گوناگون

ارزانی بیش از ۲۴ درصدی برنج و شکر در شب عید!

پارسینه: در حالیکه قیمت کالاهای اساسی چون برنج و شکر با افزایش چشمگیری مواجه بوده و البته حاشیه های بسیاری را پشت سر گذاشته اما مسوولان وزارت صنعت،معدن و تجارت از مشابه بودن قیمت کالاهای اساسی در شب عید نسبت به مدت مشابه در سال گذشته سخن به میان آورده اند!

تحریریه پارسینه: در حالیکه قیمت کالاهای اساسی چون برنج و شکر با افزایش چشمگیری مواجه بوده و البته حاشیه های بسیاری را پشت سر گذاشته اما مسوولان وزارت صنعت،معدن و تجارت از مشابه بودن قیمت کالاهای اساسی در شب عید نسبت به مدت مشابه در سال گذشته سخن به میان آورده اند!

به گفته معروفان معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران که خبر آن بر روی خروجی سایت شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار گرفته ، امسال قیمت عرضه کالاهای اساسی برای تنظیم بازار شب عید نسبت به پارسال افزایشی نداشته است و توزیع نامحدود برنج و شکر تا پایان فروردین ماه آتی ادامه می یابد.

با اینحال براساس آخرین گزارش بانک مرکزی تنها در دو کالای اساسی مورد تاکید توسط معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران، برنج و شکر به ترتیب با افزایش قیمت حدود ۳۳.۳ درصد و ۲۴.۱ درصد مواجه شده اند!

این درحالی است که به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی دلیل گرانی برنج افزایش هزینه تمام شده تولید است. در خصوص شکر نیز دبیر انجمن شکر اخیرا تاکید کرده است بازار شکر به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها دچار تنش شده است .برنامه ریزی این بود که به اندازه نیازی که در تابستان وجود دارد در اواخر ۹۴ و اوایل ۹۵ شکر وارد کنیم اما واردات این مقدار مورد نیاز به تأخیر افتاد و در نتیجه ذخایر کارخانه‌ها تا نیمه تیرماه توانست بازار را نگه دارد.

به اذعان بهمن دانایی، شکرهایی که باید اردیبهشت به بازار می رسید با تأخیری کوتاه ظرف به بازار رسیده است، اما در این مدت استرس از کمبود شکر موجب شد تا مردم خرید بیشتری داشته و انبارهای خانگی ایجاد شود و بازار از نظر کمبود دچار تشدید و تنش گردد.به هرحال با وجود آمارهای مستمر و اعلام رسمی افزایش قیمت کالاهای اساسی که مسوولان وزارت صنعت،معدن و تجارت به نوعی از ثبات قیمتی این محصولات به نسبت سال گذشته خبر می‌دهند.

به گفته عباس معروفان و براساس مصوبات کارگروه تنظیم بازار، قیمت شکر سفید تصفیه شده درجه یک تحویل در کارخانه ۲۵ هزار و ۲۰۰ ریال و برای فروش فله‌ای در مغازه‌ها و فروشگاه ها ۲۸ هزار و ۵۵۰ ریال تعیین شده است.قیمت عرضه برنج درجه یک ۱۱۲۱ هندی برای مصرف کننده نهایی ۳۸ هزار ریال است و برنج وارداتی دی.ام (DM) در سراسر کشور به قیمت نهایی ۲۷ هزار ریال به مصرف کننده نهایی فروخته می شود.

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران تاکید کرد مقدار زیادی از ذخایر کالاهای اساسی برنج و شکر در کشور وجود دارد و به هر میزان که بازار نیاز داشته باشد، در فروشگاه های زنجیره‌ای و تعاونی های مصرف عرضه و توزیع می شود.کارگروه تنظیم بازار چهارم بهمن ماه حداکثر قیمت مصرف کننده هر کیلو برنج هندی مرغوب را ۳۸ هزار ریال، اروگوئه را ۲۶ هزار ریال و سایر برنج های وارداتی را ۲۰ هزار ریال ابلاغ کرد.
میزان مصرف سالیانه برنج در کشور نزدیک به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن آن در کشور تولید و نزدیک به یک میلیون آن از محل واردات تامین می شود.نهم بهمن ماه نیز سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان اعلام کرد: کارگروه تنظیم بازار، حداکثر قیمت فروش شکر بسته‌بندی به مصرف‌کننده را در مغازه هر کیلوگرم ۳۲ هزار ریال تصویب و ابلاغ کرد.

نیاز مصرفی شکر کشور نزدیک به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن است که تا پایان امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن شکر تولید و ۵۵۰ هزار تن از طریق واردات تامین می شود.میزان تولید داخلی شکر در سال ۱۳۹۴ یک میلیون و ۴۵۰ هزارتن بود.درحالی این رقم ها رسانه ای میشود و مسوولان از وعده افزایش نیافتن قیمت برنج و شکر سخن میگویند که بسیاری از کارشناسان از احتمال افزایش قیمت کالاهای اساسی در آستانه نوروز خبر می‌دهند.

با توجه به وعده های رنگین مسوولان باید دید در روزهای پایانی سال ۹۵، چه قیمت هایی برای برنج و شکر رقم می‌خورد؟ و واقعا آنطور که مسوولان وعده می‌دهند قراراست قیمت برنج و شکر به روال یکسال گذشته باز گردد؟ این وعده به معنی کاهش بیش از ۲۴ درصدی قیمت این دو کالای اساسی است که باید دید تا چه اندازه محقق خواهد شد؟ و یا باردیگر باید از وعده های شیرین انتخاباتی به سادگی عبور کرد!

ارسال نظر

  • صالح

    والله از وعده و عیدهای این دولت و سخنگوش بعید نیست... لابد اخر سال میان میگن تورم ما به منفی 8 درصد رسیده...

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار