قیمت واقعی دلار چقدر است؟
پارسینه: نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت که قیمت واقعی ارز از نوع دلار بین هفت تا هشت هزار تومان است.
سید حسن حسینی شاهرودی درباره کاهش قابل توجه قیمت دلار طی ۲۴ ساعت گذشته، بیان کرد: همانطور که سابقاً نیز اعلام شد، هیچ شاخص اقتصادی ما تغییر چشمگیری نداشته که شاهد چنین رشد شاخصی در ارز و دلار باشیم، اما معتقدیم که برخی سیاستهای غلط دولت و بانک مرکزی خصوصاً در ششماهه گذشته باعث این افزایش شد که اهداف مختلفی را نیز دنبال میکرد.
وی بابیان اینکه در همان زمان نیز خیلی از اقتصاددانان اعلام داشتند که نباید به این بازار وارد شد، افزود: بازار ارز، پر ریسک، پر نوسان و پرخطر است که بهیکباره ممکن است سقوط کند لذا ما در همان زمان آغازگرانی ارز نیز توصیه کردیم که کسی وارد این مقوله نشود و تنها کسانی که نیاز مبرم به تهیه ارز دارند، دلار خود را خریداری کنند.
دلار و ارز
عضو کمیسیون اقتصاد مجلس قیمت واقعی ارز را بین هفتتا هشت هزار تومان دانست و گفت: نوسانات بیش از این حباب بوده و توجیهی ندارد و البته به تصمیمات غلط بازمیگردد.
حسینی شاهرودی بیان کرد: در مدت کوتاهی که تصمیمات جدیدی در بانک مرکزی و شورای سران قوا گرفته شد و البته دولت به توصیههای بهمنماه و اسفندماه گذشته کمیسیون اقتصاد توجه کرد، شاهد کاهش شدید قیمت دلار هستیم که اگر سیاستها ادامه داشته شود، ارز حدود هفت هزار تومان عرضه خواهد شد.
وی با پاسخ به این سوال که بررسی FATF در صحن مجلس ممکن است در قیمت عرض تاثیرگذار باشد یا خیر، گفت: این طرح در صحن مجلس مطرح نشد، اما در دستور قرار دارد و به نظر من نباید تاثیر چندانی بر قیمت ارز داشته باشد.
قیمت دلار بر اساس شاخص های اقتصادی 7000 تومان هم زیاد است ولی چون دولت و به تبع آن بانک مرکزی قصدشان افزایش قیمت دلار بود تا به زعم خودشان با یک تیر چند نشان را همزمان بزنند افتضاح ارزی اخیر را رقم زده و دلار 4000 تومانی را در طی 6 ماه به 20/000 تومان رسانده و با زندگی مردم بازی کردند و اگر کلیت نظام به خطر نمی افتاد شاید همچنان نظاره گر اوضاع باقی مانده تا دلار به مرز 30 تا 40 هزار تومانی که معاندان نظام پیش بینی ان را کرده بودند نیز میرسید.
و اولین نکته ای که در بحران ارزی خودساخته دولت باید به آن توجه کرد روحیه کاملا عیر انسانی و عیر اسلامی کارگزاران و تیم اقتصادی دولت است که با نگاه آدام اسمیتی و کینزی خود می خواستند از طربق افزایش قیمت دلار به اهداف اقتصادی مد نظر برسند و برایشان اصلا مهم نبوده که در این رهگذر چه بلایی بر سر مردم آورده و چه خانواده هایی متلاشی خواهند شد چون هدف وسیله را برایشان توجیه میکرده است.
و آثار بر جای مانده از افزایش ناگهانی و غیر قابل باور دلار به خوبی نشان میدهد که دولت در پستوهای تصمیم گیری اقتصادی خود از مدتها قبل مصمم بوده تا برای شکوفایی اقتصاد و رشد صادرات و کاهش بیکاری و کنترل نقدینگی و کسری بودجه و همچنین برگشت هزینه های تکلیفی همچون پرداخت 11000 میلیارد تومان به طلبکاران موسسات مالی برای خواباندن اعتراضات خیابانی مردم مال باخته دنبال فراهم شدن زمینه ای مناسب برای زدن استارت افزایش قیمت دلار بوده و شزایط را با خروج ترامپ از برجام مناسب دیده کار را شروع کرده و همه تبعات آن را به گردن امریکا و توطئه دشمنان بیاندازد. و این شد که بانک مرکزی وارد عمل شده و با عرضه دلار توسط پادوهای خود در بازار سیاه همه اهداف دولت را نشانه روی نماید و علیرغم شعار های ظاهری و تعوبض رئیس بانک مرکزی و اعلام بسته های بی خاصیت ارزی در پنهان کار خودش را ادامه داده و دلار 4000 تومانی را در کوتاهترین زمان ممکن به قیمت 20/000 تومان رساند تا هم دولت از کسری بودجه رها شود هم بانک های ورشکسته که با سرمایه مردم وارد خرید و فروش ارز و سکه در بازار سیاه شدند را از ورشکستگی نجات دهد و هم به خیال خود با کاهش ارزش پول ملی سبب تقویت ارز و به صرفه شدن صادرات گردیده و نقدینگی را هم از دست مردم خارج کرده است.
در حالی که دولت با این سیاست پنهانی و مزورانه تنها توانست در کنترل نسبی نقدینگی و تامین صد در صد کسری پولی و مالی خود موفق عمل کرده و در سایر اهداف مانند شکوفایی اقتصاد و رشد صادرات و کاهش بیکاری با شکست مفتضحی رویرو گردد که حاکی از کپی برداری از الگوهای سده 19 دنیای غرب و بی توجهی و عدم شناخت تیم اقتصادی دولت از واقعیت های ملموس اقتصاد کشور بوده است.
و از همه اینها مهمتر این است که دولت نشان داد به اخلاق اسلامی و انسانی پایبند نبوده و به تعهداتش نسبت به مردم نیز وفادار نمی باشد.