گوناگون

نقدینگی سر به فلک کشید

نقدینگی سر به فلک کشید

پارسینه: شاخص اقتصادی پر حاشیه‌ای که بنا به گفته کارشناسان یکی از عاملان اصلی نوسان تند بازار ارز معرفی می‌شود همچنان با روند رو به رشدی به مسیر خود ادامه می‌دهد به نحوی که آمار‌های منتشره بانک مرکزی حاکی از این است: این رقم در تیرماه سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است.

بلای نقدینگی آنچنان اقتصاد کشور را نشانه رفته که چندی پیش رهبر انقلاب در دیداربا اعضای هیات دولت تاکید کردند: در نظام بانکی و مشکل نقدینگی‌ای که الان در کشور وجود دارد، اگر چنانچه ما می‌توانستیم با هنرِ هدایت این نقدینگی به کار‌های سازنده و مفید، کشور را پیش می‌بردیم، این نقدینگی نعمت بزرگی بود؛ الان یک بلای بزرگی است؛ واقعاً یک چیز خیلی خطرناکی است. این رقم نقدینگی خیلی رقم فوق‌العاده‌ای است؛ هم رقمش خیلی بالا است، هم رشدش زیاد است. ایشان به دولت دستور دادند که بخش‌های جذّابی را برای جذب نقدینگی در نظر بگیرند و نگذارند که این نقدینگی به طرف ارز و طلا و مسکن و کالا‌ها سرازیر شود.

به گزارش آخرین خبر، با این حال تازه‌ترین آماری که بانک مرکزی اعلام کرده نشان می‌دهد حجم نقدینگی در پایان تیرماه امسال به حدود ۱۶۰۲ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به اسفندماه تا ۴.۷ درصد و در مقایسه با تیرماه سال گذشته ۲۰.۱ درصد رشد دارد. گرچه نقدینگی در مقایسه با دوره‌های قبل از سرعت رشد آن تا حدی کم شده است، اما همچنان به روند رو به رشد خود ادامه می‌دهد.

در حالی رقم نقدینگی همچنان در اقتصاد ایران رو به رشد حرکت می‌کند که بار‌ها از سوی برخی مسئولان و کارشناسان به عنوان عامل اصلی التهابات بازار ارز معرفی شده است و گفته می‌شود سرگردانی این نقدینگی و روند رو به رشد آن که محل مشخصی برای سرمایه‌گذاری ندارد، موجب حرکت به سمت بازار ارز شده است.

۳۰ میلیارد دلار ارز در دست مردم وجود دارد

در این راستا غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت در همایشی که امروز برگزار شد، با بیان اینکه هم‌اکنون حدود سی میلیارد دلار ارز در دست مردم وجود دارد گفت: نقدینگی مسئله‌ای است که هم می‌تواند تهدید باشد هم فرصت. بخشی از نقدینگی مسموم است، اما مابقی آن، می‌تواند جهشی را در تامین مالی بنگاه‌های متوسط و کوچک ایجاد کند. مصباحی مقدم، کنترل رشد نقدینگی را یکی از راه‌حل‌های مشکلات اقتصادی دانست و گفت: نقدینگی مثل سیلاب است. این سیلاب اگر پشت سد بانک و بورس باشد، مشکلی پیش نمی‌آید، اما اگر از سد بانک و بورس خارج شود تبدیل به سیل می‌شود. در سال‌های گذشته، کارشناسان می‌گفتتد این نقدینگی نگران‌کننده است و اکنون آثار آن را می‌بینیم.

این در حالی است که همتی، رئیس کل بانک مرکزی در ابتدای حضور خود در این بانک وضعیت کنونی بازار ارز را محصولی از عدم کنترل و هدایت جریان نقدینگی بی‌ضابطه توسط شبکه بانکی عنوان کرده بود. وی در روز‌های اخیر نیز انتقادات خود نسبت به این موضوع را بار دیگر مطرح کرد که البته بعد از آن بازار ارز تا حدی درگیر التهاب شد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار