نامزدهایی که به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری راه یافتند، چند شهر فرانسه را ناآرام کرد.
به گزارش شبکه خبری «ب. اف. ام» اعتراضات در حالی صورت گرفت که حزب راست تندرو بهترین نتیجه انتخاباتی را در سالهای گذشته به دست آورد.
در شهری که ژان لوک ملانشون نامزد و ر، یس حزب «فرانسه تسلیم ناپذیر» با کسب ۳۶.۳۱ درصد آرا از مکرون (۲۹.۴۷ ردصد) هم پیشی گرفته بود اعتراضات شدیدتر از شهرهای دیگر بود. صدها نفر که بیشتر آنان جوان بودند در پی اعلام نتایج انتخابات گرد هم آمدند و شعارهای ضدفاشیست و ضد سرمایه داری سر دادند.
این تجمع اعتراضآمیز به تخریب برخی امال عمومی و نیز آسیب دیدن شیشههای بانکهای محل تجمع منجر شد. همچنین در مرکز شهر نیز آتشسوزی رخ داد که با حضور آتشنشانان خاموش شد.
شهردار رن در پستی توئیتری این اعتراضات را محکوم کرد.
معترضان با نیروهای امنیتی مستقر در مقابل شهرداری لیون درگیر شدند. حدود ده تن از معترضان قصد ورود به شهرداری را داشتند. نیروهای پلیس برای متوقف کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کرد.
در پاریس وضعیت آرامتر بود. حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن از هواردان چپگرا در برابر محوطهای که هواداران ملانشون تا لحظه اعلام نتایج در آن تجمع کرد بودند به نتیجه انتخابات اعتراض کردند. معترضان فریاد «نه مکرون، نه ملانشون» سر میدادند.
دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه دیروز ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) برگزار شد. بر پایه نتایج این دور، مکرون با کسب ۲۷.۶ درصد آرا و لو پن با ۲۳ درصد به دور دوم انتخابات راه یافتند. «ژان لوک ملانشون» از حزب چپگرای «فرانسه تسلیمناپذیر» نیز با کسب ۲۱.۹۵ درصد آرا در جایگاه سوم ایستاد.
ملانشون از شگفتیهای این انتخابات بود که توانست با افزایش قابل توجه آرا نسبت به دوره قبل (۲۰۱۷) در جایگاه سوم قرار گیرد. هرچند که رای هواداران او برای دور دوم انتخابات سرنوشتساز است، هنوز تصمیم خود را برای حمایت از یکی از نامزدها در دور دوم انتخابات اعلام نکرده است.
در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که روز ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) پیشبینی شده است، دو نامزد که بیشترین رای را در دور نخست آورده باشند به رقابت میپردازند.
تجهیز مخفیانه صربستان به سامانههای موشکی توسط چین
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رسانهها و کارشناسان نظامی روز یکشنبه اعلام کردند که شش هواپیمای ترابری وای-۲۰ نیروی هوایی چین که ظاهرا حامل سیستمهای موشک سطح به هوای اچکیو-۲۲ برای ارتش صربستان بودند، اوایل روز شنبه در فرودگاه غیرنظامی بلگراد فرود آمدند.
با وجود منتشر شدن تصاویری از این هواپیماهای باری چینی در فرودگاه نیکولا تسلا بلگراد، وزارت دفاع صربستان هنوز در این رابطه هیچ اظهارنظری نکرده است.
کارشناسان این ارسال تسلیحاتی بر فراز قلمروی دستکم دو عضو ناتو یعنی ترکیه و بلغارستان را نشانهای از افزایش نفوذ جهانی چین میدانند.
مجله آنلاین "وار زون" گزارش داد: مشاهده هواپیماهای باری وای-۲۰ باعث تعجب شده است چرا که آنها برخلاف عادت که به طور تکی پرواز میکنند، این بار به صورت دستهجمعی پرواز کرده بودند. حضور هواپیماهای وای-۲۰ در اروپا در هر تعدادی، یک تحول جدید محسوب میشود.
الکساندر ووجیچ، رئیس جمهوری صربستان تقریبا دریافت این سیستم میانبرد را که در سال ۲۰۱۹ میلادی توافق شده بود، تایید کرد و گفت: من جدیدترین افتخار ارتش صربستان را روز سهشنبه یا چهارشنبه معرفی خواهم کرد.
وی پیشتر انتقاد کرده بود که کشورهای ناتو که عمدتا همسایگان صربستان هستند، در بحبوحه تنشها بر سر حمله روسیه به اوکراین اجازه پرواز به هواپیماهای حامل این سیستم بر فراز قلمرویشان را نمیدهند.
گرچه صربستان به قطعنامههای سازمان ملل که حمله روسیه به اوکراین را محکوم میکنند، رای مثبت داده، اما از پیوستن به تحریمهای بینالمللی علیه متحدانش در مسکو یا انتقاد مستقیم از نیروهای روسی در اوکراین امتناع کرده است.
این سیستم موشکی چینی عمدتا با سیستم موشکی آمریکایی پاتریوت و سیستم موشکی سطح به هوای اس-۳۰۰ روسی مقایسه شده است، گرچه این سیستم موشکی چینی بردی کمتر از سامانههای اس-۳۰۰ پیشرفته دارد. صربستان نخستین اپراتور این سیستم موشکی چینی در اروپا خواهد بود.
صربستان در دهه ۱۹۹۰ میلادی با همسایگانش در جنگ بود. این کشور که رسما به دنبال عضویت در اتحادیه اروپاست، در حال حاضر مشغول تقویت نیروهای مسلحش با تسلیحات و تجهیزات چینی و روسی است. نگرانیهایی در غرب نسبت به مسلح کردن صربستان توسط چین و روسیه وجود دارد، دال بر اینکه این امر باعث شود این کشور حوزه بالکان برای جنگی دیگر به ویژه علیه کوزوو ترغیب شود.
مهاجری: احمدینژاد عبرتآموز رئیسی باشد
محمد مهاجری در کانال تلگرمی خود نوشت:
یکی دو روز گذشته رسانههای دولتی با هیاهوی بسیار فهرستی از ابربدهکاران بانکی منتشر کردند که هیچ واکنشی از سوی مردم نداشت و خواص هم با خنده از کنار آن گذاشتند و فرصت دادند دولت با اینگونه دستاوردهایش خوش باشد!
بدهکاران بانکی داستان هزار و یک شب است و سالها درباره آن بحث شده و کمتر به نتیجه رسیده است. یکی از آخرین خاطرههای این قصه برمیگردد به مناظرات انتخابات ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰ که در آن، آقای عبدالناصر همتی فهرست برخی از این بدهکاران را روی میز آقای رئیسی گذاشت و از آن بهعنوان سندی استفاده کرد که رئیس وقت قوه قضائیه (آقای رئیسی) برای برخورد با بدهکاران اهمال کرده است.
آقای رئیسی متأسفانه در دو سال آخر حضورش در قوه قضائیه، با انجام کارهای نمایشی، مشغول پروپاگاندای سیاسی برای کاندیداتوری ریاستجمهوری بود و عملاً جز کارهای نمایشی، اقدام قابلملاحظهای در آن قوه انجام نداد. کنشهای مفید و هدفمند ماههای اخیر آقای محسنیاژهای کاملاً نشان داد در دوران ریاست آقای رئیسی، عملاً اکثر کارها شبیه بازی سیاسی بود ازجمله همین قضیه بدهکاران بانکی.
واقعاً چرا او با آنکه از اقتدار کافی برخوردار بود برای وصول بدهیها اقدام نکرد؟ از آن گذشته چرا در همین هفت ماهه دولت سیزدهم، کاری صورت نگرفت؟
ناکامیهای زنجیرهای دولت، افزایش لحظهای قیمت کالاها و خدمات، شکست مذاکرات برجام، ناکارآمدی دستگاههای اجرایی و... دولت را به سمت اقدامات نمایشی کشانده است.
استاد این رفتارهای پوپولیستی، آقای احمدینژاد بود که اوضاع و احوال این روزهایش میتواند عبرتآموز رئیسی باشد.
ارسال نظر