گوناگون

آتش نا امنی همچنان در حوالی پتروشیمی ها داغ است

آتش نا امنی همچنان در حوالی پتروشیمی ها داغ است

پارسینه: در شرایطی که مسئولان تاکید می کردند که ایجاد امنیت و رسیدگی به HSE در مجامع پتروشیمی افزایش پیدا کرده و این مسئله به صورت دقیق تری مورد پیگیری قرار می‌گیرد اما امروز باز هم شاهد آتش سوزی در یکی از مجامع پتروشیمی بودیم.

آتش نا امنی همچنان در حوالی پتروشیمی ها داغ است

تحریریه پارسینه: از آنجایی که طی یک سال گذشته شاهد آتش سوزی بسیاری‌ در صنعت پتروشیمی بودیم مسئولان وعده پیگیری این موضوع را داده بودند تا دیگر کمتر این اتفاقات رقم بخورد. اما در شرایطی که مسئولان تاکید می کردند که ایجاد امنیت و رسیدگی به "اچ اس یی" در مجامع پتروشیمی افزایش پیدا کرده و این مسئله به صورت دقیق تری مورد پیگیری قرار می‌گیرد، امروز باز هم شاهد آتش سوزی در یکی از مجامع پتروشیمی بودیم. ساعاتی پیش آتش‌سوزی پتروشیمی رجال ماهشهر ۹ مصدوم به جای گذاشت و سرانجام این آتش مهار شد.

در خصوصی طرح ایمنی پتروشیمی‌ها شهریور ماه سال ۹۵ بود که مرضیه شاهدایی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: از نظر مسائل ایمنی بررسی های دقیق و اقدام های وسیعی در صنعت پتروشیمی در حال انجام است و شرکت های پتروشیمی نیز برنامه هایی در حال اجرا دارند. او همچنین گفته بود که با درک ضرورت توجه به مباحث HSE از سوی شرکت های پتروشیمی، برنامه‌های جامع و وسیعی با همکاری بخش خصوصی در صنعت پتروشیمی در این حوزه در دستور کار قرار گرفته است. ضمن اینکه پیش از آن نیز این مقام مسئول هشدار داده بود که بر اساس بخشنامه جدید وزیر نفت خوراک صنایع پتروشیمی که الزامات HSE را رعایت نکنند، قطع می‌شود.

البته پس از آتش سوزی‌های سال گذشته مدیر اچ. اس.ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ریشه حوادث در صنعت پتروشیمی را خطای انسانی و یا مشکلات فنی عنوان کرد و گفت: فصل مشترک حوادث اخیر در صنعت پتروشیمی،‌رعایت نکردن اصول و الزامات ایمنی از سوی شرکت ها و مجتمع ها بود.

حمیدرضا عجمی همچنین گفت: باید خود مجتمع‌ها نیز در بخش‌های تولید و تعمیرات بهتر عمل کنند. به طور کلی بروز حوادث در بخش‌های صنعتی، غیرقابل پیش‌بینی است و معلول یک سری بی توجهی‌هاست. اگر دستورالعمل‌هایی صادرشده از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، به درستی رعایت شود، هیچ گونه مشکلی رخ نخواهد دارد.

از سوی دیگر رئیس سازمان مدیریت بحران نیز گفته بود در پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها، واحدهای HFC فعال هستند و برای اطفای حریق امکانات خوبی دارند! اما همانطور که دیده می‌شود هنوز این برنامه‌هایی که در دستور کار قرار گرفته اند اجرایی و عملیاتی نشده اند و روز به روز این آتش سوزی ها در حال افزایش است. گفتنی است که بخش خصوصی در این موضوع دچار مشکلاتی است که نیاز به بررسی جدی دارد.
این موضوع بارها از سوی مسئولان و نمایندگان مورد انتقاد قرار گرفته است. پیش از این یکی از نمایندگان در این خصوص گفته بود که در آتش سوزی چیزی به نام پدافند غیرعامل، ناوگان آتش نشانی مناسب با صنایع، بیمارستان سوانح و سوختگی وجود نداشت و این بر خلاف اصول ایمنی است که در دنیای امروز حرف اول را می‌زند.

فریدون حسنوند همچنین معتقد است که اساساً واگذاری پتروشیمی‌ها در کشور بیمار، غیرقانونی و به صورت ناقص انجام شده است.
در همین حال، از جمله پتروشیمی هایی که در سال گذشته مورد حریق قرار گرفتند شامل، پالایشگاه بوعلی‌سینا، پالایشگاه آبادان، پتروشیمی مروارید (پارس جنوبی) و پالایشگاه خرم آباد می‌شود که در این میان تنها حادثه ماهشهر(پالایشگاه بوعلی) ۶۰ میلیون یورو خسارت در پی داشت. در ادامه به برخی از این آتش سوزی ها در سال‌های اخیر اشاره شده است.

۹ اسفند ماه سال ۹۵/ آتش سوزی در پتروشیمی مروارید در پارس جنوبی

۱۶ تیر ماه سال ۹۵ / آتش در پتروشیمی بوعلی سینا پس از ۴ روز یعنی در ۱۹ تیر ماه مهار شد. این اتفاق به دلیل نشت یکی از پمپ ها دچار آتش سوزی و انفجار شده بود.

۱۴ دی ماه سال ۹۲/ آتش سوزی در پتروشیمی خرم‌آباد به علت عدم رعایت نکات ایمنی توسط شرکت پیمانکار اجرایی بویلرها می‌باشد که بدون اخذ مجوزهای لازم اقدام به عملیات جوشکاری بر روی این مخزن کرده بود.

۱۱ فروردین سال ۹۳ / آتش سوزی در پالایشگاه آبادان در برج ثانویه واحد تقطیر ٨٠ پالایشگاه به دلیل نوسان برق اتفاق افتاد.

این اتفاقات بارها در سرتیتر اخبار آمده، آتش سوزی هایی که حتی چند روز به طول انجامیده تا سرانجام مهار شده است. با نگاهی به دلایل به وقوع پیوستن آتش سوزی‌های صنعت پتروشیمی متوجه می‌شویم که دلایل اکثر آنها نقض فنی بوده است. متاسفانه عدم رعایت نکات ایمنی و اجرایی سازی طرح ایمنی "اچ اس یی" تاکنون هزینه های بسیاری را به همراه آورده است.

ارسال نظر

  • عبدالله

    بنظر میرسد که واقعا دلتان برای امنیت و سلامتی واحدهای پتروشیمی میسوزد. پس لطف کنید و برسی کنید که نخصص و مدرک مسئولین و مدیران HSE این شرکتها چیست؟ از کجا اخذ شده و چگونه و چه وقت در این سمتها گمارده شده اند! بنظر شما با مدرک الهیات میتوان مسئولیت HSE را عهده دار شد؟!!!!! در سایر جاها هم همینطور است مثل معادن و . . .

  • ناشناس

    چرا حقیقت را به مردم نمی گید.

  • ناشناس

    فداي سر گروهبان زنگنه

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار