گوناگون

وضعیت اشتغال و تولید کشور در مرز فاجعه!

پارسینه: افزایش نرخ بیکاری در سال جاری و رکود ایجاد شده در در بخش تولید در نهایت منجر به تعیین شعار سال مبنی بر "اقتصاد مقاومتی؛ اشتغال و تولید" از سوی مقام معظم رهبری شد.

تحریریه پارسینه: افزایش نرخ بیکاری در سال جاری و رکود ایجاد شده در در بخش تولید در نهایت منجر به تعیین شعار سال مبنی بر "اقتصاد مقاومتی؛ اشتغال و تولید" از سوی مقام معظم رهبری شد.

انتخابی هوشمندانه که از دغدغه رهبری در خصوص وضعیت اقتصادی کشور حکایت دارد! آنطور که آمارها حکایت دارند:"سالانه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر دانش‌آموخته دانشگاهی متقاضی شغل خواهند بود و علاوه بر این حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر غیر از فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز به جمعیت بیکار کشور اضافه می‌شود."

در حال حاضر نرخ بیکاری در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ بیش از یک درصد افزایش یافته است اما این تنها نکات آماری افزایش نرخ بیکاری است چراکه برخی از کارشناسان نرخ بیکاری را بیش از رقم اعلام شده می دانند.

آنطور که روحانی در یک برنامه تلویزیونی دردی ماه سال گذشته اشاره کرده بهترین نمایی از وضعیت بیکاری در کشور است.

به گفته رئیس جمهور، «بیکاری می‌تواند معضل بسیار بزرگی برای جامعه و کشور ما باشد؛ بسیار نگران‌کننده است که در داخل خانه یک یا دو و یا حتی بیشتر جوان بیکار باشند. یک جوانی که به سن ۲۵ یا ۳۰ سال رسیده و توان مالی برای ازدواج و شروع زندگی ندارد، عمدتا به دلیل عدم اشتغال و کار مناسب است. مسئله برای همه ما حیاتی است که برای اشتغال جامعه ما یک تلاش جدی انجام بدهیم.»

علی رغم تاکید بر این دغدغه ها که نشان از درک کامل بیکاری توسط دولت یازدهم و سختی آن در خانواده ها دارد اما روحاین و یارانش دراین بخش موفق عمل نکرده اند تا جاییکه در نهایت آخرین اظهار نظر مسوولان این بوده که باید فارغ التحصیلان به دنبال ایجاد شغل و کسب و کار جدید باشند و منتظر دولت برای ایجاد اشتغال نباشد.

البته روحانی و یارانش مدعی آن هستند که بهترین عملکرد را در این بخش داشته اند چراکه افزایش نرخ بیکاری را تنها باید در جمع شدن تعداد بیکاران در دولت احمدی نژاد جستجو کرد!

با اینحال آنطور که اعلام شده سال گذشته بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار شغل ایجاد شده که از نظر دولت یازدهم این رقم نشان از موفقیت این دولت دراین بخش دارد. اما کارشناسان نظری دیگر دارند و معتقدند پاشنه آشیل روحانی در انتخابات بحث بیکاری خواهد بود که مطمئنا رقبای وی بهترین استفاده و بهره را از این موضوع خواهند برد!

از سویی دیگر در بخش تولید نیز موفقیت های جدی کسب نشده است. از ابتدای دولت روحانی اگرچه مدیرانی بر سمند کار تکیه زدند که پیش از انی از عملکرد احمدی نژاد در بخش تولید گلایه مند بودند اما خود نیز در این بخش موفق عمل نکردند. در حال حاضر چرخ های تولید ایستاده اند و واردات کمر این بخش را شکسته است. البته دراین بین کاهش قدرت خرید مردم هم بی تاثیر نبوده است.

به گفته کارشناسان، موانع برای تولید چه در زمینه تخصیص منابع به سمت فعالیت‌های مولد، چه در زمینه کسب تقاضای موثر برای تولیدات داخلی و چه در زمینه انباشت مجدد، عدیده هستند و مهم‌ترین‌های آنها نهفته در پرقدرت‌ترین لایه‌های طبقه سیاسی حاکم است.

با اینحال علی رغم آنکه جهانگیری در ابتدای سال ۱۳۹۵ با تعیین شعار اقتصاد مقاومتی؛ از اقدام تا عمل تاکید کرده بود یکی از مهمترین اولویت های دولت در سال ۹۵ رونق تولید است و برای توسعه سرمایه گذاری و افزایش اشتغالزایی هیچ راهی جز حمایت از تولیدکنندگان نداریم تا بتوانند بصورت مداوم و به نحو مطلوب به امر تولید بپردازند اما این امر محقق نشد و تنها در حد تشریح شعار رهبری توسط دولت باقی ماند.

اما دراین بین کارشناسان ابراز امیدواری می‌کنند امسال بخش تولید و اشتغال کشور فعال گردد و اقتصاد ایران روز به روز به شکوفایی نزدیک تر شود!

ارسال نظر

  • ناشناس

    با واردات بی رویه ای که از غرب کشور میشه فاجعه بارترم میشه مگه جلوی این حجم واردات و بگیرن

  • ناشناس

    زمان احمدی نژاد خوابیدن صنایع و تولید شروع شد و روحانی هم همان مسیر را ادامه داد نتیجه تعطیلی صنایع و تولید و بیکاری شد متاسفانه کارهای سطحی و عوامفریبانه به جای ارتقا صنایع موجب واردات بی رویه از چین و غیره شد

  • سرباز

    سربازی اجباری آن هم به مدت 18 ماه یا بیشتر بیکاری جوانان را افزایش می دهد.البته سربازی اجباری به نفع
    کسب و کار هایی مانند سیگار فروشی تمام می شود!!! متاسفم.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار