گوناگون

کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال!

کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال!

پارسینه: شکیل سازمان مستقل رفاه اجتماعی برای مدیریت بهتر درحوزه آسیب های اجتماعی و جلوگیری از هرگونه موازی‌کاری دستگاه‌ها در این حوزه ضرورتی انکارناپذیر است بنابراین باید سازمانی مستقل پیگیری و کاهش آسیب های اجتماعی را در دست گیرد.

مبارزه با دخانیات و هرنوع مخدر دیگری در سطح جامعه کلان کشور علاوه بر اینکه وظیفه نهادها و ارگان های اجتماعی است، تا ضمن مبارزه جدی با پدیده رشد خطرناک و خزنده مصرف مواد مخدر از پائین آمدن سن مصرف آن جلوگیری شود.

به گزارش «پارسینه» ، مبارزه با دخانیات و مظاهر آن در مراکز آموزشی شامل مدارس و دانشگاه ها نیز باید بصورت جدی و از راه های اصولی توام با روان شناختی از دانش آموزان و مخاطبان توام باشد تا نتایج تلاش ها ثمربخش و توام با آثار مثبت باشد. این مبارزات باید با تبیین آثار زیان بار مصرف مواد دخانی برای جسم و روح فرد همراه بوده و مبارزه سلبی و قهری بخش کمی از تلاش ها در این بخش را تشکیل دهد.

با کمال تاسف در حال حاضر رشد مصرف مواد دخانی و انواع مواد مخدر به حدی رسیده است که اگر مبارزه ای جدی و بی امان برای جلوگیری از رشد آن صورت نگیرد، بنیادهای شخصیتی و هویتی جامعه و مجامع علمی و آموزشی عمومی نیز در معرض خطر خواهد بود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، بااشاره به پائین آمدن سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال، تشکیل سازمان رفاه اجتماعی در جهت مقابله با آسیب های اجتماعی را ضروری خواند و گفت: دستگاه های ذی ربط درحوزه مقابله با آسیب های اجتماعی عملکرد قابل قبولی نداشتند.

شکور پورحسین ، درخصوص اظهارات وزیر بهداشت و درمان مبنی بر ضرورت تشکیل سازمان رفاه اجتماعی، گفت: تشکیل سازمان مستقل رفاه اجتماعی برای مدیریت بهتر درحوزه آسیب های اجتماعی و جلوگیری از هرگونه موازی‌کاری دستگاه‌ها در این حوزه ضرورتی انکارناپذیر است بنابراین باید سازمانی مستقل پیگیری و کاهش آسیب های اجتماعی را در دست گیرد.

نماینده مردم پارس آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید از هر اقدام مثبتی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه استفاده کرد، افزود: به طورحتم باید سازمان مستقلی برای مدیریت امور رفاهی به ویژه رفاه اجتماعی در جامعه تشکیل شود، البته توجه به معضل آسیب های اجتماعی یک موضوع بین بخشی بوده و تنها یک سازمان و نهاد خاص متولی این موضوع نیست.

وی با بیان اینکه مشکلاتی نظیرفقر، اعتیاد، طلاق و بیکاری در اکثر کشورهای دنیا وجود دارد، تصریح کرد: جامعه ما نیز از این مشکلات مستثنی نیست اما نکته مهم مبارزه جدی مسئولان با مشکلات و معضلات مطرح شده است، بنابراین در این شرایط بهتر است که برای مبارزه با آسیب های اجتماعی نهادی مجزا و مستقل مسائل و مشکلات را به شکل منسجم پیگیری کند تا در صورت نیاز نمایندگان به پاسخ سوالات خود دست پیداکنند.

پورحسین با انتقاد از افزایش مشکلاتی مانند حاشیه نشینی، فقر، اعتیاد، زنان بی سرپرست و بیماری‌هایی مانند ایدز درجامعه، گفت: متاسفانه در جامعه ما استعمال مواد مخدر در رده‌های بالا قرار دارد، همچنین درحوزه مهاجرت های صورت گرفته به کشور ازسوی افغانستان و عراق نیز در گام اول قرار داریم؛ از سوی دیگر درشاخص طلاق رتبه دوم را کسب کردیم؛ بنابراین برای جلوگیری از این معضلات و مشکلات تشکیل سازمان رفاه اجتماعی ضروری است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه سنین استفاده از مواد مخدر در کشور تا ۱۱ سالگی کاهش داشته است، تصریح کرد: زمانی که استفاده از مواد مخدرصنعتی به راحتی درپارک ها صورت می گیرد و تعداد زندانیان استفاده کننده از مواد مخدر نیز افزایش پیدا کرده می توان گفت که دستگاه ها دراجرای سیاست ها به خوبی عمل نکرده و در بسیاری از حوزه ها مانند بیکاری، اعتیاد و موارد دیگر آمارها روبه افزایش است، بنابراین باید از طریق حاکمیت رویه ای اتخاذ شود تا با این مسائل مبارزه کرد.

به نظر می رسد پدیده شوم رشد فزاینده مصرف مواد دخانی در بین نسل جوان نمیتواند امری عادی و بدیهی تلقی گردد ، بلکه این امر باید بصورت زیربنایی و توسط کارشناسان زبده اجتماعی بررسی شده و راه های اصولی و عملی برای مهار این رشد فزاینده تعریف و ارائه شود.

آمارهای واردات قانونی و قاچاق سیگار به کشور نشان میدهد که افزایش مصرف به مرزهای خطرناکی وارد می شود و ضرورت مبارزه با آن در قالب های مختلف از هر زمان دیگری ضروری می نماید. اگر امروز پدیده مصرف دخانیات در بین دانش آموزان نوجوان و جوان را مشاهده میکنیم ، نباید آن را پدیده ای عادی و ناشی از تاثیر پذیری از افراد دیگر دانست، بلکه باید با ریشه یابی مشکل در صدد خشکاندن ریشه جرثومه فسادی بنام ترویج مواد مخدر و دخانیات در جامعه کلان کشور باشیم.

بنابراین مبارزه با این پدیده باید ابتدا از جمعیت فعال جامعه بویژه نوجوانان و جوانان آغاز شود و در این راه باید از کلیه توان بالقوه و بالفعل همه بخش ها بهره گرفت. بدیهی است که رسانه ها مخصوصا رسانه ملی نقش حساس و تعیین کننده ای در این رابطه دارد و باید با وارد شدن به این بخش رسالت خطیر و تعیین کننده خود را به انجام رساند.


ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    خانواده ها بچه هایشان را اصولگرا تربیت کنند تا منحرف و معتاد نشوند

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار