احتمال افزایش خاموشی های موقت در سراسر کشور
پارسینه: وزارت نیرو اگرچه طی ماه گذشته همواره بر کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق در کشور اصرار داشته اما آمارها گویای بازگشت دور افزایش مصرف در روزهای گذشته است.
تحریریه پارسینه : وزارت نیرو اگرچه طی ماه گذشته همواره بر کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق در کشور اصرار داشته اما آمارها گویای بازگشت دور افزایش مصرف در روزهای گذشته است.
هر چند که مسوولان این وزارتخانه در تلاش بودند تا کاهش ۱۰ درصدی مصرف را با اطلاع رسانی و درخواست از مردم پوشش دهند اما امسال ظاهرا این درخواست ها نتایج مثبتی در پی نداشته است. این درحالی است که به گفته چیت چیان امسال برای تامین ۱۰ درصد افزایش مصرف برق باید ۵ هزار مگاوات برق وارد مدار تولید می شده که متاسفانه این رقم به دلیل نبود سرمایه گذاری لازم به ۳ هزار مگاوات کاهش یافته است.
همین امر نیز این روزهای بلاگیر صنعت برق شده است. هر چند که به اذعان کارشناسان افزای ۵ هزار مگاواتی برق در هر سال منوط به سرمایه گذاری در چهارسال قبل از آن است که به نظر میرسد چهار سال پیش این میزان سرمایه گذاری صورت نگرفت و امروز خاموشی های پراکنده نتیجه همین بی تدبیری است!
براساس آمارهای اعلام شده، روز گذشته پیک مصرف برق به میزان ۵۲ هزار و ۳۴۷ مگاوات ثبت شد و بار دیگر شاهد رشد نگرانیها در زمینه افزایش مصرف و حتی ثبت رکوردی تازه در مصرف برق کشور در صورت عدم صرفه جویی از سوی مردم هستیم.
بنابراین گزارش، پس از ثبت رکود کم سابقه مصرف بیش از ۵۵ هزار مگاوات برق در نیمه تیرماه، تلاش گسترده ای از سوی مجموعه وزارت نیرو به منظور فرهنگ سازی در زمینه مدیریت مصرف انجام شد و به موازات آن تمامی مسئولان وزارت نیرو و همچنین دیگر مسئولان دولتی خواستار صرفه جویی از سوی مردم شدند تا کشور دچار خاموشی نشود.
همزمان وزارت نیرو اقدام به افزایش واردات برق به میزان دو برابر قبل کرد و صادرات برق نیز به طور موقت کاهشی چند صد مگاواتی داشت. پیک سایی که از ابتدای تیرماه با تعطیلی یا کاهش کار صنایع بزرگ و چاههای کشاورزی در ساعات پیک و انتقال کار آنها به ساعات غیرپیک آغاز شده بود، با قدرت و شدت بیشتری ادامه پیدا کرد و در برخی مواقع پیک سایی ۲ هزار مگاواتی به مرز ۴ هزار مگاوات رسید.
نتیجه تمامی این اقدامات در کنار کاهش چند درجه ای دمای هوا، موجب شد تا پیک مصرف برق از بیش از ۵۵ هزار مگاوات به حدود ۴۵ هزار مگاوات ( در روز بیست و سوم تیرماه) برسد. اما در سه روز اخیر بار دیگر با کمرنگ شدن اثر مُسکِن صرفه جویی و افزایش واردات برق، بار دیگر پیک مصرف برق به بیش از ۵۲ هزار مگاوات رسید.
روز گذشته پیک مصرف برق به میزان ۵۲ هزار و ۳۴۷ مگاوات ثبت شد و بار دیگر شاهد رشد نگرانیها در زمینه افزایش مصرف و حتی ثبت رکوردی تازه در مصرف برق کشور در صورت عدم صرفه جویی از سوی مردم هستیم.
«حمید چیت چیان» وزیر نیرو در این خصوص گفت: "مردم بسیار اثر گذار هستند و می توانند با تدبیر و صبر و حوصله مقداری از مصرف برق خود را کاهش دهند؛ از اینرو در وسط روز ساعت ۱۲ تا ۱۶ و شب ها از حدود ساعت ۲۰ تا ۲۳ سعی کنیم مصرف برق را کاهش دهیم."
با اینحال با وجود درخواست های پی در پی وزیرنیرو از مردم اما افزایش دما در شرایط این روزها بی تاثیرنیست آ«هم در شرایطی که اخیرا سازمان هواشناسی افزایش دمای هوا در روزهای آینده را پیش بینی کرده که قطعا در صورت عدم مدیریت مصرف در ساعت های مذکور شاهد رشد خاموشی ها در کشور خواهیم بود. مساله ای که تا کنون سعی شده با ۲.۵ برابر کردن واردات برق از کشورهای همسایه اتفاق نیفتد اما با توجه به نهایت تلاش وزارتخانه نیرو برای تامین برق کشور به نظرمیرسد در روزهای آتی در صورت افزایش دما شاهد خاموشیهای موقت زیادی درسراسر کشور باشیم!
ارسال نظر