به اسم روغن پالم به کام کارخانجات لبنی
پارسینه: هنوز مدت زمان زیادی از افزایش قیمت 15 درصدی محصولات لبنی با آزادسازی قیمت شیر خام نگذشته بود که بار دیگر افزایش قیمت مجدد طعم این محصولات به کام مردم تلخ کرد.
به گزارش پارسینه ،علیرغم اینکه سرانه مصرف شیر و سایر محصولات لبنی در کشور ما بسیار پایینتر از سرانه جهانی و چیزی در حدود نصف مصرف کشورهای اروپایی است، همواره سعی بر آن بود که با فرهنگسازی مناسب در میان مردم، جامعه به سمت افزایش مصرف شیر و فرآوردههای آن ترغیب شود اما هر باره به دلایل مختلف همچون حذف یارانه شیر و افزایش قیمت این محصول، مصرفکننده ناچار به کاهش مصرف میشد. افزایش قیمتی که این بار تحت شعاع علنی شدن اخبار مربوط به اضافه شدن روغن گیاهی پالم به این محصولات در کارخانجات قرار گرفت.
هنوز مدت زمان زیادی از افزایش قیمت 15 درصدی محصولات لبنی با آزادسازی قیمت شیر خام نگذشته بود که بار دیگر افزایش قیمت مجدد طعم این محصولات را به کام مردم تلخ کرد.
این افزایش قیمت که از سوی برخی کارخانجات تولید محصولات لبنی صورت گرفته است، به بهانه ابهامات موجود مطرح شده در خصوص سلامت این محصولات میباشد، چرا که هفته گذشته وزیر بهداشت از افزوده شدن مادهای تحت عنوان روغن گیاهی پالم به لبنیات به ویژه لبنیات پرچرب خبر داده بود.
افشاگری وزیر بهداشت موجب شد تا بیشتر مصرفکنندگان از خرید شیرها و دیگر محصولات لبنی پرچرب خودداری کرده و روی به مصرف محصولات کم چرب بیاورند تا جایی که فروشندگان اذعان داشتند در این مدت فروش محصولات پرچرب تقریبا به صفر رسیده است و تاریخ انقضای این محصولات نیز رو به پایان است.
این موضوع بهانه به دست برخی از کارخانجات داد تا قیمت محصولات خود را افزایش دهند به طوری که مصرفکنندگان با مراجعه برای خرید شیر و دیگر محصولات کمچرب این کارخانجات با افزایش حداقل 200 تومانی مواجه شدهاند.
افزایش قیمت خودسرانهای که در سایه بهرهبرداری از حساسیت مردم نسبت به سلامت خود صورت گرفت و در همین مدت زمان کوتاه، سودی سرشار نصیب این کارخانجات کرده و متاسفانه این امر با سکوت مسئولان امر همراه است.
یادآور میشود حسن قاضیزاده هاشمی در حاشیه همایش تغذیه با شیر مادر در جمع خبرنگاران وجود روغن پالم در شیر را تائید کرده و گفته بود: متاسفانه این موضوع صحت دارد و ما گزارش مربوطه را به رئیس جمهور ارائه کردهایم. در جلسه با وزیر جهاد کشاورزی این مسئله به ایشان نیز اطلاع داده شد و وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا استفاده از روغن پالم به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند. بسیاری از چربیهایش به خاطر روغن پالم است نه بخاطر چربی طبیعی شیر و مردم بدانند که هزینه را برای چه شیری پرداخت میکنند.
وی همچنین به مردم توصیه کرد تا به جای استفاده از شیر پرچرب از شیر کمچرب استفاده کرده و بیان داشت: باید این تخلف در صنایع لبنی به صورت تدریجی اصلاح شود چرا که نمیتوان صنایع لبنیات را به یکباره تعطیل کرد.
گفتنی است روغن پالم نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج میشود و از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربیها تشکیل شده است و از کشورهای سنگاپور، مالزی و برخی کشورهای آفریقایی به ایران وارد شده و به گفته سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کنندهای وجود دارد که نشان از افزایش احتمال به بیماریهای قلبی و عروقی در نتیجه مصرف پالمتیک اسید یعنی همان روغن پالم دارد.
فاطمه اسماعیلی
دولت خودتونه دیگه...به اصطلاح تدبیر و امید!!!صبر کنید تازه اولشه
سي ساله تو مهار تورم موندن اونوقت ميخوان اسراييل و امريكا رو يك شبه نابود كنن!!
روغن پالم چیست؟
روغن پالم؛ واژه یا به عبارتی ماده ای است که اگر چه جدید نیست اما در چند روز اخیر وارد حوزه گسترده واژه های نگران کننده در ذهن ایرانیان شده است.
به گزارش خبرآنلاین هنوز چند روزی از صحبت های وزیر بهداشت درباره شایعه ورود پالم به صنایع لبنی نگذشته بود که واکنشها نسبت به آن آغاز شد و این بهترین دلیل برای اثبات ضرب المثل قدیمی تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها بود.
وقتی وزیر بهداشت اعلام کرد در ماست پرچرب بعضی از شرکتها که اسمشان اعلام خواهد شد روغن پالم استفاده می شود دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه هیچ کارخانهای را سراغ ندارم که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی در تولید شیر پرچرب استفاده کند، گفت: این حرفها تشویش اذهان عمومی است واگر وزارت بهداشت از وجود کارخانههای متخلف مطلع است باید فورا جلوی فعالیت آنها را بگیرد.
رضا باکری رئیس انجمن صنایع لبنی در مورد استفاده روغن پالم برای تولید شیر پرچرب توسط برخی از کارخانههای صنایع لبنی به فارس گفت: این موضوع را شنیدهام و از بیان آن توسط وزیر بهداشت و درمان بسیار تعجب کردم.
اما در همین زمینه ،رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با تاکید بر اینکه اضافه نمودن روغن پالم به شیر به هیچ عنوان مورد تایید ما نیست، گفت: این اقدام سلامت شهروندان را به صورت جدی تهدید میکند و لازم است وزارت بهداشت و درمان مداخله جدی برای نظارت داشته باشد.
رحمتالله حافظی در گفتوگو با ایسنا درباره مطرح شدن خبری مبنی بر اضافه نمودن روغن پالم به شیر گفت: این مسئله از نظر بهداشتی و سلامت مورد تایید نیست و انتظار داریم وزارت بهداشت با مداخله و نظارت بیشتر مانع از این اقدام شود.
روغن پالم چیست؟
اما روغن پالم چیست و چرا اضافه کردن آن به مواد پرچرب خطر آفرین است؟
روغن پالم یا نخل نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج میشود.
بهکارگیری روغن نخل بهعنوان سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن هم شدهاست. کشور مالزی بزرگترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است . و در اکثر خیابانهای شهرهای مالزی این درخت به فراوانی دیده می شود.
مثل همه روغن های گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست اگرچه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و HDLرا افزایش می دهد.
روغن نخل یک ماده رایج پخت و پز در کمربند استوایی، افریقا،اسیای جنوب شرقی و بخش هایی از برزیل است.در دیگر نقاط جهان برای پایین اوردن هزینه ها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع) محصول تصفیه شده برای سرخ کردن هم استفاده می شود.
با این حال مطالعاتی در سال 2009 انجام شد که نشان داد ممکن است روغن نخل جایگزین مناسبی به دلیل داشتن چربی های ترانس برای افراد با سطح بالا LDL نیست. استفاده از روغن نخل نگرانی هایی را برای گروه های فعال محیط زیست ایجاد کرده است. میزان زیاد روغن ها در درختان باعث جذب سرمایه گذاران برای سود دهی شده است که این منجر به از بین رفتن جنگل های مالزی و اندونزی به منظور ایجاد فضا برای کشت خالص روغن خرما شده است.
پالم و افزایش بیماری قلبی
روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته است.
اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته ی سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده ای است که نشان می دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه بندی قرار می دهند. چربی های ترانس نیز در دمای اتاق جامداند
آنتی اکسیدان های روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می شد به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می شد و هم اکنون هم در مواد آرایشی خانمها استفاده می شود و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال 2009 میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. نشان داد که یک محصول سمی و بد بود حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می شود.
در حال حاضر روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسب های مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر شده است. از سال 2015 زیر نظر اتحادیه اروپا در بسته بندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده داده نخواهد شد. تولید کننده ی مواد غذایی باید نوع خاص چربی گیاهی را استفاده می کند شامل روغن پالم را ذکر کند.
سایر کاربردها: سوخت زیستی
روغن نخل را می توان به عنوان بیودیزل (سوخت زیستی) که آن هم معمولا به عنوان روغن پالم متیل استر شناخته شده است استفاده کرد.
روغن پالم متیل استر از طریق یک فرایند به نام تبادل استری ایجاد شده است. سوخت زیستی روغن پالم معمولا برای ساخت بیودیزل روغن پالم مخلوط با سایر سوخت ها مخلوط می شود. بیو دیزل روغن پالم استاندارد N14212 اروپا را برای سوخت زیستی دریافت کرد. بزرگ ترین واحد تولید بیو دیزل روغن پالم در جهان در سال 2011 فنلاند بود که روغن بیو دیزل گیاهی را در سنگاپور افتتاح کرد.
بمب ناپالم
نمک های آلومینیوم اسید پالمتیک و اسید نفتنیک در طول جنگ جهانی دوم برای تولید بمب ناپالم با هم ترکیب شده بودند و نام یکی از معروفترین بمبهای آتش زا تا چند دهه قبل بود .
s.busher93
روغن پالم یک تکنیک بود برای افزایش موجه محصولات لبنی.
حالا هم گرون میکنند هم ضررهای گذشته رو جبران میکنن و معلوم هم نیست که باز هم پالم استفاده میکنن یا نه.
شیطون باید لنگ بندازه.
اغلب تولید کنندگان با نفوذی که دارند هر چه در توان دارند با افزایش قیمت و کاهش کیفیت فشار روز مره بر ملت را تداوم میدهند و کسی هم عملا پاسخگو نیست درتولید خودرو و مواد شوینده و روغن و کلا موادغذایی هم نمونه های فراوان دیده میشود و انسان می گوید خدایا روزی خواهد رسید که مردم این کشور عملا نه شعاری شاهد کاهش قیمت ها باشد و اسوده خاطر گردد بعید میدانم ولی نا امید نیستم