سرنوشت طرح انتقال پایتخت
پارسینه: مشاور معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد که طرح انتقال پایتخت با توجه به آنکه زیرساختهای لازم برای آن وجود ندارد، قابلیت اجرایی شدن ندارد.
مشاور معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد که طرح انتقال پایتخت با توجه به آنکه زیرساختهای لازم برای آن وجود ندارد، قابلیت اجرایی شدن ندارد و با توجه به مشکلات متعدد شهری، زیست محیطی، ترافیک و کافی نبودن امکانات، مطالبه شهروندان استان تهران، ساماندهی وضعیت پایتخت است.
سیدرضا هاشمی درباره فرصتها و چالشهای احتمالی طرح انتقال پایتخت از تهران گفت: طرح امکانسنجی و همچنین ساماندهی انتقال پایتخت در شورایعالی معماری و شهرسازی و با حضور مسئولان و دست اندرکاران بررسی شد که ادامهدار نیز خواهد بود اما شواهد حاکی از عدم امکانپذیری این ایده دارد.
مشاور معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی افزود: به نظر میرسد طرح انتقال پایتخت در تهران طرحی منطقی و قابل اجرا نخواهد بود و نتیجه مطالعات نیز نشان داده که به هرحال انتقال پایتخت، طرح امکانپذیر و قابل قبولی نیست.
هاشمی ادامه داد: کسانی که از دولت و صاحبنظران در جلسه تصمیمگیری حضور داشتند اعلام کردند که این طرح با توجه به مشکلاتی که استان تهران دارد و همچنین جمعیت فراوانی که طی دو دهه در این شهر ساکن شدند امکانپذیر نیست.
وی در پایان تاکید کرد: مسالهای که هم اکنون به عنوان مطالبه شهروندان استان تهران و برخی از مسئولان ارشد مطرح است ساماندهی به وضعیت سکونتی در کلانشهر تهران است. هماکنون مشکلات متعدد شهری، زیستمحیطی، ترافیکی و کافی نبودن امکانات زیستن در پایتخت است که باید حل شوند.
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، نشست ساماندهی به طرح جامع شهر تهران، اسفندماه سال جاری در شورایعالی معماری و شهرسازی به ریاست وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورایعالی معماری و شهرسازی با دو دستور جلسه مطالعه طرح جامع ساماندهی شهر تهران و گزارشی از وضعیت پیشبینی گرمشدن زمین در آینده نزدیک و تاثیر آن بر پهنههای سکونتگاهی ایران برگزار شد که طی آن، برای آسیبشناسی، ساماندهی و ارایه راهکارهای لازم با هدف عدم تمرکز در مجموعه شهری تهران دو سال زمان مصوب شد.
همچنین طبق این مصوبه اعلام شد که طرح ساماندهی و تمرکززدایی از تهران، تهیه و جهت تصویب به شورایعالی ارائه شود.
در اینکه انتقال پایتخت امر واجبی است شکی نیست.شما بنگرید شهرهایی که امروز هم جز شهرهای بزرگ و نسبتا مناسب ایران محسوب میشوند همگی یکزمانی پایتخت ایران بوده اند مثل شیراز،اصفهان،مشهد،قزوین و این یعنی رشد و توسعه یک استان در کشور ما که بر اساس تمرکز گرایی پایه گذاری شده ارتباط تنگاتنگی با میزبانی از پایتخت دارد و بنظر من تعیین پایتخت باید در هر صد سال به صورت گردشی صورت گیرد تا روند رشد استانها متوازن پیش برود.لیکن لااقل حالا که آقایان مسئول در خود یارای انجام این مهم را نمیبینند لااقل فکری بحال مهاجرت لجام گسیخته و سرسام آور به تهران بکنند که کیفیت زندگی در تهران را به زیر حداقلهای استاندارد رسانده است!
نقی اینا مگه نمدونند مصوبه مجلس واجب الاجراست!!!
مجلسیا کلی کار کارشناسی کردند بعد تصمیم گرفتند!!
حالا شما با این حرفا دارید میگید مصوبه ی مجلس کشکه! !
واه چه حرفایی میزنند!!