گوناگون

بدهی ۵۵۰۰ میلیاردی بیمه سلامت تا پایان سال/ یکسان‌سازی دفترچه‌ها در آینده نزدیک

پارسینه: مدیر‌عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: مجموع بدهی‌های این سازمان تا پایان سال جاری به بیش از 5500 میلیارد تومان خواهد رسید.

دکتر محمد‌جواد کبیر در نشست خبری با اصحاب رسانه که در اداره‌کل بیمه سلامت خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر در سال جاری سازمان بیمه سلامت 2500 میلیارد تومان بدهی به موسسات طرف قرارداد دارد که بر اساس برآورد‌های صورت گرفته بدهی‌های این سازمان صرفا برای سال 94 تا پایان سال جاری به بیش از 3500 میلیارد تومان می‌رسد که با احتساب مبالغ سال گذشته مجموع بدهی‌های بیمه سلامت تا پایان سال به 5500 میلیارد تومان خواهد رسید.

وی در خصوص راهکار‌های پیش ‌رو این سازمان جهت پرداخت بدهی‌ها به موسسات طرف قرارداد، ادامه داد: مقرر شده است که اعتباری بالغ بر 1800 میلیارد تومان از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده از طریق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تخصیص داده شود که این وزارتخانه نیز طی تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان بیمه سلامت دارد نسبت به پرداخت این اعتبارات اقدام کند.

مدیر‌عامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: همچنین باید اعتباری بالغ بر 1500 میلیارد تومان نیز از محل هدفمندی به سازمان بیمه سلامت تخصیص داده شود تا این سازمان بتواند تعهدات پیش‌ رو خود را پرداخت کند که در مجموع با تحقق 100 درصدی منابع نامبرده حدود 3500 میلیارد تومان از بدهی‌ها پرداخت خواهد شد و حدود 2000 میلیارد تومان از بدهی‌های سال 94 باقی خواهد ماند.

کبیر خاطرنشان کرد: خوشبختانه رییس جمهور، معاون اول رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تاکید ویژه‌ای در خصوص پرداخت کسری‌ها در بیمه سلامت دارند و تلاش همه بر این است تا از طرق مختلف منابعی برای تامین کسری بیمه سلامت جذب شود تا در جریان اجرای طرح تحول نظام سلامت که به‌عنوان مهم‌ترین رویداد اجتماعی دولت تلقی می‌شود، خللی وارد نشود.

عدم تحقق بیش از 1000 میلیارد تومان از منابع بیمه سلامت در سال گذشته
وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 1472 میلیارد تومان از منابع محقق نشد و با احتساب 670 میلیارد تومان کسری و زیان انباشته سال‌های 91 و 92، حدود 2200 میلیارد تومان کسری در سال 93 داشتیم، گفت: در سال جاری از 2800 میلیارد تومان دریافتی که داشته‌ایم، 2200 میلیارد تومان از آن را جهت کسری‌های سال گذشته پرداخت کرده‌ایم.

مدیر‌عامل سازمان بیمه سلامت ایران تصریح کرد: سازمان بیمه سلامت به مجموع موسسات طرف قرارداد و مردم اطمینان می‌دهد که پیگیری‌های موثری برای پرداخت هزینه‌ها انجام شده است و تمام تلاش این سازمان این است که نسبت به تعهداتی که به موسسات داشته عمل کند و بی‌توجهی نداشته باشد.

با لفظ تجمیع بیمه‌ها در رسانه به‌ شدت مخالف هستم
کبیر در خصوص تجمیع بیمه‌ها با تاکید بر اینکه با لفظ تجمیع بیمه‌ها در رسانه‌ها به‌ شدت مخالف هستم، اظهار کرد: با این لفظ در رسانه‌ها مخالف هستم زیرا این کار، کارشناسی است و وقتی در رسانه‌ها مطرح شده موجب می‌شود که این مفهوم از بین برود و نگرانی به وجود آید زیرا بیان این موضوع در کلام فقط یک جمع است اما در عمل 10 الی 15 پیش‌ نیاز دارد که در این پیش‌نیاز‌ها گام اول، تجمیع منابع است و در گام دوم باید به یکسان‌سازی تعهدات، پوشش خدمات دفترچه‌ها، عقد قرارداد، نظام پرداخت، رسیدگی به اسناد توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه در تجمیع منابع حق نداریم تا کوچک‌ترین کم‌توجهی به حقوق کارگران داشته باشیم، ادامه داد: در گام بعدی باید تضمین لازم برای حقوق کارگران به وجود بیاید و در مرحله دوم انباشت منابع صورت گیرد و الزامات پیاده‌سازی شود و پس از اینکه مدتی با رعایت این موارد کار را انجام دادیم و در این شرایط به این نتیجه رسیدیم که ساختار باید تجمیع شود بعد به این سمت حرکت کنیم.

مدیر‌عامل سازمان بیمه سلامت ایران اضافه کرد: به‌ عنوان یک کارشناس در زمینه تجمیع بیمه‌ها معتقد هستم که می‌توانیم در گام نخست به سمت یکسان‌سازی فرآیند‌ها، ضوابط و چهار‌چوب‌ها رفته و در نهایت به سمت یکپارچه کردن و تجمیع برویم و طرح آن در رسانه‌ها باید هنگامی باشد که کارشناسی شده و پخته باشد همچنین برای تجمیع باید بستر‌های لازم فراهم شود.

هر‌گونه حرکت شتاب‌زده را به صلاح کشور نمی‌دانم
کبیر در پاسخ به اینکه با رعایت این پیش‌نیاز‌ها نتیجه‌گیری می‌شود که در آینده نزدیک شاهد تجمیع بیمه‌ها نخواهیم بود، تصریح کرد: هر‌گونه حرکت شتاب‌زده را به صلاح کشور نمی‌دانم، اما با این اظهار مخالف هستم زیرا هرچند که در حال حاضر تجمیع منابع نداریم، اما گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است.

یکسان‌سازی دفترچه‌های بیمه در آینده نزدیک
وی افزود: در آینده نزدیک دفترچه‌های بیمه سلامت با بیمه تامین اجتماعی یکسان‌سازی خواهد شد و همچنین طرح یکپارچه‌سازی پوشش و نظام ارائه خدمات بیمه‌ها را نیز خواهیم داشت که این طرح از ابتدای اردیبهشت ابلاغ شده است و در هفته جاری اصلاح نهایی آن به اتمام می‌رسد.

مدیر‌عامل سازمان بیمه سلامت عنوان کرد: در مجموع معتقد هستم که باید به سمت پرداخت یکسان برویم و مناسبات کارگران حفظ شود و تضمین و تعهد دهیم که این مناسبات حفظ شود.

کبیر در خصوص میزان رضایتمندی مردم از بیمه سلامت، با بیان اینکه نباید به هر موضوعی یک بعدی بنگریم و در هر طرحی، چالش‌ها و مشکلاتی وجود دارد، گفت: با توجه به 580 بیمارستان دولتی که گزارش ارسال می‌کنند، آمار نشان می‌دهد که درصد قابل توجهی از این طرح رضایت دارند زیرا با اجرای آن پرداخت از جیب مردم کاهش یافته است.

افزایش 10 درصدی در پرداخت هزینه‌ها
وی با بیان اینکه در سازمان بیمه سلامت ایران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخت هزینه‌ها برای بیمه شده‌های بیمه سلامت از 69 الی 70 درصد به 80 الی 81 درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: حدود سه درصد از هزینه‌ها در بخش روستایی و 6 درصد در بخش شهری را مردم می‌دهند و ما‌بقی آن از محل طرح تحول سلامت توسط وزارت بهداشت پرداخت می‌شود.

مدیر‌عامل سازمان بیمه سلامت اضافه کرد: به‌ طور کلی میزان هزینه‌ها در سال گذشته نسبت به سال 92 تقریبا 88 درصد رشد داشته است.

کبیر عنوان کرد: سازمان بیمه سلامت یکی از مهم‌ترین سازمان‌های بیمه‌گر است که در بحث بیمه پایه، عهده‌دار پوشش جمعیتی حدود 41 میلیون نفر است که بر اساس بند الف ماده 38 قانون پنجم توسعه موظف هستیم تا افرادی که فاقد هر‌گونه پوشش بیمه هستند را تحت پوشش قرار دهیم که در این راستا طی 1.5 سال گذشته 11 میلیون نفر تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد