گوناگون

سرمایه گذاری نفتی به شدت کاهش یافت

پارسینه: درحالی ایران این‌روزها به دنبال جذب سرمایه گذار در پروژه های نفتی است که آمارها نشان می‌دهد سرمایه گذاری نفتی در سال ۲۰۱۵تا ۲۰۱۶ به شدت کاهش یافته است.

تحریریه پارسینه: درحالی ایران این‌روزها به دنبال جذب سرمایه گذار در پروژه های نفتی است که آمارها نشان می‌دهد سرمایه گذاری نفتی در سال ۲۰۱۵تا ۲۰۱۶ به شدت کاهش یافته است.
آمارها نشان می‌دهدسرمایه‎گذاری‎ها در سال های ٢٠١٥ و ٢٠١٦ در بازار جهانی نفت بیش از ٣٠٠ میلیارد دلار کاهش یافته است.
براساس اظهارات محمد بارکیندو، دبیر کل اوپک، سرمایه‌گذاری‎ها در زمینه اکتشاف و تولید نفت در سال ٢٠١٥ حدود ٢٦ درصد کاهش یافته است و پیش بینی می شود که در سال جاری (٢٠١٦) نیز ٢٢ درصد دیگر کاهش یابد که ارزش آن در مجموع برابر با بیش از ٣٠٠ میلیارد دلار است.
وی که در نشست روز پنجشنبه (پانزدهم مهر ماه) وزیران گروه ٢٤ در واشنگتن دی سی، سخن می گفت، افزود که وضع دو سال گذشته بازار نفت، آینده را در معرض خطر قرار داده است و ما اکنون شاهد کاهش قابل ملاحظه سرمایه‎گذاری‎ها در بازارهای نفت هستیم.
این درحالی است که آذرماه سال گذشته مدیرکل برنامه ریزی استراتژیک وزارت نفت از نیاز ۱۵۰ میلیارد دلاری صنعت نفت طی برنامه ششم خبرداد.
به گفته سعید قوام پور، سهم بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران خارجی از این میزان سرمایه‌گذاری یکصد میلیارد دلار است.
مابقی این میزان سرمایه‌گذاری قرار است از منابع داخلی تامین شود و زمینه اصلی این سرمایه‌گذاری در بخش بالادست نفت و گاز خواهد بود.
این درحالی است که حمیدرضا صالحی نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران درباره میزان امکان جذب سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری از سوی صنعت نفت معتقد است قطعا صنعت نفت کشورمان امکان جذب این رقم سرمایه گذاری را دارد و به این طریق می‌تواند عقب ماندگی‌های ۱۰ سال گذشته را جبران کند.
براساس اظهارات وی، در حال حاضر با توجه به اینکه به لحاظ سیاسی موجبات حضور سرمایه گذار خارجی در کشور فراهم شده باید ببینیم که آیا ما برای سرمایه گذاری در ایران و آوردن برندهای بزرگ به ایران در دوران پساتحریم به نقطه‌ای رسیدیم که امنیت اقتصادی فراهم شود یا خیر؟ چرا که سرمایه به جایی که امن است می‌رود و از ناامنی گریزان است.
صالحی با تاکید براینکه ما باید بحث امنیت اقتصادی را یک بار برای همیشه در کشور حل کنیم، تصریح کرد: پیش نیاز امنیت اقتصادی حل مسائل هسته‌ای و برجام بود که به دنیا ثابت کردیم امکان سرمایه گذاری در ایران فراهم است، بعد از برجام نیز باید از امکانات و ظرفیت‌هایی که بوجود می‌آید بهره برداری کرده و از فرصت‌ها استفاده کنیم.
به گفته او، نباید کاری کنیم که نوع نگاه به امنیت اقتصادی در کشور عوض شده و باعث شود سرمایه گذاران بی‌اعتماد شده و در ایران سرمایه گذاری نکنند.
بنابراین به نظرمی‌رسد در شرایط فعلی جذب سرمایه در نفت کار چندان آسانی نخواهد بود و باید دید مسوولان با تدابیری که اندیشیده اند چگونه می‌توانند کشتی به گل نشسته صنعت نفت را نجات دهند؟

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    واقعا برای آن دسته از مسئولانی که دل به فروش نفت خام بسته اند متاسفم، تکیه بر فروش نفت خام بلاهت است

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار