باید دعا کنیم تا باد آلودگی را جابجا کند!
پارسینه: عیسی کلانتری میگوید که «مشکل ما در ارتباط با گازوئیل است که باید اصلاح شود».
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اعلام اینکه گازوئیل و ماشینها دو عامل آلودگی هوا هستند، گفت: «نه میتوانیم جلوی رفتوآمد ماشینها را بگیریم و نه بدون گازوئیل میتوانیم زندگی کنیم. باید دعا کنیم باد بیاید تا آلودگیها را جابجا کند»!
عیسی کلانتری روز در حاشیه اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفتها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی گفت: «مشکل ما در ارتباط با گازوئیل است که باید اصلاح شود. گازوئیلی که میدهند دهها برابر بیش از استانداردی که باید وجود داشته باشد، آلودهکننده است».
وی همچنین با اشاره به وضعیت خودروها افزود: «دولت هم به این قضیه اعتراض میکند اما چارهای ندارد، مگر میشود خودروها را خواباند؟»
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفته است: «اگر جلوی خودروها را بگیریم تا هوا را آلوده نکنند، حملونقل از بین میرود. گازوئیلها هم غیراستاندارد است. بالاخره باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کرد».
راه حلی که آقای کلانتری برای این مسئله پیشنهاد کرده، این است که «باید دعا کنیم باد بیاید تا آلودگیها را جابجا کند و گرنه میتوانیم بدون خودرو و بدون سوخت زندگی کنیم؟»
سخنان وی یک روز پس از آن ابراز شد که احد وظیفه، مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، پیشبینی کرد شماری از کلانشهرها در ایران از جمله تهران٬ اصفهان٬ تبریز٬ ارومیه و اراک تا روزهای پایانی هفته جاری٬ کماکان در شرایط پایداری هوای آلوده به سر میبرند.
در تهران کمیته اضطرار آلودگی هوا، علاوه بر تعطیلی مدارس این شهر٬ «توسعه طرح ترافیک تا محدوده زوج و فرد، اجرای طرح زوج و فرد از در منازل، منع فروش طرح ترافیک تا پایان هفته، توقف فعالیتهای عمرانی و فعالیت کارخانههای آلایندهساز و منع تردد کامیونها به جز کامیونهای حملِ زباله و سوخت در سطح شهر» را تا روز چهارشنبه ۲۹ آذر تصویب کرده است.
بر اساس مصوبات این کمیته٬ همه مسابقات ورزشی در فضای باز لغو شد، به اصناف توصیه شد دو ساعت زودتر از روزهای قبل تعطیل کنند و ادارهها نیز باید با مرخصی زنان شاغل و مادران موافقت کنند.
در همین حال، تقی مهری، رئیس پلیس راهور ناجا، گفت که بیشترین آلودگی هوا ناشی از «سوختهای فسیلی» است و «مهمترین وظایف پلیس در قبال آلودگی هوا در حال حاضر، کنترل معاینه فنی [خودروها] است».
او با بیان اینکه «خودروهای فرسوده دو برابر خودروهای نو مصرف سوخت دارند»٬ اضافه کرد که ۷۴ درصد مینیبوسها، ۵۴ درصد اتوبوسهای شهری، ۴۲ درصد اتوبوسهای برون شهری، ۳۸ درصد تاکسیها و کامیونها، ۲۲ درصد وانتبارها، ۱۹ درصد سواریهای دولتی و سه درصد سواریهای شخصی فرسوده هستند.
رئیس پلیس راهور ناجا شمار خودروهای فرسوده در ایران را در مجموع٬ معادل یک میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه اعلام کرد و افزود که «هرساله به این میزان افزوده میشود».
آقای مهری یکی دیگر از منابع آلایندگی در ایران را موتورسیکلتها عنوان کرد و گفت که «حدود ١١ میلیون دستگاه موتورسیکلت تردد میکنند که بیش از ٩٠ درصد آنها کاربراتوری هستند».
در همین رابطه، فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، روز سهشنبه از بررسی تبدیل موتورهای بنزینی به موتورهای برقی با حضور دستگاه های ذیریط در این کمیسیون خبر داد.
شهروندان ایران سالهاست که با انواع آلودگی هوا در شهرهای مختلف خود دستوپنجه نرم میکنند و هر ساله در زمستان بهدلیل سردی و وارونگی هوا٬ میزان آلودگی افزایش مییابد.
چرا ایرانی ها این قدر کم هوشند؟ خدایا اخه چرا؟ حتی عربها هم از ایرانها باهوشترند چرااااا
منظورش باد بالا بود یا ...
انشالله که دعا هامون به درگاه خداوند قبول بشه