گوناگون

بلند مرتبه سازی شهرداری با پشت کردن به قوانین شهرسازی

بلند مرتبه سازی شهرداری با پشت کردن به قوانین شهرسازی

پارسینه: در چند سال اخیر ساختمان های بلند معزلی برای شهر تهران شده است به طوری که در مورد این معضل سمینارهای سالانه ای برگزار می شود تا به راهکاری برای آن درنظر گرفته شود. این در حالی است که در سال ۹۴ بخشنامه ای مبنی بر ممنوعیت ساخت و ساز ساختمان های بلند و بیشتر از ۱۰ طبقه تصویب شد.

تحریریه پارسینه - در بهمن ماه سال ۹۴ شورای عالی شهرسازی و معماری بخشنامه ای تصویب کرد مبنی بر ممنوعیت ساخت و ساز ساختمان های بلند و بیشتر از ۱۰ طبقه که بر این اساس بلندمرتبه سازی به هر شکلی حتی با کسب مجوز باید متوقف شود. این در حالی است که گفته می شود ایجاد این ممنوعیت به این دلیل است که شهرداری تهران تراکم فروشی را از دست داده است.

اما تصاویری که در ۲۰تیرماه سال ۹۵ از یکی از خبرگزاری رسمی منتشر شده است، داستان دیگری را حکایت می کند. این تصاویر ساختمانی ۱۰ طبقه را نشان می دهند که بنا به شواهد انکار ناپذیر با کسب مجوز از شهرداری صورت گرفته است. این ساختمان ۱۰ طبقه اکنون با مجوز کمسیون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه در حال ساخت است که بر اساس طرح تفصیلی ساختمان‌های این منطقه نباید بیش از ۶ طبقه ارتفاع داشته باشند.

در محله سعادت‌ آباد ساختمانی ۱۴ طبقه سر به آسمان قد کشیده که سازنده و یا سازندگان به رغم مصوبه منع بلند مرتبه‌سازی در تهران مصوب ۱۳۹۴ ، دقیقاً در همان سال مجوز ساخت را از شهرداری دریافت کرده و اکنون در حال تکمیل و پیش فروش واحدهای برج یاد شده هستند.

اجرای پروژه احداث این ساختمان ۱۰ طبقه با پیشروی قابل ملاحظه‌ای نسبت به سایر آپارتمان‌های کناری در خیابان نیز همراه بوده است. همچنین اشراف این ساختمان بلند بر تعدادی از آپارتمان‌های همجوار که همگی پنج تا ۶ طبقه هستند، باعث ایجاد نگرانی برای همسایگان شده است، چرا که حضور این ساختمان ۱۰ طبقه در کنار ساختمان های همجواری که کوتاه تر از آن هستند باعث ایجاد بی نظمی و ناموزون بودن سیمای بصری ساختمان‌ها و کور کردن فضای نور ملک‌های همجوار می شود.

یکی از ساکنان بلوار ۲۴ متری منطقه سعادت آباد، درباره ساخت وساز این ساختمان توضیح می دهد که ساخت این ملک موجب مسدود شدن پاسیو مجتمع کناری شده و به طور کامل این مجتمع را از دریافت نور و هوا که از نعمات خدادادی هستند. محروم کرده و در حین ساخت، خسارات فراوانی نیز به ساختمان‌های همسایه وارد کرده است.

به گفته این شهروند، به علت رعایت نکردن نکات ایمنی و بی دقتی در ساخت ‌وساز مجتمع سعادت و مجتمع‌های همجوار شاهد مسائل و مشکلات عدیده‌ای در این محله هستند که از این میان می‌توان به رعایت نکردن ساعات متعارف کاری (روزهای تعطیل و غیرتعطیل، حتی روز ۲۱ ماه مبارک رمضان و سایر ایام سوگواری)، نیلینگ بدون اخذ مجوز از مجتمع‌های همجوار، ورود بدون مجوز به حریم شخصی مجتمع دیگر و استفاده از پشت بام آن به عنوان کارگاه، مسدود کردن راه آب پشت بام با ریزش اضافی بتن، ریختن زباله‌های ساختمانی به داخل پاسیو و تخریب سقف پاسیو و ستون‌های نگهدارنده بین دو بلوک ساختمان، ایجاد آلودگی صوتی در زمان استراحت و آرامش همسایگان اشاره کرد.

براساس این گزارش مردم این محله مراتب اعتراض خود را طی نامه‌ای با شهردار تهران در میان گذاشتند که به نظر می‌رسد تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.

این در حالی است که پس از پی گیری های مداوم سرانجام قناعتی، عضو شورای شهر، در مورد این ساخت و ساز لب به سخن گشود. او در گفت وگو با یکی از رسانه هایی که این خبر را انعکاس داده بود توضیح داد که براساس طرح تفصیلی پهنه‌ای که این مِلک در آن ساخته شده است، حداکثر برای 6طبقه در این منطقه مناسب بوده است، اما متاسفانه گذشته از تعداد طبقات زیرین به مالک اجازه ساخت ۱۰ طبقه داده شده است.

او با اشاره به اینکه این تصمیم در کمیسیون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه گرفته شده است که مبنای قانونی نیز ندارد، گفت که اگر قرار است خارج از طرح تفصیلی، تصمیمی برای یک پهنه یا ملک گرفته شود باید رای کمیسیون ماده ۵ گرفته شود که این ملک رأیی از کمیسیون برای ساختمان ۱۰ طبقه دریافت نکرده است.

به گفته قناعتی، معمولا در مورد ساخت طبقات منفی به دلیل ضرورت ساخت پارکینگ سخت‌گیری زیادی اعمال نمی شود، اما در مورد طبقات فوقانی باید براساس طرح تفصیلی عمل شود.

اما بخشنامه ای که در مورد ساخت و سازهای بلندمرتبه تصویب شده علاوه بر اثرگذاری مستقیم بر درآمدهای شهرداری تهران موجب توقف پروژه های متعدد بلندمرتبه سازی از جمله در مناطقی همچون ۲۲ (غرب)، ۱ (شمال) و ۶ (مرکز) تهران که به تنهایی موجب انسداد شاهرگ های درآمد شهرداری تهران در بحث ساخت و ساز نیز شده است.


ارسال نظر

  • ناشناس

    خیابان بیست وششم ولنجک که بلندترین خیابان ازلحاظ ارتفاع دراین منطقه است شاهدساخته شدن برج های بیست طبقه بسیارلوکس است مقابل هرکدام ازاین برج ها نوشته شده "تعاونی مسکن بازنشستگان وزارت اموزش وپرورش"بیش ازشش قطعه زمین بزرگ درهمان خیابان درحال تبدیل به برج است. همگی این برج ها بنام تعاونی بازنشستگان است وبه کام.......

  • ناشناس

    حالا اینها خوب است پایین شهر در کوچه های تنگ مجوز 8 طبقه میدهند

  • ناشناس

    شهردار گاز انبری

  • ناشناس

    وقتی شورای شهر دندانی برای نظارت بر شهرداری ندارد و انتخاب شهردار هم با رای مردم نیست کاری هم نمی توان کرد!

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار