تمایل چین برای الگوگیری از قوانین ایران در حوزه زنان
پارسینه: مدیر کل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در سفر هیئت ایرانی به کشور چین، تعدادی از قوانین ایران در حوزه زنان با آنها مطرح شد و اظهار تمایل کردند تا با داشتن اطلاعات بیشتر از آن قوانین الگوگیری کنند.
صدیقه حجازی امروز در نشست خبری خود با اشاره به سفر اخیر هیئت ایرانی به کشور چین دستاوردهای این سفر را برای کشورمان ارزشمند دانست و گفت: با توجه به گستره تعاملات ایران در حوزه کارهای فرهنگی از سوی فدراسیون زنان کشور چین از ما دعوت به عمل آمد تا برای تبادل اطلاعات و تجربیات خود در حوزه زنان و خانواده سفری به این کشور داشته باشیم.
وی ادامه داد: فدراسیون زنان چین بالاترین مرجع تصمیمگیری و سیاستگذاری و برنامهریزی در حوزه زنان و خانواده است و با توجه به جایگاه این فدراسیون تلاش شد سفر هیئت به گونهای پیشبینی شود که متناسب با جایگاه آن فدراسیون باشد.
مدیرکل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان داشت: قبل از انجام این سفر تعاملاتی با کشور چین انجام شد مبنی بر اینکه فعالیتهای مشترکی در حوزه زنان با یکدیگر داشته باشیم و با توجه به اینکه بحث خانواده و تعلیم و تربیت از جمله مباحثی است که مورد توجه کشور چین قرار داشت تصمیم گرفتیم در سفر اول خود مباحثی را با همین عنوان داشته باشیم.
حجازی اظهار داشت: سمینار مشترکی با موضوع نقش زنان در آموزش و توسعه فرهنگی در کشور چین برگزار شد و جمیله علمالهدی استادیار دانشگاه شهید بهشتی و رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و ماهروزاده مشاور امور زنان وزارت علوم و فناوری و همچنین فاطمه رهبر رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در این سمینار در خصوص جایگاه زنان در ایران توضیحاتی را ارائه دادند.
وی افزود: برنامه ما با میزبان چینی به این ترتیب بود که در این کنفرانسها تعدادی از مقالات گروه ایرانی و چینی ارائه شود و فرصتهایی در حاشیه این کنفرانس ایجاد شد که تبادل اطلاعات و تجربیات صورت گیرد.
مدیر کل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: نکته مهم در سمینار پکن این بود که مطالب مشترک و مهم بین جامعه زنان ایران و چین وجود دارد که این فرصت را ایجاد میکند تا بتوانیم وارد تعاملات بیشتر فرهنگی شویم.
حجازی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه نوع حضور و مشارکت زنان در جوامع مختلف تغییر کرده است و همین امر باعث تغییر بنیان خانواده شده است کشور چین تمایل داشت تحکیم و تعالی خانواده و تهدیدزدایی از حریم خانواده را با استفاده از تجربیات ایران مورد بررسی قرار دهد تا با همفکری یکدیگر به راهکاری مناسب در این زمینه دست پیدا کنیم.
وی افزود: ایران حرفهای بسیار زیادی در این حوزه برای طرف چینی خود داشت که برای آنان بسیار قابل توجه بود. این موضوع که در فرهنگ ایران تلاش میشود فرهنگ خانواده اسلامی گسترش پیدا کند و توجه به کیان خانواده از جمله نکات مهمی بود که برای میزبان ما بسیار قابل توجه بود و آنها خواستار این بودند در نشستهای بیشتری اطلاعات دقیقی در اختیار آنها قرار دهیم.
مدیر کل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: زمانی که رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در خصوص پارهای از قوانین ایران در حوزه زنان برای آنها توضیحاتی ارائه داد ارتقای جایگاه زنان در ایران نکته مهمی بود که از طرف آنها بیان شد و تمایل داشتند از قوانین ایران در حوزه زنان الگوگیری کنند.
حجازی اظهار داشت: همایش دیگری که در کشور چین برگزار شد همایش مشترکی با کمیته توسعه فرهنگی اقوام چین بود که این کمیته به صورت یک NGO در کشور چین فعالیت دارد و با توجه به تنوع فعالیتهای خود تلاش دارد توسعه فرهنگی را در بین کشورها برقرار کند.
وی افزود: تعداد قابل توجهی مسلمان در استان گنسو وجود داشت و شهر لینشان در آن استان با عنوان مکه کوچک نامیده میشد که اکثریت اعضای آن جامعه مسلمان بودند و یک مسجد کوچک در آن شهر بود که طلبههایی که در ایران درس خوانده بودند در آنجا تدریس میکردند.
مدیر کل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: همایش نقش زنان در آموزش خانواده و تربیت فرزندان از جمله همایشهایی بود که در شهر لنجو برگزار شد و به گفته بسیاری از دستاندرکاران این اولین سمینار با محوریت زنان مسلمان بود و هیأت ایرانی اولین گروه زنان ایرانی بودند که در آن استان حضور داشتند.
حجازی خاطر نشان کرد: تعلیم و تربیت و کمرنگ شدن این کارکرد طی دهههای اخیر در غرب به جوامع دیگر نیز سرایت کرده است و این همایش باعث شد تجربیات ایران در مورد فعالیت اجتماعی زنان و اقداماتی که برای ارتقای جایگاه زنان صورت گرفته است با کشور مقابل مورد تبادل قرار گیرد.
وی افزود: در این سفر از 2 مرکز نیز بازدید به عمل آمد که یکی از آنها مهدکودک و دیگری دبستان اسلامی بود که به صورت شبانه روزی در شهر لینشان دایر بود و کودکان در دو مقطع مهدکودک و دبستان تمام طول هفته را در آنجا به سر میبردند و آموزشهای دینی را نیز همراه با زبان عربی و انگلیسی در آنجا میآموختند.
حجازی ادامه داد: از آنجایی که در سیستم آموزشی کشور چین ارائه آموزشهای دینی ممنوع است و از سوی دیگر در آنجا کار کردن برای زنان و مردان اجباری است بنابراین اکثر خانوادهها در بزرگ کردن فرزندان خود از سایرین مانند پدر و مادر زن و شوهر استفاده میکنند بنابراین حضور شبانهروزی کودکان در این مدرسه و مهدکودک میتوانست برای آنها کمک قابل توجهی باشد که در عین حال آموزشهای اسلامی را نیز میآموزند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین از یک آموزشگاه اسلامی ویژه بانوان که آموزشهای اسلامی را به زبانهای انگلیسی و عربی به زنان میداد بازدید کردیم و این آموزشگاه از جنبه نحوه مدیریت و برنامههای ارائه شده مرکز جالب توجهی بود و بیش از 70 نوع از این آموزشگاهها با کمک مسلمانان در کشور چین ایجاد شده است.
مدیر کل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطر نشان کرد: ملاقاتهایی را با هیئتهای مسلمان داشتیم که تمایل داشتند روابط و تعاملات با ایران ادامه پیدا کند و اینگونه ابراز میکردند که کشورهای اسلامی و به ویژه ایران را حامی خود در مباحث اعتقادی میدانند.
حجازی افزود: بازدید از مرکز توانمندسازی زنان در دستور کار ما قرار داشت که در این مرکز با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی بانوان آموزشهای لازم برای اینکه جذب بازار کار شوند به آنها داده میشد تا بتوانند جذب بازار کار شوند.
وی تصریح کرد: وقتی قوانین اسلام را در حوزه زنان برای آنها تشریح کردیم بسیار مورد توجه آنها قرار گرفت چرا که در کشور چین زنان علاوه بر اینکه مجبور به کار کردن در محیط بیرون از خانه هستند اداره وظایف خانه را نیز برعهده دارند و مردان از این جهت هیچ تکلیفی ندارند.
مدیر کل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: توجه به حمایت از ازدواج جوانان و تلاشهایی که برای تسهیل ازدواج جوانان صورت گرفته است از جمله نکات مهمی بود که بسیار مورد توجه آنها قرار گرفت.
حجازی همچنین به بازدید از تنها مسجد ویژه بانوان اشاره کرد و گفت: این مسجد تنها مسجدی است که در آن مدیریت کارها کاملاً به دست بانوان است و تلاش میکنند آموزش روخوانی قرآن را داشته باشند و قرآنهایی به زبان چینی برای آموزش دیگران در آنجا وجود داشت.
وی تصریح کرد: با توجه به استقبال خوب کشور چین از طرف ایران به آنها پیشنهاد شد آموزش زبان فارسی نیز در این مسجد انجام شود که مورد استقبال قرار گرفت.
مدیرکل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: ما در پایان این سفر اعلام آمادگی کردیم تا در ملاقات بعدی هیئتی از کشور چین به کشورمان سفر کنند تا از نزدیک با جایگاه زن در کشورمان آشنا شوند.
منبع:
خبرگزاری فارس
ارسال نظر