گوناگون

سد لار و لتیان فقط چند روز دیگر آب دارند

پارسینه: معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه سد لار و لتیان تنها چند روز دیگر کفاف تامین آب تهران را می دهند، گفت: به طور جدی از مردم درخواست می‌کنیم که در مصرف آب صرفه جویی کنند تا پائیز را به خوبی سپری کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه سد لار و لتیان تنها چند روز دیگر کفاف تامین آب تهران را می دهند، گفت: به طور جدی از مردم درخواست می‌کنیم که در مصرف آب صرفه جویی کنند تا پائیز را به خوبی سپری کنیم.

به گزارش مهر، اسحاق جهانگیری امروز در جریان بازدید از تصفیه‌خانه 3 و 4 تهران با اشاره به دغدغه تأمین آب تهران و نگرانی مسئولان ارشد کشور از این موضوع اظهار امیدواری کرد که پس از گذراندن فصل تابستان، با صرفه جویی مردم از فصل پاییز نیز عبور کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: متأسفانه در بازدیدی که امروز از سد لار و لتیان داشتم، مشاهده کردم که ذخیره این دو سد بسیار نگران‌کننده است و تنها برای چند روز تهران را کفاف می‌دهد.

وی افزود: این جفا است که برخی از مردم صرف جویی در مصرف آب را سرلوحه خود قرار دهند و عده‌ای بی‌رویه آب را مصرف کنند، بنابراین، به طور جدی از مردم درخواست می‌کنیم که صرفه‌جویی آب را به خوبی انجام دهند تا بتوانیم پاییز را به خوبی سپری کنیم.

جهانگیری گفت: از مردم درخواست می‌کنیم که مسأله صرفه‌جویی از سوی مردم جدی گرفته شود، تا بتوانیم مدیریت جدی‌تر و قوی‌تر را از سوی مردم و مسئولان در فصل پاییز ببینیم، تا در این فصل به زحمت نیفتیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر مسئولان وزارت نیرو احساس کنند که صرفه‌جویی در حدی نیست که پاییز را سپری کنیم، مجبور هستیم که آب شرب پرمصرف‌ها را قطع کنیم و حتی قطع مقطعی برای مشترکان اعمال خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه با تکمیل آب سد ماملو و طرح بلندمدت رینگ تهران تا حدودی مشکل شهر تهران حل خواهد شد، اظهار امیدواری کرد که برخی از زمین‌هایی که در اطراف تهران به راحتی تغییر کاربری می‌دهند و تأمین آب آنها با سختی انجام می‌شود، این کارها انجام نشود.

ارسال نظر

  • ناشناس

    همه آفتابه به دست میشویم.روحانی مچکریم

  • ناشناس

    همه آفتابه به دست میشویم.روحانی مچکریم

  • ناشناس

    همه آفتابه به دست میشویم.روحانی مچکریم

  • محسن

    1- براساس اطلاعات بخش آب سازمان مل
    - جمعیت جهان سالانه حدود ۶٤ میلیارد مترمکعب افزایش مصرف دارد.
    - قسمت اعظم تقاضا برای منابع آب مربوط به غذای حیوانات است آبِ مورد نیاز بخش دامداری(تولید گوشت) ۸ تا ١٠ بار بیشتر از تولید غلات است.
    - آب مصرفی تا سال ٢٠٢۵ برای کشورهای در حال توسعه تا ۵٠% و کشورهای توسعه یافته تا ١۸% افزایش یابد.
    - بیش از ٤/١ میلیارد نفر در حوزه و اطراف رودخانه ها به گونه ای زندگی می کنند که میزان مصرف آنها بیش از تغذیه شدن رودخانه ها از آب است و قطعاً این باعث خشک شدن رودخانه ها و کاهش میزان آبهای زیرزمینی می گردد.
    - آبهای زیرزمینی ۶٠% شهرهای با بیش از ١٠٠٠٠٠ نفر جمعیت بسیار سریع تر از اینکه بتوانند مجدد پر آب گردند در حال مصرف شدن هستند.
    2- سازمان ملل متحد برای مدیریت چنین بحرانی فزاینده ای نسبت به ایجاد بخش آب در این سازمان اقدام کرد. بسیاری از کارشناسان سیاسی نیز حداقل طی ده گذشته جنگهای آینده را جنگ آب اعلام می کنند. لذا دولت و رسانه ها با درک ابعاد پیچیده بحران جهانی آب نباید مدیریت ملی این بحران را به الگوی مصرف عمومی آب منحصر نمایند.
    3- آقای جهانگیری با تکیه بر تجربیات مدیریتی که داشتید با توجه به موارد ذیل دولتی را می شناسید که بحران آب کشور را جدی تلقی کرده باشد؟
    - بخش کشاورزی کشور اعم زراعت ، باغی و دام و طیور بالغ بر 70% از آب کشور را در اختیار دارند. اتلاف اب در این بخش حدود 30% برآورد می شود و اتلاف ناشی از انتخاب غلط محصول را نیز حدود 20 الی 25% اعلام می کنند یعنی حدود 45% الی 55% از آب بخش کشاورزی عملا اتلاف منابع آبی محسوب می گردد.
    - صنایع بزرگ بالغ بر 20% آب کشور را مصرف می کنند که با اصلاح سیستم می تواند به حدود 10% الی 12% کاهش یابد.
    - نیروگاههای تولید برق کشورمان بالغ بر 40% بیشتر از نیروگاههای مشابه غربی مصرف آب دارند که با تدبیر درون خانه ای وزارت نیرو می تواند به 25% الی 25% کاهش داشته باشد.
    - آب مصرفی شهری(بهداشتی و شرب) هرگز با تأکید بر سهم مصرفی خانوار و بخش عمومی(دولتی ، شهرداریها ، مراکز عمومی و غیره) تعریف نشده است لذا صرفه جویی با تأکید بر تغییر الگوی مصرف هرگز طی سالهای گذشته کاربردی و کارآمد نبوده است.
    4- دولت طی تمامی سالهای گذشته تمام فشار روانی موضوع بحران آب را متوجه آب بهداشتی و شرب خانوار کرده است در حالی که براساس آمار دولتی تمامی سالهای گذشته سهم مصرف خانوار(75 میلیون جمعیت امروز) حدود 7% الی 9% آب مصرفی کشور می باشد بدون اینکه به اهمیت و تغییرات ضروری که باید در بخش سهم مصرفی 93% آب توجه جدی و مستمری صرف شود. بخش 93% که مستقیما توسط دولت یا بخشهای مرتبط با سیاستگذاری و برنامه ریزی دولت بشکلی ناکارآمد و مسرفانه مصرف می گردند.
    5- ضروری است دولت مقابله با بحران آب را از اصلاح سیستم نیروگاهی و سیستم انتقال آب آغاز کند تا با صرفه جویی حداقل 30% حاصل گردد صرفه جویی که می تواند تأمین کننده جمعیت 5 برابری کشور باشد.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار