آخرین خبر از مصوبه کاهش ساعت کاری / تعطیلی پنجشنبه به باور و اعتقادات ما بازمی‌گردد!

آخرین خبر از مصوبه کاهش ساعت کاری / تعطیلی پنجشنبه به باور و اعتقادات ما بازمی‌گردد!

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هنگامی که این قانون به تایید شورای نگهبان برسد و به عنوان قانون کار به دستگاه‌ها ارجاع داده‌ شود، همه واحدهای خصوصی و دولتی باید این قانون را رعایت کنند و موظف هستند این ساعت کاری را پیگیری کنند. البته ما همیشه مشاهده می‌کنیم این تخلفات در بسیاری از حوزه‌ها اتفاق می‌افتد.

به گزارش پارسینه و به نقل از ایلنا، فاطمه مقصودی، درباره این‌که در جریان تعطیلی‌های همین چندوقت اخیر هم شاهد بودیم بخش خصوصی آن را اجرایی نمی‌کرد؛ چه تضمین و نظارتی بر این بخش وجود دارد که مطابق قانون جدید تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری را اجرا کند، عنوان کرد: این قانون جزئیاتی دارد و در کمیسیون اجتماعی حتما دیده شده است. منتها هنگامی که این قانون به تایید شورای نگهبان برسد و به عنوان قانون کار به دستگاه‌ها ارجاع داده‌ شود، همه واحدهای خصوصی و دولتی باید این قانون را رعایت کنند و موظف هستند این ساعت کاری را پیگیری کنند. البته ما همیشه مشاهده می‌کنیم این تخلفات در بسیاری از حوزه‌ها اتفاق می‌افتد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی با اشاره به توافق میان کارگر و کارفرما برای اجرایی شدن قانون جدید کاهش ساعت کاری، بیان کرد: بعضی وقت‌ها کارگر و کارفرما بین خودشان یک رضایتمندی ایجاد می‌کنند و خودشان تعیین می‌کنند که شرایط‌شان چیست. حال دیگر یا از وجود کارگر سواستفاده می‌کنند یا این‌که کارگر با رضایت خودش می‌رود، مسئله دیگری است. ولی چیزی که هست رعایت این قانون هم برای همه هم زیباست و هم مفید است و هم به نفع همه خواهد بود.

وی درباره این‌که افزایش تعطیلی‌ها در آخر هفته برای این که بود فاصله روزهای تعطیل ما با دنیا کمتر شود تا در بخش‌های اقتصادی شاهد تغییراتی باشیم، برای همین روز شنبه مطرح شد اما در نهایت تعطیلی روز پنجشنبه به تصویب رسید، اظهار داشت: اگر شنبه تعطیل می‌شد، بسیار خوب می‌شد. اما در بحث تعطیلی شنبه‌ها یا تعطیل نبودن پنجشنبه یک مشکلاتی داریم.

این عضو کمیسیون اقتصادی یادآورد شد: بین پنجشنبه و شنبه باور، اعتقادات و رسم و رسومات و آئین ما می‌گوید پنجشنبه ها تعطیل باشد. چون روزهای پنجشنبه‌ را سال‌های سال است برای مراسمات خودمان گذاشته‌ایم. روز پنجشنبه را هم برای عروسی‌ها، مراسم خاکسپاری و این موارد گذاشته‌ایم و روز پنجشنبه چون شب جمعه است به لحاظ اعتقادی برای ما خاص است. اعتقاد و فرهنگ ما این را می‌گوید و اصلا با فرهنگ ما و با مبادی دینی ما عجین شده است بنابراین بهتر بود پنجشنبه‌ها تعطیل شود و خودمان هم از این جهت راغب‌تر بودیم، اما از آن جهت که دنیا شنبه‌ها تعطیل هستند به نوعی ارتباطات ما سخت می‌شد، اما مجلس تصمیم گرفت پنجشنبه‌ها تعطیل باشد.

 

ارسال نظر

  • علی

    حضرت امام خمینی (ره) فرموده اند مجلس در راس امور است. وقتی شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبه مجلس و شورای نگهبان درباره تعطیلی پنجشنبه ها ایراد وارد می کند آیا میتوان گفت الان هم مجلس در راس امور است؟!!! واقعا متاسفیم.

    • مهدی

      مجمع تشخیص مصلحت نظام، کاهش ۴ ساعت از ۴۴ ساعت کاری کارکنان در هفته را به دلیل کاهش بهره وری مغایر با سیاست‌های کلی نظام می‌داند آیا در مقایسه با ۸ ساعت کار روزانه که معادل ۴۸۰ دقیقه می‌شود کاهش ۴۰ دقیقه در روز واقعا باعث کاهش بهره وری و خسارت به کارفرما و اقتصاد می‌شود ؟ فقط ۴۰ دقیقه در روز ؟

      • محسن

        تهران به عنوان مرکز مبادلات اقتصادی و تجاری کشور و محل استقرار وزارتخانه ها و سازمانهای ستادی و مرکزی سالهاست که پنجشنبه ها تعطیل است لیکن مجمع تشخیص مصلحت نظام سکوت می کند اما تعطیلی پنجشنبه ها در شهرستان ها را مغایر با سیاست های کلی نظام می داند. آیا تبعیض و بی عدالتی مغایر با سیاست های کلی نظام نیست؟

      • ابراهیم

        ایرادگیری از مصوبه ای که نتیجه تفکر جمعی دولت و منتخبین مردم در مجلس و منتخبین مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضائیه (فقها و حقوقدانان شورای نگهبان) است، نشانگر قدرت گیری افرادی است که نمونه بارز آن در اوایل انقلاب، آیت‌الله العظمی سید محمد کاظم شریعتمداری بود که به خیانت بر علیه حضرت امام خمینی(ره) منتهی شد.

      • رحمان

        ایراد گرفتن از مصوبه مجلس بطور ضمنی به معنی اتهام به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای نگهبان به بی توجهی به سیاست های کلی نظام است.

      • قهار

        از خداوند قهار مسئلت داریم آنانکه آبرو می‌فروشند و آتش می‌خرند را به راه راست راهنمایی فرماید مخالفت با مصوبه تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش روزی ۴۰ دقیقه در روز، به معنی فروش آبروی مجلس شورای اسلامی و خرید کدورت و خشم مردم و خداوندی است که منتقم میباشد.

      • جعفر

        علاوه بر استان کردستان استانهای اصفهان، سمنان، چهار محال و بختیاری، یزد، خراسان جنوبی، لرستان، کرمان و فارس هم طبق دستور استانداران، پنجشنبه ها تعطیل و دورکار بوه اند. شایسته است بقیه استانداران محترم طبق اختیارات خود و با استفاده از قانون دورکاری، تعطیلی پنجشنبه ها را که در حال حاضر در تهران و تعدادی از استانها اجرایی شده و ضمنا به تصویب مجلس و شورای نگهبان رسیده است را در استان خود اجرا فرمایند.

      • راه حل

        سلام، از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی خواهش می کنیم در استان حوزه انتخابیه خود از استانداران محترم بخواهند مانند استانداران کردستان، اصفهان، هرمزگان، سمنان، چهار محال و بختیاری، یزد، خراسان جنوبی، لرستان، کرمان و فارس با استفاده از اختیارات خود و قانون دورکاری، پنجشنبه ها را در دستگاه های اجرایی استان خود تعطیل نمایند از این طریق می توان تا رفع ایرادات مجمع تشخیص مصلحت درباره با مصوبه تعطیلی پنجشنبه ها، از منافع تعطیلی پنجشنبه ها از قبیل افزایش بهره وری و تقویت رابطه ملت و حاکمیت و تحکیم بنیاد خانواده بهره مند شد. باتشکر

    • محسن

      طبق اظهارات آقای دکتر بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در روزنامه اینترنتی فالاچی در مورخ چهارم فروردین ۱۴۰۴ ، مصوبه تعطیلی پنجشنبه‌ها در شورای نگهبان در دست بررسی قرار دارد. ایشان در مورد رفع ایرادات هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، هیچ راه حلی ارائه نکردند و باز وعده دادند در دو ماه آینده ایرادات برطرف خواهد شد. تا کی باید مردم با وعده زندگی کنند از ایشان خواهشمندیم اگر این وعده مثل وعده های قبلی نیست لطفا راه حل ارائه بفرمایند.

    • فرزاد

      از دیدگاه علم روانشناسی سازمانی، تعطیلی دو روز آخر هفته به سیستم اعصاب و روان انسان فرصت لازم را برای تنش زدایی و کاهش استرس شغلی فراهم می‌کند. شروع ساعت کاری از ۷ صبح تا ۳ بعد از ظهر با ارگانیزم و متابولیسم سیستم عصبی انسان ساز گارتر است این شرایط باعث افزایش روحیه، انگیزه و خلاقیت شغلی کارکنان شده و موجب افزایش بهره وری و کارایی می‌گردد. بنابراین تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری و تنظیم ساعت کار کارکنان از ۷ تا ۳ ظهر به نفع کارفرمایان خواهد بود.

    • مهدی

      اصرار بعضی مسئولان در این شرایط حساس کشور به ناامید کردن و کاهش روحیه کارکنان و مردم برای چیست؟ از نمک به زخم کارکنان ریختن و ایجاد شکاف بین ملت و حاکمیت بجز دشمن چه کسی سود می‌برد؟

    • سهیل

      باید گریه کرد از دست مسئولینی که از روی ناآگاهی تیشه به ریشه نظام میزنند و در این شرایط حساس کشور مردم را از نظام نا امید می کنند

    • فرزاد

      آیا عدم تایید مصوبه مجلس شورای اسلامی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام، باعث تزلزل جمهوریت نظام و شروع خودکامگی در کشور نخواهد شد؟

    • فرزاد

      اگر تعطیلی پنجشنبه‌ها به کشور آسیب می‌رساند چرا در طی ۱۷ سال گذشته که تهران به عنوان مرکز مبادلات اقتصادی و تجاری کشور تعطیل بوده است هیچکدام از اقتصاددانان و فعالان اقتصادی درمورد لغو تعطیلی تهران هیچ صحبتی نداشته اند. آیا اقتصاد و تجارت کشور در خاش، قم ، شهرکرد و یا دیگر شهرستان ها متمرکز است؟ بنابراین مخالفین تعطیلی پنجشنبه‌ها فقط بهانه گیری می‌کنند مخصوصا که تعطیلی پنجشنبه‌ها مشمول دستگاهای اقتصادی مثل گمرگ و بانک ها نیست.

  • مرتضی

    هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوبه مجلس شورای اسلامی و مصوبه شورای نگهبان در خصوص تعطیلی پنجشنبه ها را ابطال کرده است آیا کارکنان تهرانی همچنان پنجشنبه ها تعطیل و کارکنان شهرستانی تعطیل نخواهد شد؟؟؟

  • مهدی

    طبق مفاد قانون اساسی، برای تصویب یک قانون به تایید هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیازی نیست و نظر مجمع صرفا مشورتی است.

  • هشدار

    مسئولین فکر کردند با تفرقه انداختن بین کارگر و کارمند و کارمند بانک و سایر کارمندان و اعلام خبر عدم تعطیلی پنجشنبه‌ها در آخرین روز کاری سال و تقارن آن با ایام عید نوروز و تبانی با قوه مقننه میتوانند عواقب و آثار منفی فریب مردم را خنثی کنند اما قطعا کینه و نفرت هزاران کارگر و کارمند از مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص دامان آنان را خواهد گرفت در جنبش سال۱۳۹۸ کسی فکر نمی کرد یک تذکر به یک دختر چنان عواقبی ایجاد کند ای کاش مسئولین آنقدر تدبیر داشتند که این همه دشمن تراشی نکنند.

  • استدلال

    مخالفین مدعی هستند کاهش ۴ ساعت از ۴۴ ساعت کار هفتگی کارکنان باعث کاهش بهروه وری و مغایر سیاست های کلی نظام است. این ۴ ساعت معادل ۴۰ دقیقه در روز و برابر با ۳ بار سرویس بهداشتی رفتن کارکنان است ( ۳ دقیقه مسیر رفت، ۳ دقیقه مسیر برگشت، ۵ دقیقه داخل سرویس و ۱ دقیقه شستشوی دست، جمعا هر بار ۱۳ دقیقه) ، در مقایسه با ۸ ساعت کار روزانه، ۴۰ دقیقه عدد ناچیزی است اگر با ۳ بار سرویس بهداشتی رفتن کارکنان، کارفرما متضرر شود و بهره وری پایین بیاید همان بهتر که چنین کارفرمایی وجود نداشته باشد مدت هاست دوران برده داری پایان یافته است.

  • مهدی

    علی رغم تایید مصوبه تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری کارکنان توسط قوه مجریه و دولت از طریق تایید سازمان اداری و استخدامی ، توسط قوه مقننه از طرق تایید مجلس شورای اسلامی، توسط مقام معظم رهبری از طریق تایید شش نفر فقیه آگاه عضو شورای نگهبان و منتخب مقام رهبری و توسط قوه قضائیه از طریق تایید شش نفر حقوقدان عضو شورای نگهبان معرفی شده توسط رئیس قوه قضائیه، اما به دلیل اعمال نفوذ و عدم تایید رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آيت‌الله آملی لاریجانی این مصوبه تایید نشد...

    • مردم

      خوب اشکال نداره تصویب نکنید اما در جنگ قریب الوقوع ایران با آمریکا و اسرائیل، هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برود و دفاع کند، آنقدر مردم را خون به جگر کردند که مشارکت مردم به صفر خواهد رسید.

  • علی

    حفظ شان مجلس و تمکین نسبت به سخن حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «مجلس در راس امور است» و فرمایش مقام معظم رهبری راجع به اینکه «مجلس شورای اسلامی، یک مرکز اساسی و تعیین‌کننده برای انقلاب است، همه سررشته‌های امور، به مجلس شورای اسلامی بر می‌گردد» مطالبه عمومی است. بنابراین، اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان فارغ از موضوع آن (تعطیلی پنجشنبه ها) مورد درخواست همه است.

  • سارا

    آیا تبعیض بین تهران و شهرستان ها با سیاست های کلی نظام مغایر نیست ؟؟؟؟؟؟؟؟

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار