آیا دولت از حذف یارانه بگیرهای پردرآمد پشیمان شده؟
پارسینه: هنوز از یادها نرفته است که دولت و مجلس در تبصره 21 قانون بودجه سال جاری توافق کردند که 48 هزار میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت حامل های انرژی در اجرای فاز دوم قانون هدفمندکردن یارانهها در طول سال 1393 کسب کرده و به همراه 11 هزار و 300 میلیارد تومان منابع ناشی از یارانه نان، برق و سایر کالا و خدمات (در مجموع 59 هزار و 300 میلیارد تومان) صرف پرداخت ...
براین اساس در قانون تاکید شد که دولت میتواند منابع حدود 59 هزار و 300 میلیارد تومانی را به گونه ای هرینه کند که 42 هزار و 500 میلیارد تومان از منابع حاصل از اصلاح قیمت حامل های انرژی را به پرداخت نقدی و غیرنقدی اختصاص دهد. همچنین 10 هزار میلیارد تومان نیز با اولویت کمک به بخش تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی هزینه شود. در عین حال 4800 میلیارد تومان نیز برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان و 2000 میلیارد تومان هم برای بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران تعلق گرفت.
در بندی دیگر از تبصره هدفمندی تاکید شد که 100درصد منابع حاصل از افزایش قیمت برق در سال 1393 تا مبلغ3500 میلیارد تومان به حسابی نزد خزانهداری کلکشور واریز و به صنعت برق اختصاص داده شود.
همچنین بند(و) تبصره 21 هدفمندی یارانه ها به دولت تاکید می کند که یارانه نقدی تنها به سرپرستان خانوارهای متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند، پرداخت شود. با این توضیح که مجموع درآمد سالانه آنها کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد.
در این بند یادآوری شده که افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی باید در موعد تعیینشده به مراکز ثبتنام مراجعه کنند و چنانچه پس از تحقیق مشخص شود که اشخاص با درآمد بیشتر از مبلغ فوق اقدام به دریافت یارانه کردهاند بهمیزان سه برابر یارانه دریافتی جریمه میشوند.
حالا اما از روزهای 20 تا 31 فروردین ماه سال جاری که ثبت نام مجدد یارانه بگیران به امید تقاضای نیازمندان واقعی برای دریافت نقدی انجام شد و در پایان تنها حدود دو میلیون و 400 هزار نفر ثبت نام نکردند، بیش از 2 ماه می گذرد اما هنوز معلوم نیست راستی آزمایی دولتی ها بر چه اساسی انجام خواهد شد و آیا 10 میلیون نفر از یارانه بگیری حذف خواهند شد یا خیر؟
این درحالی است که نوبخت - معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور- در اعلام منابع ومصارف سه ماهه ابتدایی سال جاری در هدفمندی یارانه ها از پرداخت 10 هزار و 400 میلیارد تومان یارانه نقدی به متقاضیان در سه ماهه ابتدایی سال در مقابل کسب 6200 میلیارد تومان درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی خبرداد و یادآور شد که کسری منابع برای پرداخت 4200 میلیارد تومان باقی مانده برای توزیع نقدی از محل خزانه عمومی طبق مجوز قانون بودجه برداشت شده است.
از سوی دیگر، شواهد از گزارش سازمان هدفمندی به مجلس نشان می دهد که سهم تولید بازهم از رقم 5800 میلیارد تومان کمتر شده و به 4100 میلیارد تومان رسیده است. تا باز هم پرداخت یارانه نقدی درد سر ساز باشد.
البته همین چند روز پیش بود که معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور اعلام کرد: فقط در ماه گذشته 25 هزار نفر ديگر به سايت رفاهي مراجعه کرده و انصراف خود را از يارانه نقدي اعلام کردهاند.
وي در مورد اينکه دولت قرار بود براي شناسايي متقاضيان نيازمند راستآزمايي انجام دهد، گفت: از همان زماني که ثبتنامها انجام شد اين کار را آغاز کردهايم و با توجه به پايگاههاي اطلاعاتي که در اختيار داريم اطلاعات ثبت شده را تطبيق ميدهيم تا براساس مستندات يارانه به افراد متقاضي نيازمند تعلق بگيرد.
نوبخت يادآور شده حتما راستآزمايي را انجام خواهيم داد، چرا که به منابع ناشي از آن براي اختصاص به سلامت، توليد و رفاه مردم نياز داريم.
به این ترتیب به نظر می رسد با توجه به اظهارات نوبخت راستی آزمایی از ثبت نام کننده گان یارانه نقدی به زودی آغاز می شود و این بدان معنا است که حذف یارانه بگیران با توجه به معیارهای دولت درراه است هر چند که در حال حاضر به نظر می رسد دولتی ها در حذف 10 میلیون پردرآمد تردید های جدی دارند.
باید منتظر ماند و دید در نهایت تکلیف یارانه بگیرهای پر درآمد در دولت یازدهم چه خواهد بود.
بی رودرباسی دولت باید یارانه پردآمدها حذف کنه در تهران که خیلی راحت میشه این کار انجام داد کسانی که در منطقه های گران قیمت تهران زندگی میکنند یا کسانی که در خانه های بالای 400 میلیونی زندگی میکنند حذف کنند
اگر نمیخوان پر درآمدها رو حذف کنند فرصت ثبت نام برای ما منصرفین ایجاد کنند.