شهر باستانی بیشاپور آتش گرفت
شهر باستانی بیشاپور که یکی از مهمترین شهرهای دوره ساسانی بوده، امروز (30 اردیبهشت) آتش گرفت. گفته میشود که احتمالا این آتشسوزی عمدی بوده اما هنوز این مسئله اثبات نشدهاست. شاهدان عینی از سیاه شدن محوطه به دلیل آتشسوزی خبر میدهند.
به گزارش پارسینه به نقل از CHN آتشزدن علوفههای خشکی که روی محوطه ساسانی بیشاپور رویش کردهاند منجر به آتش گرفتن این محوطه باستانی شدهاست. گفته میشود سطح این محوطه کاملا سیاه شدهاست.
هر سال اواخر اسفند و اوایل بهار، علفهای تازهای در محوطه 200 هکتاری بیشاپور میروید که اواخر اردیبهشت خشک میشوند. طی چندسال گذشته این علفها به دلایلی آتش میگیرند و بلای جان محوطه ساسانی بیشاپور میشوند.
«محسن عباسپور»، عضو شورای مرکزی انجمن هماندیشان جوان با اعلام خبر آتش گرفتن محوطه ساسانی بیشاپور به CHN گفت: «آتشسوزی امروز (30 اردیبهشت) شدیدتر از همیشه بود. آتش در بخش شمالی محوطه شعلهور شد که گفته میشود احتمالا کاخها عمارت بزرگان دوره ساسانی در آنجا هستند.»
بخش شمالی محوطه بیشاپور هنوز به طور کامل کاوش نشده و آتش تپههای باستانی را احاطه کردهاست. احتمال میرود که حرارت آتش آثار مدفون در زیر تپهها را دچار آسیب کرده باشد.
عباسپور درباره گسترش آتشسوزی گفت: «آتشسوزی تا چند قدمی معبد آناهیتا، ایوان موزایک و تالار تشریفات پیش رفت و تقریبا کل محوطه را در برگرفت.»
وی درباره علت آتشسوزی گفت: «به نظر میرسد که این آتشسوزیها عمدی است. هرچند حدسهایی درباره علت آن زده میشود اما هنوز پایگاه پژوهشی بیشاپور اقدامی در جهت جلوگیری از این آتشسوزیها نکردهاست.»
به گفته وی عدهای چوپان و گلهدار در اطراف این محوطه زندگی میکنند که مایلند گلهشان از علوفههای محوطه تغذیه کند. اما یگان حفاظت با فنسکشی در اطراف محوطه مانع از انجام اینکار میشود. شنیدهها حاکی از آن است که برخی از آنها درباره خسارت زدن به محوطه تهدیدهایی کردهاند اما هنوز این مسئله اثبات نشدهاست.
عباسپور با انتقاد از عملکرد پایگاه پژوهشی بیشاپور گفت: «این آتشها (نه به شدت آتش امروز) هر سال رخ میدهد و به جاست که پیش از این پایگاه پژوهشی بیشاپور اقدام شایستهای برای جلوگیری از وقوع آن میکرد.»
بیشاپور یکی از شهرهای باستانی ایران در نزدیکی شهرستان کازرون و در استان فارس است که در زمان ساسانیان ساخته شده و امروزه تنها ویرانههایی از آن برجای ماندهاست.
بیشاپور با دویست هکتار وسعت، از شهرهای مهم آن زمان بوده و اهمیت ارتباطی داشتهاست. این شهر از قدیمی ترین شهرهایی است که تاریخچه ساخت آن بصورت مکتوب در سنگ نوشته ای موجود است.
بیشاپور در شمال شهر کازرون قرار گرفته و از شهرهای خوش آب و هوا و دارای طراحی و مهندسی ویژه آن روزگار بودهاست. در کتابهای تاریخی، نام این شهر با عنوانهای بیشاپور، بیشابور، به شاپور، بیشاور و «به اندیوشاپور» ضبط شدهاست. شهر بیشاپور مرکز ایالت و کوره اردشیرخوره بودهاست.
پیشنهاد میشود جهت جلوگیری از آتش سوزی یکدفعه از بولدوزر استفاده شود
مگه برای از بین بردن علف های هرز دستگاه علف زنی وجود نداره؟
ای وای بر نادانی ما ! که تا کجا می خواهیم ریشه هایمان را نابود کنیم
تا فنا کردن خودمان برای همیشه !! تاریخ حافظه و شناسنامه هر ملتی و هویت دهنده اوست. غریبه ها احترام می گذارند و ما اینگونه بی احترامی می کنیم به یادگارهای نیاکانمان و راه چاره را بولدوزر و ... می دانیم ای وای بر ما ...