گوناگون

وضعیت تولید و صنعت این روزها چگونه است؟

وضعیت تولید و صنعت این روزها چگونه است؟

پارسینه: «دولت به بخش تولید و صنعت یارانه بدهکار است.» این جمله ایست که این روز‌ها حتی با وجود استقرار دولت جدید از گوشه و کنار بخش های اقتصادی کشور...

پارسینه-گروه اقتصادی: «دولت به بخش تولید و صنعت یارانه بدهکار است.» این جمله ایست که این روز‌ها حتی با وجود استقرار دولت جدید از گوشه و کنار بخش های اقتصادی کشور شنیده می‌شود و فریاد تولید کنندگان و صنعتی را بلند کرده است.

در حالیکه پیش از اجرایی شدن هدفمندی یارانه‌ها قرار بود، با شروع این طرح ۱۲هزار میلیارد تومان، از محل آزادسازی حامل‌های انرژی به عنوان یارانه بخش صنعت و تولید کشور پرداخت شود اما عملا بنا بر گزارش‌های دیوان محاسبات و اظهارات بهارستانی‌ها تنها ۲ هزار میلیارد تومان تا سال 91 به این بخش پرداخت شده است.



در این میان ۶هزار‌میلیارد تومان سهم صنعت برق، ‌۵هزار‌میلیارد تومان سهم صنعت احداث، ۱۶۰۰‌میلیارد بدهی وزارت نفت و نیرو به مپناو ۳۳۰‌میلیارد تومان سهم بخش گاز و ۴۰۰میلیارد تومان نیز سهم جوایز صادراتی است که از زمان محمود احمدی نژاد معوق مانده و بدهکاری‌های ریز و درشت دیگری به بخش تولید و صنعت وجود دارد که این لیست را طولانی‌تر می‌کند.

اما در حالی که با افزایش تحریم ها و گرانی و کمبود مواد اولیه بخش تولید و صنعت با مشکلات زیادی مواجه است ، نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرده: دولت یازدهم تاکنون یک‌ریال یارانه به تولید اختصاص نداده در حالی که بر اساس قانون باید 30‌درصد منابع حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی را به بخش تولید تخصیص می‌داد.

دولت از محل افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی 20‌هزار‌میلیاردتومان درآمد کسب می‌کند و حدود 20هزار‌میلیاردتومان دیگر بر آن می‌گذارد تا منابع یارانه نقدی 74‌میلیون ایرانی طی یک سال را تامین کند. در واقع دیگر پولی نمی‌ماند که صرف پرداخت یارانه به تولید شود مانند رویه‌ای که در دولت دهم اتفاق افتاد.

در چنین شرایطی که دولت قادر نیست منابع یارانه نقدی و تولید را تامین کند، مانع افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال‌جاری شد تا به‌زعم خود از فشار تورمی بیشتر بر مردم بکاهد.

البته چند روز گذشته زنگنه وزیر نفت از موضع جدید دولت مبنی بر تغییر قیمت بنزین تا چند روز آینده خبر داد تا شاید از این طریق بخشی از منابع مورد نیاز دولت تامین شود.

محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با تایید این موضوع گفته است: «یارانه تولید به دلیل کسری بودجه هنوز پرداخت نشده است. حجم زیادی از منابع یارانه‌ها به‌صورت نقدی به خانوار‌ها ارایه می‌شود که به دلیل بار اجتماعی، قطع این مبلغ به هیچ عنوان امکان ندارد.» او، درخصوص عدم‌پرداخت 30‌درصد یارانه بخش تولید، گفته است «:با وجود تصویب بسیاری از قوانین به نظر می‌رسد فقط این مصوبات در کاغذ درج شده و جنبه اجرایی ندارد، زیرا در حال حاضر بخش زیادی از مصوبات طرح هدفمند‌سازی یارانه‌ها اجرا نمی‌شود.»

پورابراهیمی با انتقاد از این موضوع اضافه کرده: «با وجود تصویب بسیاری از قوانین به نظر می‌رسد فقط این مصوبات در کاغذ درج شده و جنبه اجرایی ندارد زیرا در حال حاضر بخش زیادی از مصوبات طرح هدفمند‌سازی یارانه‌ها اجرا نمی‌شود.»

به این ترتیب ، اگر یارانه تولید به زودی پرداخت نشود بحران بخش تولید گسترده تر خواهد شد و باید منتظر ماند و دید دولتی ها چه راهکاری برای حل این مشکل خواهند اندیشید؟

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار