احکام شرعی ایروبیک با موسیقی
پارسینه: گوش کردن به موسیقی مطرب و مهی، جو مناسب مجالس لهو حرام است اگر چه در شخص خاصی هم اثر فوری نداشته باشد.
گوش کردن به موسیقی مطرب و مهی، جو مناسب مجالس لهو حرام است اگر چه در شخص خاصی هم اثر فوری نداشته باشد.
لازم به تذکر است که گناه هر چند کوچک باشد تأثیر خود را بر روی جسم و روح آنان میگذارد و موجب سیاهی در قلب میشود، همان گونه که امام صادق ـ. علیه السلام ـ. میفرمایند قلب انسان مانند آینهای است که گناه مانند نقطه سیاهی بر روی آن ظاهر میشود و به تدریج با افزایش گناه همه دل سیاه میشود بنابر این نباید منتظر اثر فوری در همه گناهان بود این آثار تدریجاً موجب دور شدن از معنویت و سلب توفیق نسبت به کارهای نیک میگردد. خداوند همه ما را در ترک گناه موفق فرماید. (حکم شرعی برگرفته از ترجمه استفتائات مقام معظم رهبری، س۱۱۵۵)
در این مقاله از پرسش و پاسخهای مربوط به احکام موسیقی چند نمونه انتخاب کردیم که تقدیم شما عزیزان میکنیم:
با توجه به این که اساس ورزش ایروبیک موسیقی است نظر علما و مراجع تقلید درباره ورزش ایروبیک چیست؟
دفتر حضرت آیة الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
بهطور کلّى اگر همراه با موسیقى لهوى متناسب با مجالس گناه و معصیت باشد و یا بگونهاى باشد که شهوت را تحریک کند و یا مستلزم کار حرام و یا ترتب مفسدهای باشد، جایز نیست.
دفتر حضرت آیة الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر آهنگ آن مناسب مجالس لهو و لعب باشد عمداً گوش ندهد.
دفتر حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه این ورزش مشتمل بر رقص و یا موسیقی باشد، حرام است.
پاسخ حضرت آیة الله هادوی تهرانی (مد ظله العالی):
اگر این ورزش به همراه موسیقیهای حرام نباشد و مفسدهای هم نداشته باشد، جایز است. اما اگر این ورزش مستلزم انجام فعل حرامی باشد؛ مثل عدم رعایت حجاب و یا استفاده از موسیقیهای محرک قوای شهوانی و یا خود ورزش و حرکات بدن در آن، احیاناً محرک شهوت باشد، حرام خواهد بود. موسیقی حرام، موسیقیای است که شهوت جنسی انسان را تحریک کند. این موسیقی عموماً مناسب مجالس لهو و لعب میباشد.
سۆال: آیا گیتار جزء آلات موسیقی مطرب است و آیا آموزش آن اشکالی دارد؟
آموزش موسیقی مناسب مجالس لهو حرام است و اگر گیتار جزء آلات مخصوصه موسیقی لهوی باشد و یا برای استفاده در موسیقی لهوی خریداری میشود معامله آن باطل است. (ترجمه استفتائات مقام معظم رهبری، س۱۱۶۳ و ۱۱۵۰ (سۆال: نوارهایی که باعث شادی معمولی انسان میشود چه حکمی دارد؟
گوش دادن به موسیقی مطرب و مناسب مجالس لهو حرام است و مطرب آن است که انسان را از حالت طبیعی خارج کرده به شادی یا غم غیر ارادی وادار سازد. (برگرفته از ترجمه اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری، س۱۱۳۲ (سۆال: نظر حضرت آیة الله خامنهای در مورد گوش دادن به صدای زن اجنبی در حالی که موسیقی غیر لهوی بخواند چیست؟
اگر صدای زن به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صدای او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسدهای هم بر آن مترتب نگردد اشکال ندارد. (اجوبه الاستفتائات، ج۲، ص۲۵ ـ. ترجمه استفتائات مقام معظم رهبری، س۱۱۴۶ (سۆال: آیا گوش کردن به نوار ترانه به طوری که در جسم و روح و فکر انسان تأثیر نداشته باشد چه حکمی دارد؟
گوش کردن به موسیقی مطرب و مهی، جو مناسب مجالس لهو حرام است اگر چه در شخص خاصی هم اثر فوری نداشته باشد. لازم به تذکر است که گناه هر چند کوچک باشد تأثیر خود را بر روی جسم و روح آنان میگذارد و موجب سیاهی در قلب میشود، همان گونه که امام صادق ـ. علیه السلام ـ. میفرمایند قلب انسان مانند آینهای است که گناه مانند نقطه سیاهی بر روی آن ظاهر میشود و به تدریج با افزایش گناه همه دل سیاه میشود بنابر این نباید منتظر اثر فوری در همه گناهان بود این آثار تدریجاً موجب دور شدن از معنویت و سلب توفیق نسبت به کارهای نیک میگردد. خداوند همه ما را در ترک گناه موفق فرماید. (حکم شرعی برگرفته از ترجمه استفتائات مقام معظم رهبری، س۱۱۵۵)
منبع: ایران ناز
ارسال نظر