گوناگون

دولت با یارانه تولید چه کرد؟

دولت با یارانه تولید چه کرد؟

پارسینه: طرح هدفمندسازی یارانه ها که قرار بود سهمی را به تولید اختصاص یابد حالا با گذشت سال‌ها از اجرایی سازی این طرح هنوز هیچ بودجه ای دست تولید کشور را نگرفته است.

دولت با یارانه تولید چه کرد؟
تحریریه پارسینه: در طرح هدفمندسازی یارنه‌ها قرار بود سهمی از بودجه به تولید اختصاص داده شود تا کنترل بازار و قیمت‌ها صورت بگیرد اماتاکنون خبری از آن نیست. تولیدکنندگان در این باره می‌گویند در این باره مطالبی شنیده‌اند و وعده آن از سوی مسئولان مطرح شده اما هنوز اقداماتی در این بار انجام نشده است و تابه حال هیچکدام از تولیدکنندگان این یارانه ر دریافت نکرده اند.

یکی از اعضای خانه صنعت و معدن ایران اخیرا گفته است که تابحال هیچ سهمی از هدفمندی یارانه ها که قرار بود مخارج تولید را کم کند نصیب تولیدکنندگان نشده است. این منابع باید از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه می‌شد و این سازمان باید پاسخگو باشد.

حالا مشخص نیست که آیا دولت پرداخت یارانه به تولید را جزو تعهدات خود می‌داند یا خیر؟ یارانه تولید که یکی از ارکان هدفمندسازی یارانه ها محسوب می‌شد اکنون به فراموشی سپرده شده است.کارشناسان معتقدند که باید یارانه تولید به دست تولیدکنندگان برسد تا کاهش قیمت صورت بگیرد و زیانی که در حال حاضر به مردم رسیده است با حمایت از تولید جبران شود زیرا در این صورت است که کالاها با نرخ ارزان تری به دست مردم می‌رسد.

قانون توسعه فضای کسب و کار تصویب شد و اصلاحات خورد در آن میان بحث یارانه تولید یادآوری شد و پس از آن چند نشست در دفتر معاون اول رئیس جمهوری صورت گرفت و گفتند به محض اینکه بتوانیم منابعی را در اختیار بگیریم یارانه تولید را ارائه می دهیم اما هنوز به سازندگان و تولیدکنندگان یارانه ای پرداخت نشده است.

ناامیدی از پرداخت یارانه تولید از سوی وزرای کشور نیز مطرح شده بود. پیش از این وزیر اقتصاد، علی طیب نیا گفته بود که یارانه نباید به همه اقشار تعلق بگیرد و تنها به افراد زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی باید یارانه بگیرند و افراد مدعی فقر، برای دریافت یارانه ثبت‌نام کنند. او همچنین با اشاره به اینکه در این صورت حداقل سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان در کشور صرفه‌جویی می‌شود، تأکید کرده بود که دولت در این صورت می‌تواند این اعتبار را صرف پرداخت یارانه تولید و توسعه زیرساخت‌های کشور کند چراکه امروز دولت با درآمدهای فعلی نمی‌تواند یارانه تولید را پرداخت کند.

از سوی دیگر محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در خصوص یارانه تولید سخن گفته و دل خوشی از آن ندارد. او معتقدز است که یارانه تولید چند غاز است و این مبلغ ناچیز کمک چندانی به تولید نمی‌کند. او می‌گوید: کل یارانه تولید ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار میلیارد است که ۱۰ درصد آن ممکن است به تولید برسد. البته این مبلغ ناچیز حق تولید است. گفتنی است که دولت و مجلس می توانستند شرایط را برای پرداخت یارانه تولید مهیا کنند اما بدلیل کمبود اعتبار مقدور نشده است. نعمت زاده می‌گوید: تسهیلات بانکی، اصلاح مقررات، رفع موانع تولید در قالب مصوبه و قانون مالیات ها صورت گرفته و به گونه ای دیگر از تولید و صنعت حمایت کردیم.

در بند چهارم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی آمده است که باید از ظرفیت اجرای هدفمند سازی یارانه ها در جهت افزایش تولید استفاده شود، اما اکنون این اتفاق برای تولیدکنندگان رویایی بیش نیست!

با این وجود،به گفته کارشناسان اقتصادی اگر بخواهیم اوضاع اقتصاد خوب شود باید تعهدات قانونی همچون پرداخت تولید از سهم هدفمندی یارانه‌ها اجرا شود تا با حمایت از تولید، در اقتصاد تعادل ایجاد شود.علاوه بر آن این جریان به پر کردن ظرفیت خالی در تولید کمک خواهد کرد. در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد ظرفیت تولید در صنعت نفت خالی است که باید با فراهم کردن شرایط به تراز تعریف شده رسید.

با توجه به اینکه از دولت گذشته تاکنون وعده‌های مختلفی مبنی بر ارائه یارانه به تولید مطرح شده بود سال ۹۴ یکی از اعضای هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران در اعتراض به این مسئله گفته بود که تاکنون تولید‌کننده‌ای را ندیده‌‌ایم که این یارانه را دریافت کرده باشد. از آنجایی که محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت آن زمان گفته بود که ۲هزار میلیارد تومان از منابع هدفمند سازی یارانه‌ها در سال جاری به بخش تولید اختصاص یافته اما این صحبت‌ها با واکنش‌هایی همراه بود.

اکنون دولت مدعی است که یارانه تولید برخی واحدها را پرداخته است اما تا به امروز به‌صورت مشخص اعلام نشده که چه‌تعداد واحد تولیدی این منابع را دریافت کرده‌اند و به‌صورت شفاف جزئیات آن دسته از تولیدکنندگانی را که توانسته‌اند این منابع را دریافت کنند اعلام نکرده است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار