پشت پرده آمارهای رنگین دولتیها از نجات واحدهای تولیدی
پارسینه: در حالی کارخانهها و کارگاههای کوچک و متوسط یک به یک در حال ورشکستگی هستند که دولت از کمک به یک هزار واحد صنعتی و بازگشت آنها به چرخه تولید خبر میدهد. این یاری دولت اما مشخص نیست کدام یک از واحدها را سرپا کرده و چرخ تولید آنها را به حرکت درآورده است.
تحریریه پارسینه: در حالی کارخانهها و کارگاههای کوچک و متوسط یک به یک در حال ورشکستگی هستند که دولت از کمک به یک هزار واحد صنعتی و بازگشت آنها به چرخه تولید خبر میدهد. این یاری دولت اما مشخص نیست کدام یک از واحدها را سرپا کرده و چرخ تولید آنها را به حرکت درآورده است.
اکنون بسیاری از واحدهای تولیدی با شرایط نامناسب اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند. این واحدها از برندهای قدیمی و معروف ایرانی به شمار میروند که برخی از آنها تا آستانه تعطیلی و حتی تعطیلی کامل پیش رفته اند که از جمله آنها داروگر، ارج و آزمایش است.
اخیرا نیز اعلام شده است که کارخانه دوچرخه سازی «آساک دوچرخ» تعطیل و ۴۱ کارگر شاغل در آن به جمع ارتش بیکاران کشور پیوستهاند. یکی از مسئولان آساک دوچرخ در خصوص علت تعطیلی این واحد صنعتی گفته تعطیلی کارخانه به دلیل توقیف اموال کارخانه است. از قرار معلوم دلیل این اتفاق، بدهی مالیاتی و بدحسابی یکی از اعضای هیات مدیره آساک دوچرخ عنوان شده است که ظاهرا در تعارض با مقرراتی است که بر الزامی بودن فعالیت بنگاههای تولیدی تحت هر شرایطی تاکید دارد. مطابق این اظهارات فعالیت کارخانه آساک دوچرخ تا ۱۲ اسفند ماه ادامه داشته است اما از این تاریخ به دلیل توقیف اموال،فعالیت کارخانه متوقف و کارگران آن نیز بیکار میشوند.
گفتنی است که واحدهای تولیدی سراسر کشور که در تنگنای اقتصادی قرار گرفتهاند به علت عدم بازپرداخت اقساط و وامهای خود به تملک بانکها در آمدهاند. یکی از موضوعات مهمی که موجب شده فاتحه برخی از واحدهای تولیدی خوانده شود همین معضل است. متاسفانه واحدهای صنعتی و تولیدی در شرایط تحریم با مشکلات عدیده ای مواجه شدند و در همین حال بود که واردات نیز از چین و دیگر کشورها به ایران سرازیر میشد به همین خاطر این واحدها که برای تامین منابع خود از بانک ها وام با سود بالا دریافت کرده بودند و توانایی رقابت با سیل واردات را نداشتند در این عرصه شکست خوردند.
در همین حال، چندی پیش علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یک هزار و ۸۱ واحد صنعتی تولیدی در داخل شهرکهای صنعتی کشور که ۱۰۰ درصد تعطیل بودند در سال گذشته به چرخه تولید بازگشتند. او معتقد است که فعال شدن این واحدها در قالب تصمیمهای اقتصاد مقاومتی و اجرای طرح رونق صورت گرفته است.
به گفته او، در همین مدت افزون بر ۱۳۰ سند همکاری با کشورهای مختلف جهان امضا شده است. در سال گذشته ۲۴ هزار واحد بنگاه کوچک و متوسط صنعتی و کشاورزی از طریق سامانه بهین یاب و یا به طور مستقیم از بانک ها، از ۱۷۰ هزار میلیارد ریال تسیهلات استفاده کرده اند. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران همچنین میگوید: در همین مدت در داخل شهرکهای صنعتی از طریق سامانه بهین یاب به ۱۳ هزار و ۲۸۰ بنگاه کوچک و متوسط صنعتی و تولیدی حدود ۹۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
در این میان که مسئولان میگویند واحدهای تولیدی زنده شدند؛ ابهامی که وجود دارد و کارشناسان نیز به آن میپردازند، این است که دولت کدام یک واحدهای تولیدی را به چرخه تولید بازگردانده است؟ و یک هزار واحد کجاست؟ و چرا به واحدهایی که اکنون در حال ورشکستگی اند کمک نمیشود؟ آیا این واحدها در اولویت طرح رونق قرار ندارند؟
بنابراین این انتقاد مطرح میشود که برندهای مطرح با بی توجهی روبه رو شده و تنها به واحدهای تولیدی دیگر که شاید ضرورت کمک به آنها کمتر از برندهای معروف ایرانی است رسیدگی شده و دیگر واحدها به حال خود رها شده اند.
با توجه به اظهارات دولتمردان در خصوص کمک به یک هزار واحد تولیدی بنابراین چرا اثری از رونق در بنگاه های زود بازده و واحدهای تولیدی دیده نمیشود؟ وطرح رونق به طور محدود در برخی واحدهای صنعتی اجرایی شده است؟
اکنون دومینوی تعطییلی کارخانه های مطرح و بزرگ کشور زنگ خطر را برای مسئولان و فعالان حوزه صنعت به صدا درآورده است اما مشخص نیست که دولت دوازدهم چقدر نسبت به این موضوع حساسیت نشان دهد و بتواند باز هم چرخ تولید کارخانهها را همچون گذشته به حرکت بیاندازد.
ارسال نظر