گوناگون

کاهش تولید و عرضه در بورس کالا باعث افزایش قیمت سیمان شد

کاهش تولید و عرضه در بورس کالا باعث افزایش قیمت سیمان شد

پارسینه: معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صنعت گفت: عرضه سیمان در بورس کالا در کنار کاهش تولید به خاطر قطعی برق، باعث افزایش قیمت سیمان شد.

چالش‌های صنعت سیمان که این روز‌ها با افزایش قیمت در بازار روبه‌رو شده در یک برنامه گفت‌وگوی خبری در شبکه خبر مورد بررسی قرار گرفت؛ در این برنامه فرهاد رحمانی گفت: وزیر صنعت مخالف عرضه سیمان در بورس کالا بود، چون معتقد بود سازوکار آن فراهم نشده از جمله اینکه موجودی کافی، خریدار، مصرف‌کننده خرد و پروژه‌های ملی باید مدنظر قرار می‌گرفت و به نظر من بخشی از افزایش قیمت سیمان به خاطر عرضه در بورس کالا است.

وی افزود: دولت یارانه انرژی به صنعت سیمان می‌دهد تا این محصول با قیمت مناسب به دست مردم برسد. قیمت تمام شده هر تن سیمان ۱۹۰ تا ۲۴۰ هزار تومان برآورد شده است که با توجه به سود ۳۰ درصدی قیمت سیمان محاسبه شده است و هر تن سیمان فله‌ای ۳۰۸ هزار تومان و سیمان پاکتی ۴۳۰ هزار تومان برآورد شده است و به واحد‌های تولید سیمان اعلام کرده‌اند که براساس این قیمت باشد.

به گفته معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صنعت، دولت کاری به قیمت‌گذاری ندارد و از دو سال قبل سیمان از سبد حمایتی خارج شده و باید براساس ضوابط قیمت‌گذاری باشد. سیمان مشمول تعزیرات نیست، اما شرکـت‌های سیمانی حاضر در بورس در سال ۹۹ بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ درصد حاشیه سود کسب کردند؛ بنابراین صنعت سیمان سودساز است و چه نیازی است که سیمان در بورس کالا عرضه و کشف قیمت شود.

همچنین در مورد سخنان حمید فرمانی دیگر مهمان شرکت‌کننده در این میزگرد که گفته بود دولت حاشیه سود خود را که همان حقوق دولتی معادن است از ۲۴۰ تومان به ۲۲۰۰ تومان افزایش داده است، اما به کارخانه‌های سیمان می‌گوید حاشیه سود را کم کنید، رحمانی در پاسخ گفت: حاشیه سود برای معادن به جیب ما نمی‌رود معادن انفال است که متعلق به دولت است و به خزانه واریز می‌شود، اما سازوکار ورود سیمان به بورس کالا به صورت کامل فراهم نشده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه نامه‌های رئیس سازمان بورس به وزیر صنعت را دیده است، اظهار داشت: جلسات کارشناسی باید برگزار شود و مشخص شود آیا قطعی برق علت اصلی افزایش قیمت سیپارسیمان است و وقتی که عرضه سیمان در بورس کاهش پیدا کرد قیمت در بازار بالا می‌رود، اما این را هم بگویم به فرض که برق کارخانه‌های سیمان قطع نمی‌شد، باز هم قیمت آن بالا می‌رفت. انجمن سیمان اعلام کرده محصولات با حداقل سود ۳۰ درصد باید در نظر گرفته شود و افزایش هزینه تولید در قیمت سیمان مشخص شود.

معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صنعت عنوان کرد: سازمان حمایت از مصرف‌کننده باید قیمت سیمان را کنترل کند و به افزایش قیمت ورود کند. متأسفانه نماینده سازمان حمایت در این میزگرد حضور ندارد که در این لحظه مجری برنامه گفت ما نماینده سازمان حمایت را دعوت کردیم، اما کسی حاضر نشد.
منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار