گوناگون

بانکی که می‌خواهد در تحولات تکنولوژیکی پیشران باشد

بانکی که می‌خواهد در تحولات تکنولوژیکی پیشران باشد

پارسینه: در سال‌های اخیر شاهد هستیم که بانک ملی ایران با ورود قدرتمند به تحولات تکنولوژیکی و فناوری اطلاعات، اقدامات خاص و متفاوتی را دنبال می‌کند و با اعمال رویکرد‌هایی نوین، درصدد است در این حوزه اثرگذار پیشران باشد. 

بانکی که می‌خواهد در تحولات تکنولوژیکی پیشران باشد
به گزارش پارسینه، تکنولوژی‌های جدید بانکی در حال تغییر بخش مالی جهان هستند و پیش بینی می شود بانکداری سنتی در سال‌های آینده با مجموعه ای از تغییرات و تحولات سریع مواجه شود.
در یک دهه گذشته در صنعت بانکداری و خدمات مالی در فضای بین المللی تغییرات گسترده‌ای رخ داده و با تغییرات تکنولوژیکی، بانکداری از دوره سنتی با تمرکز بر ارائه خدمات از طریق کانال‌های آفلاین مثل شعب، به بانکداری مدرن با تمرکز بر استفاده از کانال‌های دیجیتالی مهاجرت کرده است. این تغییر و تحول در رویکرد بانکداری، به دلیل تأثیرات پدیده‌ای به نام تحول دیجیتال (Digital Transformation) بر روی این صنعت است.
در چنین فضایی که بانک‌ها با کاهش قابل توجه در سودآوری روبرو شده اند، می‌توان گفت تنها راه نجات آنها، هم جهت شدن با موج تحول تکنولوژِکی و دیجیتالی است. اگرچه ما در سال‌های اخیر، بهبود و توسعه سامانه‌های نرم افزاری و استفاده بانک‌های ایرانی از کانال‌های ارتباطی دیجیتال در قالب اینترنت بانک و موبایل بانک را تجربه کرده ایم، ولی تغییر و تحولات بانکداری در ایران با محوریت بانک ملی ایران اکثرا محدود به بهره برداری از برخی از تکنولوژی‌ها و ابزار‌های ارتباطی جدید بوده است.
برهمین اساس، تحول تکنولوژیکی و دیجیتالی بیانگر تغییر و تحول در مدل کسب و کار در صنایع مختلف براساس تکنولوژی‌های نوظهوری است که به عنوان اجزاء اصلی انقلاب صنعتی چهارم ارائه شده اند. از جمله این فناوری‌ها می‌توان به مواردی مانند هوش مصنوعی، رایانش ابری، تحلیل داده ها، ارزش افزوده و بلاکچین اشاره کرد که در کنار توسعه استفاده مردم از راهکار‌های ارتباطی نوین مانند تلفن‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی سبب شده است مدل‌های جدید درآمدزایی تعریف شود و بازیگران جدید و نوآور در قالب استارتاپ‌ها وارد عرصه رقابت با شرکت‌های بزرگ و قدیمی شوند.
در ایران هم بانک‌ها هم اکنون به دلیل ورود بازیگران جدید با مدل‌های کسب و کار ساختارشکن، نه تنها کاهش در رشد درآمد‌های عملیاتی را تجربه کرده اند، بلکه همزمان به دلیل داشتن ساختار‌های قدیمی در مدل کسب و کار و مدل عملیاتی، با افزایش در هزینه‌های عملیاتی نیز مواجه شده اند.
در این میان، در سال‌های اخیر بانک‌های ایرانی با پیشتازی بانک ملی ایران به دقت حوزه‌های فرابانکی و مناسب برای ورود را شناسایی و به کمک شرکای فرابانکی، عملا وارد فضای فرابانکداری شده اند.
توضیح آنکه بانک ملی ایران در سال‌های اخیر به عنوان یکی از اولین بانک‌های کشور، حرکت همه جانبه خود را به سمت تحول تکنولوژی و دیجیتالی آغاز کرده است به نحوی که هم اکنون از بانک‌های پیشران در این حوزه محسوب می شود.
در واقع، این بانک برنامه جامع تحول تکنولوژیکی و دیجیتالی را تدوین و پیاده سازی کرده است. برنامه جامع کمک می‌کند با تکیه بر توانمندی‌های اصلی خود که اعتماد مشتری، سهم بازار و دارایی‌های سرمایه‌ای زیاد است، بتوانند در عرصه بانکداری در عصر دیجیتال موفق باشند. در غیر این صورت، بانک‌ها حتی با وجود داشتن سرمایه فراوان، برند معتبر و تعداد مشتریان زیاد، در عصر دیجیتال محکوم به شکست هستند.
به عبارت دیگر، بانک ملی ایران که همواره در پیاده سازی خدمات «بانکداری الکترونیک» و «بانکداری دیجیتال» پیشتاز بوده و بسیاری از خدمات متنوع در این حوزه را به نظام بانکی معرفی کرده است، اکنون پس از راه اندازی سامانه‌های پرکاربردی مانند بام، بله، نشان پرداخت، ایوا (با امکان احراز هویت الکترونیک)، خودگردان و... به دنبال پیاده سازی سامانه‌های تازه‌ای است که یک گام فراتر از خدمات معمول را به مشتریان ارائه دهند.

تحول تکنولوژیکی و دیجیتالی می‌تواند در این شرایط سخت اقتصادی، فرصت‌های بی نظیری را مانند بهینه سازی هزینه‌های عملیاتی، کشف بازار‌های جدید بانکی و فرابانکی، چابکی در ارائه خدمات به مشتریان، بهره مندی از توانمندی فینتک‌ها و رشد درآمد‌ها ایجاد کند.
به هر حال، امیدواریم با همراهی و همدلی کارمندان نظام بانکی با محوریت بانک ملی ایران شاهد تداوم و تسریع در روند تحولات تکنولوژیکی و دیجیتالی در ایران باشیم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار