سامانهای برای پیشگیری از وقوع جرم
پارسینه: مدیرکل پیشگیریهای مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه، در تشریح عملکرد سامانه «سجام» گفت: در این سامانه مردم میتوانند تخلفاتی را که میبینند، گزارش کنند تا ما از طریق دستگاههای مربوط، پیگیر رسیدگی به آن گزارش شویم و نهایتاً از وقوع جرم پیشگیری کنیم.
سید علی اصغر رفاهی، در باره معرفی سامانه «سجام» و عملکرد این سامانه افزود: سامانه سجام، مخفف سامانه جمع آوری اطلاعات مردمی است. وی گفت: نظر ما این است که باید به سمتی حرکت کنیم که مردم در فرایند نظارت، حضور فعال و مؤثری داشته باشند. این مقام قضایی تصریح کرد: در این سامانه، هدف این است که شهروندان، در صورتی که معضل یا اقدام خلافی را مشاهده میکنند، آن را گزارش دهند و با این اقدام، مانع از تداوم تخلف و بروز مشکلات بعدی شوند.
همه مردم ناظر باشند
رفاهی اظهار کرد: مردم با استفاده از سامانه سجام، دیدهبان برنامه پیشگیری از وقوع جرم خواهند بود. مدیرکل پیشگیری و مشارکتهای مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: پیشنهاد من این است که همه مردم شریف ایران، در این سامانه ثبت نام کنند و همه ناظر باشند تا انشاءا... نظارت مردم بر مردم و نظارت مردم بر مسئولان، با کمک این سامانه، محقق شود. وی خاطرنشان کرد: بعد از ثبت نام در این سامانه، مردم یا همان ناظران پیشگیری، میتوانند تخلفها و آسیبهای احتمالی را به ما منتقل کنند.
پیگیری گزارشها
رفاهی درباره نحوه پیگیری گزارشهای مردمی بیان کرد: کاری که ما انجام میدهیم، این است که معضل و مشکل گزارش شده را، در اولین فرصت ممکن، به بالاترین مقامات اجرایی و قضایی کشور، استان و حتی شهرستان، منعکس و به تعبیری مطالبهگری میکنیم. این مستشار قضایی افزود: گزارشهای مردمی را برای این مقامات ارسال و درخواست میکنیم که نقص گزارش شده توسط شهروندان در کوتاهترین فرصت ممکن برطرف شود. رفاهی تأکید کرد: گاه میبینیم افرادی با سوءاستفاده از شرایط و به ویژه در ایام تعطیلات که امکان نظارت بهتر، کم میشود، دست به اقدامات غیرقانونی میزنند که بارزترین آن ها، مسئله زمینخواری و تصرف عدوانی ملک است. در چنین حالتی، شهروندانی که از نزدیک شاهد این اقدام هستند، با آگاهی از این امر خلاف، میتوانند مسئولان را مطلع کنند و مانع از تداوم تخلف و جرم شوند و نیز، حقوق سایر شهروندان را از تعرض متخلفان، حفظ کنند. این مقام قضایی خاطرنشان کرد: در چنین حالتی، اگر فردی که این تخلفات را دیده است، موضوع را از طریق سامانه سجام، برای ما به صورت مستند گزارش کند، مثلاً عکس یا فیلمی بگیرد، ما بلافاصله این موضوع را به بالاترین مقامات قضایی و اجرایی چه در مرکز، چه در استان و چه در شهرستان مربوط گزارش و پیگیری میکنیم تا به نتیجه مدنظر برسد.
رسیدگی سریع به تخلفات
مدیرکل پیشگیریهای مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه افزود: در این باره، ما سعی میکنیم بدون تشکیل پرونده، کاری کنیم که آن فرد زمین خوار نتواند به اقداماتش که منجر به وقوع جرم در آینده میشود، ادامه دهد و به عبارت بهتر، از این اقدامش جلوگیری میکنیم. این امر، باعث تسریع در رسیدگی به تخلفات نیز، میشود. وی گفت: آدرس این سامانه، sajam.adliran.ir است که شهروندان میتوانند به عنوان ناظر پیشگیری از وقوع جرم، در آن ثبت نام کنند و گزارشهای خود را برای ما بفرستند.
ارسال نظر