گوناگون

توقف شماره گذاری خودرو با استاندارد یورو ۲ از فروردین

پارسینه: معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شماره گذاری همه خودروهایی که با استاندارد یورو2 تولید می شوند از ابتدای سال آینده متوقف می شود.

علی محمد شاعری در مصاحبه با خبرنگاران با بیان اینکه بسیاری از خودروها مانند تیبا، تیانا و مزدا 3 با استاندارد یورو 4 تولید می شوند، افزود: در این میان تنها مسئولان سایپا و ایران خودرو هستند که همچنان بر استاندارد یورو 2 پافشاری می کنند.
وی گفت: سایپا و ایران خودرو که 80 تا 100 درصد تولیداتشان داخلی است به دلیل اینکه ارتقا به استاندارد یورو 4، معادل 300 تا 400 هزار تومان برای هر خودرو، برایشان هزینه دارد زیر بار ارتقای استانداردها نمی روند.

شاعری تاکید کرد: با این حال از ابتدای سال آینده اگر این استاندارد را رعایت نکنند تولیدات شان شماره گذاری نمی شود. معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به تشکیل جلسات مختلف با خودروسازان و دستگاه‌های مختلف در این خصوص اشاره کرد و گفت: اگر چه هر دستگاهی مشکلات خاص خودش را دارد اما نباید آن‌ها در اجرای این طرح تأثیر بگذارد. وی همچنین با بیان اینکه شهرداری ها موظفند هرسال 5 درصد به حمل و نقل عمومی اضافه کنند، از عقب افتادن آنها برای افزایش حمل و نقل عمومی خبر داد.

شاعری، مازوت را یکی از اصلی ترین عوامل تولید ریزگرد در کلانشهرها دانست و گفت: برخی از نیروگاه‌های اطراف تهران از سوخت مازوت استفاده می‌کنند که تأثیر بسیار زیادی در آلودگی هوا دارد. وی تاکید کرد: نیروگاه‌هایی که مخزن گاز ندارند و از سوخت پاک استفاده نمی‌کنند باید جریمه شوند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با بیان اینکه بیش از30درصد صنایع و خودروها در تهران متمرکز شده اند، گفت: باید در زمینه توسعه شهری تجدید نظرهایی انجام شود زیرا واگذاری صنعتی و جمعیتی در تهران متناسب با محیط زیست شکل نگرفته است.
به گفته وی در حال حاضر سرانه جنگل و فضای سبز در کشور ما 2 هزار متر مربع است در حالیکه این میزان در دنیا 8 هزار متر مربع است.
شاعری گفت: در حقیقت سرانه جنگل و فضای سبز در ایران یک چهارم متوسط جهانی است و اگر بخواهیم متناسب با برنامه پنجم توسعه به این سرانه دست یابیم باید سالانه500 هزار هکتار درختکاری و جنگل کاری در کشور انجام شود.

به گفته شاعری با این میزان جنگل کاری سرانه جنگل در کشور را از 7 درصد فعلی به 10 درصد مساحت کشور می رسانیم. معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، مساحت جنگل های کشور را معادل14.2 میلیون هکتار بیان کرد و گفت: این درحالی است که 50 سال گذشته این میزان 18 میلیون هکتار بود. وی افزود: به عبارت دیگر سالانه حدود 100 هزار هکتار از جنگل های کشور را از دست داده ایم. به گفته شاعری، در حال حاضر سالانه100 هزار هکتار عملیات جنگل کاری و درختکاری انجام می شود یعنی با 25 درصد ظرفیتی که در برنامه پنج ساله دوم پیش بینی شده بود جنگل کاری می شود.

وی افزود: تنها یک چهارم اعتبارات لازم برای بیابان زدایی براساس برنامه پنجم توسعه اختصاص یافته است. شاعری دلیل عقب بودن از برنامه پنجساله پنجم را در زمینه جنگل کاری کمبود اعتبار عنوان کرد و افزود: هر هکتار جنگل کاری حداقل3 میلیون تومان در سال هزینه دارد یعنی برای 500 هزار هکتار جنگل کاری در سال هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم این در حالی است که هم اکنون تنها یک چهارم این میزان مصوب شده است. وی با اشاره به اینکه در کشور 32 میلیون هکتار اراضی بیابانی وجود دارد، افزود: از این میزان 6 میلیون هکتار کانون بحرانی است که در طی 40 سال گذشته با عملیات بیابان زدایی 2.5 تا 3 میلیون هکتار آن جنگل کاری شده است.

شاعری گفت: برای از بین بردن بقیه کانون های بحرانی در10 سال آینده باید سالیانه حداقل200 تا300 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی انجام شود. قائم مقام سازمان محیط زیست در پاسخ به اینکه آمار میزان جنگل ها در کشور متفاوت است و از 12 تا 14.2 میلیون هکتار تغییر می کند، افزود: آمار جنگل ها بستگی به تاج پوششی دارد که به عنوان جنگل در نظر گرفته می شود.

وی افزود: اگر تاج پوشش10 درصد را به عنوان جنگل قبول کنیم 12میلیون هکتار جنگل داریم ولی سازمان جنگل ها در حال حاضر تاج پوشش 5 درصد را به عنوان پوشش جنگلی محسوب می کند، بنابراین 14.2 میلیون هکتار مساحت جنگل های کشور است. شاعری گفت: اگر چه از میزان برنامه پنجم برای جنگل کاری و بیابان زدایی عقب هستیم اما در میان کشورهای منطقه پس از چین که در بیابان زدایی در آسیا پیشتاز است، مقام دوم را داریم. به اعتقاد معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، کانون های بحرانی بیابانی در کشور ارتباط تنگاتنگی با بحران آب در کشور دارد و بر این اساس 70 درصد کشور در حال حاضر از نظر آب در شرایط بیلان منفی به سر می برد که باید با همکاری مجلس، دولت و قوه قضائیه برای این موضوع چاره ای اندیشیده شود. وی با اشاره به اینکه از یکشنبه تا پنجشنبه هفته بعد شرایط پایداری در جو حاکم خواهد بود، افزود: در این مدت باید هماهنگ با سیاست های سازمان محیط زیست دستورالعمل مواقع اضطرار اجرا شود.

قائم مقام سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال های گذشته گازهای آلاینده کاهش چشمگیری داشته اند، تصریح کرد: میزان منوکسید کربن نسبت به 10 سال قبل، 85 درصد، دی اکسید گوگرد58 درصد و دی اکسید نیتروژن 42 درصد کاهش داشته است و در سال جاری موفق شده ایم با اجرای دستورالعمل های کمیته اضطرار هوای تهران را در حد هشدار نگه داریم و مانع ورود آن به شرایط اضطرار شویم.

لغو طرح زوج و فرد از در منازل اشتباه بود
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از اشتباه بودن لغو طرح زوج و فرد از در منازل در تهران خبر داد
علی محمد شاعری با بیان اینکه برای لغو طرح زوج و فرد از در منازل با سازمان محیط زیست هماهنگ نشده بود، گفت: با توجه به افزایش میزان آلاینده ها، این تصمیم اشتباه بود و از فردا دوباره باید اجرا شود.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دستورالعملی که در این خصوص در 24 ماده برای روزهای آلوده تدوین شده است، گفت: همه استانها موظفند متناسب با شرایط جوی خود این مواد را اجرایی کنند.
وی درباره لغو طرح زوج و فرد خودروها از در منازل افزود: مسئولان استان تهران گفته‌اند که با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر بارش باران در پایتخت، این تصمیم را لغو کرده‌اند.
شاعری گفت: این طرح باید دوباره از فردا چهارشنبه در تهران اجرا شود و تا اطلاع ثانوی ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه همه تصمیماتی که در این خصوص گرفته می‌‌شود، درست است اما دستگاههای مسئول به صورت کامل آن را اجرا نمی‌کنند، افزود: اگر تصمیمات اجرایی نمی‌‌شد با توجه به شرایط آلودگی هوا حتما به مرز اضطرار می‌رسیدم و ما توانستیم با اجرای این طرح ها شرایط را مدیریت کنیم.

منبع: واحد مرکزی خبر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار