افزایش آرایش در مردان!
پارسینه: جایگاه آراستگی، طهارت و پاکیزگی در دین اسلام جایگاه بسیار رفیعی است ، اما برخی آرایشهایی که امروز از سوی برخی افراد صورت میگیرد مورد تایید اسلام است.
دین اسلام آرایش و زینت را در معنای ویژه آن نیز مجاز و پسندیده و ثواب دانسته و آن را هماهنگی با نظام خلقتی میداند که خداوند در همه ابعاد، آن را زینت داده است.
همواره افراط و تفریطها و کج فهمیها در زمینه آرایش همچون بسیاری از مسائل دینی دیگر مشکل ساز بوده است، به گونهای که عدهای دینداری را با بی سلیقگی و زشتی در هم میآمیزند و با هر چیزی که سبب زیبایی شود با کراهت برخورد میکنند.
البته مد پرستی غلط و سبب تخطئه سلیقه و از بین رفتن حق انتخاب میشود اما نوآوری در زینت و زیبایی تا آنجایی که موجب مفسده و ارتکاب گناه و ترویج مد نباشد، مجاز است.
پیامبر اکرم (ص) خود همواره آراسته بود و به آراستگی امر میفرموده است، آن حضرت آراستگی را چه در بعد نظافت همچون مداومت بر مسواک، استحمام، گرفتن ناخنها و شانه زدن موی سر و چه در بعد آرایش همچون رنگ کردن موی سر و محاسن، سرمه کشیدن در چشم، پوشیدن لباس سفید و استعمال عطر رعایت میکردند.
* رعایت حد و مرزها در آرایش ضروری است
از آنجا که آرایش یکی از شئون اجتماعی انسان محسوب میشود رعایت حد و مرزها و شئونات در این زمینه لازم و ضروری است.
افراط در آرایش و زینت، یکی از امراض روانی است که بسیاری از زنان را مبتلا کرده و شخصیت و برخی صفات برجسته انسانی را در ایشان ضعیف کرده است.
در مقابل برای آرایش زن در حضور همسر بسیار سفارش شده است.
* افزایش استفاده از لوازم آرایشی در میان جوانان
امروزه بسیاری از پژوهشگران اجتماعی نسبت به افزایش استفاده از لوازم آرایشی در میان جوانان هشدار میدهند به گونهای که بر اساس بررسیها سن آرایش به دوران دبستان رسیده است.
متاسفانه استفاده از لوازم آرایشی در سالهای اخیر خاص زنان نبوده بلکه این مسئله به شیوههای مختلف در بین مردان نیز افزایش پیدا کرده و کودکان نیز نسبت به استفاده از این مواد تمایل پیدا کردهاند.
بسیاری از پسران جوان با مرتب کردن ابروهای خود شکل زنانه به ابروها داده و موهای خود را نیز با مدلهای مختلفی آرایش میکنند.
حتی در برخی از ادارات نیز مشاهده است که برخی از کارمندان ابروهای خود را مرتب کرده و شکل زنانه به آن دادهاند.
استفاده از کرم پودرهای مختلف از دیگر کارهای آقایان امروزی به ویژه در سطح شهرها و دانشگاهها است. جلب نظر دختران یکی و زیبایی از مهمترین اهداف پسران در آرایش سر و صورت خود به شمار میرود.
استفاده از لوازم آرایشی از زمانهای گذشته در بین مردم رایج بوده است، اما اکنون به بحثی جدی در جامعه تبدیل شده است، در ایران نحوه آرایش به عنوان معیاری برای شخصیت افراد تلقی میشود.
امروزه آرایشهای غلیظ و تقلید کورکورانه از هنرپیشگان مبتذل غربی و شرقی و سبب کم اهمیت شمردن اخلاقیات شده است.
جوانانی که از آرایشهای غلیظ و افراطی استفاده میکنند به نوعی دچار «آنومی» اجتماعی یعنی فروریختگی ارزشهای فرهنگی، اعتقادی، دینی و هنجارهای اجتماعی شدهاند.
والدین در زمینه استفاده زیاد جوانان از لوازم آرایشی مقصران اصلی هستند به طوری که اگر از همان ابتدا در صورت مشاهده چنین رفتارهای نابهنجاری از سوی فرزندان خود به آنان تذکر داده و راه و رفتار درست را به آنها نشان دهند دیگر شاهد چنین رفتارهایی نخواهیم بود.
با توجه به اینکه زنان جامعه ما مسلمان هستند و پیروی از تعالیم دین مبین اسلام را در دستور فعالیتهای خود قرار میدهند، این نحوه استفاده از لوازم آرایش برای دختران جوان در جامعه هیچ معنایی ندارد.
* مضرات لوازم آرایشی و اثرات آن در پوست
افزایش سرطانها و بیماریهای پوستی از مهمترین عارضههایی است که مصرف کنندگان دائمی لوازم آرایشی را در معرض خطر قرار داده است.
همچنین بیماریهای ویروسی از طریق لوازم آرایشی قابل انتقال است. سرب و فلزات سنگین که در لوازم آرایشی استفاده میشود به شدت برای بدن انسان سرطانزا بوده و همچنین موجب مسمومیت با فلزات سمی میشود.
* پیری زودرس با استفاده از لوازم آرایشی
استفاده از لوازم آرایشی و مواد محافظت کننده پوست از جمله مصرف مداوم نوع نامرغوب و غیر استاندارد آن، باعث بروز سرطان و حساسیتهای پوستی میشود.
بسیاری از این لوازم از طریق قاچاق وارد کشور شده و به خاطر غیراستاندارد و تقلبی بودن آن، موجب بروز عوارض جسمی و صدمات پوستی و بیماریهای مختلفی از جمله آلرژی پوست، زخمهای پوستی و سرطان در افراد میشود.
ایجاد جوش، حساسیت و قرمزی، رشد میکروبها و لک از عوارض است که حاصل استفاده از لوازم آرایشی است.
بر اساس آمارهای نهادهای ناظر بینالمللی ایران، دومین مصرفکننده لوازم آرایشی در خاورمیانه و هفتمین واردکننده لوازم آرایشی در جهان است.
ارسال نظر