گوناگون

چهارچرخ هايي که دغدغه برخي جوانان شده

پارسینه: بنز SL500 مدل 2014 با ارزش گمرکي 179هزار دلار گرانقيمت ترين خودرويي است که در سال 93 وارد کشور شده است. از اين مدل خودرو يک عدد در فروردين و يک عدد در خرداد ماه سال جاري به کشور وارد شده است.

به گزارش پارسینه، اين جملات را بارها و بارها شنيده ايد که من آدم پرستم نه آهن پرست. يا اينکه عقل طرف به چشمش است. نمي‌توانيد بگوييد نه. اين حق هر انساني است که مورد قبول واقع شود يا در مرکز توجه قرار بگيرد.

ابتکار در ادامه نوشت: در خيابان راه مي‌رويد. سرتان را که برمي گردانيد، انواع و اقسام اتومبيل هاي مدل بالا را مي‌بينيد. از کنارتان عبور مي‌کنند. گاهي پيش مي‌آيد که راننده پشت فرمان، چنان ژستي براي شما مي‌گيرد که فکر مي‌کنيد مارلون براندو از کنارتان عبور کرده است. گاهي هم به لطف روزهاي باراني و ويراژهاي راننده سر تا پاي تان، خيس که نه، گلي مي‌شود. از آن گلي هايي که با عصبانيت تان دردي دوا نمي‌شود.

پيکان گوجه اي جوانان

برخي از جوان هاي امروزي، متاسفانه به خاطر چشم و هم چشمي هايي که وجود دارد، ياد گرفته اند که هويت خود را در رخت و لباس هاي مارکدار آنچناني و... پنهان کنند. اتومبيل هاي مدل بالا هم که به وفور در دسترس جوان ايراني قرار گرفته است. ديگر مثل چند سال قبل نيست که «پيکان گوجه اي جوانان» کلي به کلاس تان اضافه کند و صد البته ژيان پدر را برداريد و چرخي در خيابان هاي جردن به بالا بزنيد و خواننده اي همسن و سال خود و جوان بيايد و گلايه کند که:«پسر دخترا، پسر دخترا، مگه جردن چي داره؟»

سان روف هاي برافراشته

اما وجود روزافزون اتومبيل هاي مدل بالا که برخي را گرفتار وسواس رفتاري و فکري مي‌کند که امروز اگر با اين اتومبيل به سر قراري رفتم، فردا بايد با اتومبيل ديگري بروم، ريشه در چه دارد؟ سان روف اتومبيل را هم برمي دارند چرا که ديگر اين مرکز توجه بودن پا را فراتر مي‌گذارد. ديگر بايد سري در سرها درآورند. پديده اي که اين روزها به آن «دور دور» مي‌گويند. پديده اي نه چندان ناشناخته و نه چندان شناخته شده در خيابان هاي... فرقي ندارد کدام خيابان. همين که اين پيام ارسال شود که مرا ببينيد کافي است. حالا قرض و قسط و بدهي و... سر جاي خود بماند.
کلا خودت و ماشينت چند؟

اتومبيل هاي مدل بالا، به دغدغه اي وصف ناپذير در بين جوانان تبديل شده است. تا جايي که پارسينه، در گزارشي پرده از قيمت هاي اتومبيل هاي مدل بالا برمي دارد. در اين گزارش آمده است، بنز SL500 مدل 2014 با ارزش گمرکي 179هزار دلار گرانقيمت ترين خودرويي است که در سال 93 وارد کشور شده است. از اين مدل خودرو يک عدد در فروردين و يک عدد در خرداد ماه سال جاري به کشور وارد شده است. در ادامه اين گزارش به قيمت برخي خودروهاي ديگر نيز اشاره شده است. بنز S500 سدان مدل 2015: 168هزار دلار، پورشه پانامرا: 121 هزار دلار، بنزCLS500 نو مدل 2013: 101هزار دلار، پورشه کاين اس نو: 95هزار دلار، مرسدس بنز E250 نو مدل 2015: 76هزار دلار، همچنين ارزان ترين خودروي وارداتي به کشور در سال 93 هم خودروي چيني جيلي است. ارزش گمرکي اعلام شده براي خودروهاي وارداتي البته در حالي است که اين خودروها پس از ورود به بازار خودروي کشور قيمت‌هايي به مراتب بيش از اين پيدا مي‌کنند به عنوان مثال خودروي مرسدس بنز sl500 مدل 2013 با قيمت حدود يک ميليارد و 450 ميليون تومان، مرسدس بنز S500 در بازار خودروي کشور با قيمت حدود يک ميليارد و 500 تا 600 ميليون تومان و جيلي امگرند 7 که ارزانترين خودروي وارداتي به کشور است با قيمت حدود 70 ميليون تومان به فروش مي‌رسند.

مرا ببينيد!

کارشناسان مسايل اجتماعي بر اين باورند که هويت جوان و پرداختن و ساختن آن کار ساده اي نيست. اما جوان نياز دارد که بقيه هم او را ببينند. اين روزها جوان ايراني هويتي را مي‌شناسد که بقيه او را ببينند. خب راحت ترين راه هم راهي که توسط آن ديده شوند. مثل اتومبيل هاي گران قيمت يا لباس هاي آنچناني. هويت خود را در اين چيزها مي‌بينند. بسياري از روانشناسان مي‌گويند که جلب توجه کردن براي يک جوان، کاملا طبيعي است و نمي‌توان به آن به عنوان مساله اي نگران کننده اشاره کرد. اما آسيب شناسان اجتماعي اعتقاد دارند که هزينه کردن براي جلب توجه از سوي يک جوان مي‌تواند در آينده آسيب زا باشد. دست زدن به اين دسته اقدامات، نگاهي بسيار کوتاه مدت دارد. آينده نگري در اين اقدامات ديده نمي‌شود. جوان اين روزها، براي اينکه بخواهد نيازهاي لحظه اي خود را برطرف کند، حاضر است دست به هر اقدامي بزند.

هر که پولش بيش...

دکتر هادي معتمد، روانپزشک و آسيب شناس اجتماعي در اين مورد مي‌گويد: تغيير در سبک زندگي از دلايل اصلي بروز اين آسيب هاي اجتماعي است. دغدغه هايي که جوانان نسبت به همسن و سالان خود دارند، بسيار مي‌تواند در اين تغيير رويه زندگي تاثيرگذار باشد. زمان جنگ و دفاع مقدس را به ياد بياوريد. جوان به جنگ مي‌رفت براي اينکه مرتبه و مقام خاصي در جامعه و در بين دوستان همسن خود داشته باشد. يا همين دو نسل قبل را در نظر بگيريد. جوان زماني که به تحصيلات عاليه دست مي‌يافت، بين دوستان خود عزت و احتــرام خــاصي پيدا مي‌کرد. اما اين روزها اين عزت و احترام به پول و دارايي و ماديات کشيده شده است. اتومبيل هاي مدل بالا و همينطور لباس هاي گران قيمت، هويت را به جوان مي‌بخشد. هر چه پولدارتر، ارج و قرب بالاتر!
به دل مي‌نشيند

وي ادامه مي‌دهد: تعريف هميشه به دل مي‌نشيند. نگاه همسالان براي هر کسي مي‌تواند قابل ستايش باشد. حالا به جوان ايراني رجوع کنيد؛ به خوبي ديده مي‌شود که درجه اين مساله در جوان ايراني به مراتب بيشتر است. يک جوان وقتي از کسي که همسن و سال خودش است، تعريفي را بشنود، بيشتر به دلش مي‌نشيند تا کسي که از او بزرگ تر باشد. حالا اين بزرگ تر مي‌تواند، پدر، مادر يا يکي از بستگان نزديک وي باشد.

سرکي به دبيرستان ها

روانشناسان مي‌گويند، اين روزها تعريف ناکامي و ترقي، با تغييرات بسياري دست و پنجه نرم مي‌کند. متاسفانه در گذر زمان، اين واژه ها، نگاهي مادي به خود گرفته اند. يعني هر کسي که دارايي بيشتري داشته باشد، فردي موفق و مترقي و هر کسي که ساده باشد، از ديد همسن و سالان خود، ناکام و موفق است. رفته رفته و به مرور زمان، اين نگاه مي‌تواند به نوعي آسيب اجتماعي در بين جوانان ايراني تبديل شود و ادامه همين نگاه مي‌تواند آينده جامعه را دستخـــوش بحـــران جدي کند. در اين زمينه شايد، بايد به آموزش و پرورش سرکي کشيد و مهارت هاي زندگي را به دانش آموزان آموخت. به خصوص دانش آموزان دبيرستاني که در سن و سالي قرار دارند که تازه با هويت خود آشنا مي‌شوند.

واقع بين باش!

آموزش ارتباط مفيد و موثر يکي از مهم ترين راه هايي است که مي‌توان به خوبي از آن براي حل اين بحران جدي بهره جست. واقع گرايي و واقع بيني، موردي است که به جوان براي تصميم گيري هاي خود کمک مي‌کند. پذيرش واقعيات در کاهش اين دسته آسيب هاي اجتماعي بسيار مي‌تواند کارساز باشد. در نهايت باز هم اين روزها به اين نتيجه مي‌رسيم که کلا خودت با ماشينت چقدر مي‌ارزي؟ به راستي براي رهايي جستن از اين آسيب اجتماعي چه بايد کرد؟


ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار