مرگ ۵ نفر در پی شیوع بیماری جدید در اروپا، هر آنچه باید در مورد تب طوطی بدانید
اکثر افرادی که تب طوطی می گیرند، بیماری خفیفی دارند که ۵ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض پرنده بیمار شروع میشود و میتواند شامل سردرد، درد عضلانی، سرفه خشک، تب و لرز باشد. آنتی بیوتیک ها می توانند عفونت را درمان کنند و به ندرت برای انسان کشنده است.
به گزارش پارسینه و به نقل از سی ان ان، سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد شیوع مرگبار بیماری تب طوطی بر زندگی مردم در چندین کشور اروپایی تأثیر گذاشته است.
شیوع این بیماری در ابتدا در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) مشاهده شد و تا آغاز سال جاری ادامه داشت. مرگ پنج بیمار نیز تاکنون گزارش شده است.
تب طوطی توسط باکتری های خانواده «کلامیدیا» ایجاد می شود که در انواع پرندگان وحشی و خانگی و طیور یافت می شود. پرندگان آلوده همیشه بیمار به نظر نمی رسند، اما با تنفس یا مدفوع، باکتری ها را دفع می کنند.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، انسان ها معمولاً با تنفس غبار ترشحات پرنده آلوده، به تب طوطی مبتلا می شوند. همچنین اگر پرنده، فردی را با نوک زدن زخمی کند یا از طریق تماس منقار به دهان افراد نیز ممکن است بیماری منتقل شود. این بیماری از طریق خوردن حیوانات آلوده منتقل نمی شود.
مطالعات نشان می دهد که انتقال از انسان به انسان ممکن اما نادر است. سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: در بیشتر موارد اخیر، مردم در معرض تماس با پرندگان اهلی یا وحشی آلوده بودند.
به گفته متخصصان، اکثر افرادی که تب طوطی می گیرند، بیماری خفیفی دارند که ۵ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض پرنده بیمار شروع می شود و می تواند شامل سردرد، درد عضلانی، سرفه خشک، تب و لرز باشد. آنتی بیوتیک ها می توانند عفونت را درمان کنند و به ندرت برای انسان کشنده است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد به نظارت بر شیوع این بیماری ادامه خواهد داد.
هر آنچه باید در مورد تب طوطی بدانید
تب طوطی یا پسیتاکوز توسط نوعی باکتری داخل سلولی ایجاد میشود که باعث عفونتهای مهلک و کشندهای در بین پرندگان، پستانداران و انسانها میشود.
این بیماری از جمله بیماریهایی است که امکان دارد از پرندگان به انسانها منتقل شود و بسیار کبوتربازها را تهدید میکند.
__ بسمه تعالی __ چون طوطی را دوست دارم با دیدن تصویرش آنچه بذهنم آمد در اینجا می آورم به امید آن که جناب آقا سروش عزیز و خوبم ایده اللّه تعالی نفرایند ، فلان کلمه را خوب اومدی بلا .
بهتر از طوطی نبودم همه عمرم که گذشت __ گرچه در بین فهیمان ز رشت __ بودم اما چه کنم فهم نداشتم که گذشت __ هان مپندار که اگر رفته بودم بیرون ز رشت __ بهتر از این شده بودم توی دشت __ این که گویند بگزین جلیس خود ، شخص فهیم __ تا بیاموزی از او درس و سهیم __ بشوی ،بهره بری ز عقل و از کمال وی __ چه بگرما ، چه بسرما مه دی __ نه بطوطی داده اند پند چنین __ بلکه روی این سخن به آدم است و اهل دین __ من فدای درک و عقلت صنما _ از من طوطی صفت فهم توقع ننما __