شنبه قرمزِ بورس/ آیا «دلار هرات» بورس را نجات میدهد؟
پارسینه: شاخص کل بورس امروز نزدیک به ۱۱ هزار و ۳۰۰ واحد، معادل ۰.۸۸ درصد افت کرد و در پایان زمان معاملات، به تراز یک میلیون و ۲۷۰ هزار واحدی برگشت.
بورس تهران امروز پس از چند روز سبزپوشیِ پیاپی، ردای قرمز به تن کرد و نماگر اصلی بازار سرمایه، حدود ۱۱ هزار واحد افت را شاهد بود. نزدیک شدن به مرز کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی و افت قیمت دلار در بازار آزاد ایران، میتوانند از دلایل نزول شاخص کل بورس باشند. این در حالی است که تحرکات طالبان در افغانستان و احتمال کاهش ورود دلار از افغانستان به ایران، میتواند موجب بروز یک جهش کوتاه مدت در بازدهی بازار سرمایه در ایران بشود.
شاخص کل بورس امروز نزدیک به ۱۱ هزار و ۳۰۰ واحد، معادل ۰.۸۸ درصد افت کرد و در پایان زمان معاملات، به تراز یک میلیون و ۲۷۰ هزار واحدی برگشت. همچنین، در جریان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن نیز ۰.۰۲ درصد افت را شاهد بود. این در حالی بود که مجموع ارزش معاملات در بورس به حدود ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات در فرابورس نیز به حدود ۲۱ هزار میلیارد تومان رسید.
در جریان معاملات امروز، بیشترین تاثیر مثبت بر عملکرد شاخص کل به نمادهای «رمپنا»، «پارس» و «مبین» بر میگشت و در مقابل، نمادهای «فارس»، «شستا» و «فولاد» بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص کل بر جای گذاشتند. بیشترین ارزش معامله نیز امروز به نمادهای «شپنا»، «رمپنا» و «برکت» اختصاص داشت.
از آن سو، امروز نمادهای «همای»، «وسخراج» و «وسفارس» بیشترین حجم عرضه را شاهد بودند و در مقابل، نمادهای «سپاس»، «یاقوت» و «ونیرو» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی نیز امروز به نمادهای «وتجارت»، «وسکرمان» و «خودرو» اختصاص پیدا کرد و از آن سو، بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی نیز به نمادهای «فاراک»، «رمپنا» و «کاما» اختصاص داشت.
«دلار هرات» ورق بورس را بر میگرداند؟
اینها همه، اما در حالی است که با وجود رشد شاخص کل بورس در هفتههای اخیر، ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه هنوز پایینتر از ارتفاع آن در ابتدای سال جاری است. با این همه، به نظر میرسد انتظارات تورمی، در عین بهبودی اندک در وضعیت شاخصهای کلان اقتصاد ایران، در حال به پیش بردن بازار سرمایه ایران هستند.
از آن سو، در حالی که ادعای طالبان مبنی بر تصرف حدود ۸۵ درصد از خاک افغانستان در رسانهها انعکاس پیدا کرده است، نگرانی در خصوص ورود دلار از افغانستان به ایران (موسوم به «دلار هرات») هم افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که به صورت سنتی، ورود دلار از افغانستان به ایران، موجب پاسخگویی به بخشی از تقاضای بازار ارز در ایران میشد.
بر این اساس، چنانچه این خط ارتباطی آسیب ببیند، میتوان انتظار افزایش قیمت دلار در بازار آزاد ایران را داشت که به نوبه خود، دست کم به جهشی مقطعی در بازدهی بورس تهران هم ختم میشود.
منبع:
پارسینه
ای خدای من !!! طالبان هم کمکتون نکرد !!!