گوناگون

روزهای سخت مستاجران در راه است

پارسینه: با نزدیک شدن به خرداد ماه و آغاز رونق اجاره در بخش مسکن خبرها از افزایش نرخ اجاره بهای منازل بالاخص در شهرهای بزرگ حکایت دارد.

تحریریه پارسینه : با نزدیک شدن به خرداد ماه و آغاز رونق اجاره در بخش مسکن خبرها از افزایش نرخ اجاره بهای منازل بالاخص در شهرهای بزرگ حکایت دارد.
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان از رکود در بازار مسکن می‌گویند و معتقدند در شرایط فعلی افزایش نرخ اجاره بها منطقی به نظر نمیرسد. با اینحال با توجه به آنکه توان خرید مسکن توسط مستاجران به شدت کاهش یافته بنابراین صاحبخانه ها نرخ اجاره بهای منازل خود را افزایش داده اند و متقاضیان چاره ای حز همراهی با این شرایط را ندارند.

در حالی‌ که علائمی از رشد قیمت مسکن دیده نمی‌شود و خرید و فروش در بازار مسکن تقریباً با نرخ‌های ثابت در جریان است، اجاره‌بها در آستانه فصل نقل و انتقال مسیر صعودی را در پیش گرفته است.

آنطور که گفته میشود در حال حاضر افزایش نرخ اجاره بها تا ۲۰ درصد منطقی به نظر میرسد اما برخی از صاحبخانه ها رقم هایی نجومی را در سر می پرورانند و این خود به یکی از معضل هایی اصلی این روزهای کشور بدل شده است.

چراکه همچنان با وجود وعده های بسیار مسوولان اما نظارتی جدی بر بازار مسکن لحاظ نشده و حتی طرح دریافت مالیات از خانه های خالی نیز نتوانسته برخی از مالکین را به انصافی بیشتر ترغیب کند.

به گفته کارشناسان طرح دریافت مالیات از خانه های خالی طرحی شکست خورده محسوب میشود که دولت همچنان بر اجرای آن اصرار دارد در حالیکه درمانی برای مشکلات امروز مسکن کشور تلقی نمیشود. با اینحال دولت در آستانه فصل نقل و انتقال های مسکن هنوز از برنامه ای در جهت جلوگیری از افزایش قیمت های نجومی اجاره سخن به میان نیاورده و آنطور که پیش بینی میشود امسال نرخ اجاره بها بیش از سالهای گذشته روند صعودی در پیش خواهد گرفت.

به گفته یک عضو کمیسیون عمران مجلس ، تا زمانیکه رونق در بازار خرید و فروش مسکن ایجاد نشده، متقاضیان به سمت بازار اجاره گرایش پیدا خواهند کرد.

براساس اظهارات ابوالفضل موسوی، رکود در بازار مسکن دارای فراز و نشیب‌های بسیاری است و هنوز به طور مشخص تأثیرات رونق در این بازار به چشم نمی‌خورد.بنابراین تا زمانیکه رونق در بازار خرید و فروش مسکن ایجاد نشده، متقاضیان به سمت بازار اجاره گرایش پیدا خواهند کرد.
درسالهای گذشته در آستانه خردادماه و آغاز فصل جا به جایی ها مسوولان دولت از آغاز طرح تعزیراتی و نرخ افزایش قیمت ها در این بازار میگفتند و درنهایت از الزامات نظارتی خبر میرسید که قراربود جلوی افزایش قیمت ها را بگیرد اما در شرایط فعلی با وجود گذشت بیش از نیمی از ماه اردیبهشت و نزدیک شدن به ماه جابه جایی ها خبری از اجرای طرح تعزیراتی به گوش نمیرسد و شاید برهمین اساس است که کارشناسان افزایش سلیقه ای اجاره بها در بازار مسکن را نگران کننده می‌دانند.

درسال گذشته نیز با وجود آنکه املاک داران از افزایش نیافتن نرخ اجاره بها خبر داده بودند اما بازار بار دیگر به سمت افزایش قیمت ها پیش رفت تا جاییکه آمارها از افزایش ۲ درصدی نرخ اجاره بها در این سال نسبت به سال پیش از آن در تهران حکایت دارد. به ‌نحویکه که متوسط اجاره ماهانه یک آپارتمان با مساحت ۱۰۰ مترمربع (بدون دریافت پول پیش)، از ۲ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان به ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان رسید.

البته این آمار به اذعان کارشناسان و آمارهای موجود رکورد کمترین رشد اجاره‌بها، پس از ۱۱ سال، در کارنامه بازار مسکن را به ثبت رسانده است.

بنابراین در شرایط فعلی آنطور که پیش بینی میشود نرخ اجاره بها به نسبت سالهای گذسته روند صعودی در پیش خواهد گرفت چراکه هنوز خبری از نظارت بربازار اجاره بها نیست و باید دید اینبار قراراست تا چه اندازه نرخ اجاره بها آنهم در بازار فراموش شده در روزهای انتخاباتی بالا رود؟

ارسال نظر

  • ناشناس

    به اندازه کافی مردم مصل هستند وقتی مستاجر نباشه صاحب خونه

  • صالح

    اون اقای کارشناسی که میگه تا 20 درصد افزایش اجاره بها منطقی است، معلومه جای گرم و نرم نشسته و ازین حرفها میزنه... همین دیروز هم یک کارشناس دیگه میگفت ما شاهد رونق نخواهیم بود صرفا در سال اینده شاهد رشد 10-15 درصدی قیمت مسکن خواهیم بود... ظاهرا حضرات منتظرند تا قیمت چندین درصد برابر بشه تا بهش بگن رونق... کی قراره سیر بشین؟
    از طرف دیگه دولت هم با این همه شاخص های افزایشی بالای بیست درصد، نرخ تورم رو تک رقمی اعلام میکنه که خنده داره...

  • شیرین صفوی

    هیچ رونقی نیست مالکان باید منت مستاجر رو بکشن چون اگه مستاجر خالی کنه ماهها خونه خالی میمونه پس بهتره دندون طمع رو هم کار نشناسان !!!!هم مالکان هم املاک مسکنی ها بکشن!!! ودل مردم رو خالی نکنن

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار