پیش بینی رتبه رقابتي اقتصاد ايران در ۲۰۲۰
پارسینه: شاخص رقابتپذیری اقتصاد ایران در حالی در رتبه ۷۶ قرار گرفته است که پیش بینی می شود با لغو تحریمها و اجرای برجام، این رتبه در بلند مدت سه پله صعود کند.
تحریریه پارسینه : موسسات معتبر بینالمللی در بررسی های اخیر خود، شاخص رتبه رقابتی در ایران را طی سالهای گذشته بررسی کرده اند. بر اساس گزارش منتشر شده توسط مجمع جهانی اقتصاد، شاخص رتبه رقابتی ایران از بین ۱۳۸ کشور جهان در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ در جایگاه ۷۶ قرار گرفته و این در حالی است که رتبه ایران در سال گذشته از میان ۱۴۰ کشور ۷۴ بوده و در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن ۹ پله جهش داشته است.
متوسط رتبه رقابتی اقتصادی ایران از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ میلادی ۷۳.۱۴ بوده است که رکورد این رتبه در ایران مربوط به سال ۲۰۱۵ میلادی است. در این سال، رتبه رقابتی به ۸۳ درصد رسید و کمترین رتبه در سال ۲۰۱۲ برابر با ۶۲ بوده است.
در این بررسی ۱۲ رکن اصلی یعنی «ارکان رقابتپذیری» اعم از «نهادها»، «زیرساختها»، «ثبات در اقتصاد کلان»، «بهداشت و آموزش ابتدایی یا اولیه»، «آموزش عالی و حرفهای»، «کارآیی بازار کالا»، «کارآیی بازار نیروی کار»، «پیشرفته بودن بازار مالی»، «آمادگی تکنولوژیک»، «اندازه بازار»، «پیشرفته بودن بنگاههای تجاری» و «نوآوری» رتبهبندی شده است.
رتبه های برتر جهانی
در گزارش جدید مجمع جهانی اقتصادی، کشورهای سوئیس، سنگاپور، آمریکا، هلند، آلمان، سوئد، انگلستان، ژاپن، هنگکنگ و فنلاند به ترتیب در رتبه اول تا دهم شاخص رقابتپذیری قرار گرفتهاند. اما نکته قابل تامل اینکه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا که ایران هم جزو آن محسوب میشود، کشورهایی چون امارات با رتبه (۱۶)، قطر (۱۸)، عربستان سعودی (۲۹)، کویت (۳۸)، بحرین (۴۸)، اردن (۶۳) و عمان (۶۶) در وضعیت بهتری نسبت به ایران از حیث شاخص رقابتپذیری قرار دارند.
بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، این هشتمین سال متوالی است که سوئیس در صدر فهرست رقابتپذیرترین اقتصادهای جهان قرار میگیرد. از میان ۱۲ رکن اصلی که بهعنوان معیار رقابتپذیری اقتصادها مورد بررسی قرار گرفته است، اقتصاد سوئیس در ۱۱ رکن بهعنوان یکی از ۱۰ اقتصاد برتر جهان معرفی شده است.
دولتیها بررسی کنند
با توجه به لغو تحریمهای بین المللی علیه ایران و اجرای برجام، قطعا سیل سرمایه گذاران به سمت کشور سرازیر شده و این در حالی است که این گزارش قطعا می تواند بر نگاه سرمایه گذاران خارجی به کشورمان تاثیرگذار باشد. حال که پس از سالها تحریم، دروازه های تجاری ایران به روی کشورهای جهان باز شده است می توان با جذب سرمایه گذاران خارجی، اقتصاد کشور از جمله اشتغال جوانان کشور را بهبود بخشید پس شایسته است که فعالان اقتصادی و مسوولان دولتی این گزارش مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد و موانع پیشروی اقتصاد رقابتی شناسایی و برداشته شود.
پیش بینی رتبه اقتصادی ایران تا سال ۲۰۲۰
همچنین موسسات معتبر بینالمللی در تحلیلهای متفاوت، شاخص رتبه رقابتی کشورهای مختلف را پیشبینی کردند. بر اساس مدل های اقتصادسنجی سایت تریدینگ اکونومیکز (سایتی آماری است که اطلاعات دقیق ۱۹۶ کشور برای بیش از ۳۰۰هزار شاخص های اقتصادی، نرخ ارز، شاخص بازار سهام، بازده اوراق قرضه دولتی و قیمت کالاها ارائه می دهد)، پیش بینی می شود شاخص رقابتپذیری جهانی ایران در سال ۲۰۱۸ به ۷۴.۲۲ خواهد رسید این در حالی است که در سال ۲۰۱۷، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ این رتبه به حدود ۷۳ خواهد رسید که نسبت به امسال سه پله رشد خواهد داشت.
ارسال نظر