گوناگون

ادعا‌های دروغین برای کلاهبرداری‌های اینترنتی

ادعا‌های دروغین برای کلاهبرداری‌های اینترنتی

پارسینه: کلاهبردارانی که در ماجرا‌های جداگانه با ادعا‌های دروغین و وعده‌های کاذب نقشه خود را پیش برده بودند، در نهایت دستگیر شدند و به جرائم خود اعتراف کردند.

در اولین پرونده فردی خود را به‌عنوان سرمایه‌دار، خیر و ساکن خارج از کشور معرفی و با این شگرد شهروندان را فریب داده و از آن‌ها کلاهبرداری کرده بود.

شهروندی شکایتی را در پلیس فتای اصفهان مطرح کرد و توضیح داد فردی از طریق فیس‌بوک پیامی برای او ارسال و ادعا کرد خارج از کشور زندگی می‌کند و مبلغ کلانی به او ارث رسیده که می‌خواهد آن را به ایران منتقل کند و بخشی از ارثیه را به هر کسی که به او برای این کار کمک کند می‌دهد.

بنابر اظهارات شاکی فرد کلاهبردار از وی درخواست پرداخت هزینه‌های قانونی مانند مالیات و گمرک برای انتقال دلار به کشور را کرد و گفت در عوض ۱۰ درصد کل سرمایه موروثی را به او واگذار می‌کند. شاکی در چندین مرحله که جمعا مبلغ ۱.۷ میلیارد ریال به بهانه‌های مختلف به حسابی که متهم گفته بود واریز کرد و در نهایت فهمید فریب خورده و تمام این ماجرا یک کلاهبرداری است. مأموران بعد از اطلاع از این جرم با پیگیری‌های تخصصی و هماهنگی با مقام قضائی حساب متهم را مسدود و او را شناسایی و دستگیر کردند. سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتای استان اصفهان در این رابطه توصیه کرد: مهم‌ترین عامل گرفتاری افراد در دام کلاهبرداران اینترنتی و سوءاستفاده از آن‌ها بی‌توجهی به توصیه‌های پلیس فتاست، شهروندان هیچ‌گاه به افرادی که در شبکه‌های اجتماعی و مبادی غیررسمی و نامعتبر ادعای کمک مالی یا انجام امور خیریه دارند اطمینان نکنند و مراقب ترفند‌های افراد سودجو و کلاهبردار باشند، این دسته مجرمان با هدف قراردادن احساسات مردم اقدام به تشویق و ترغیب کاربران به همکاری و شرکت در امورات خیریه یا وعده‌های واهی مانند تقسیم بخشی از اموال خود کرده و از آن‌ها کلاهبرداری می‌کنند.

در یکی دیگر از جرائم اینترنتی فردی در قالب افزایش ممبر در ازای مبالغ مشخص از کاربران در فضای مجازی کلاهبرداری کرد. فردی با دردست‌داشتن مرجوعه قضائی به پلیس فتای استان تهران مراجعه و اظهار کرد با دیدن یک آگهی در شبکه‌های اجتماعی به یک کانال تلگرامی تبلیغ‌شده مراجعه و به امید اضافه‌کردن مخاطبانش مبلغی را پرداخت کرد، اما بعد از آن مبلغ حدود یک‌میلیون‌و ۶۰۰ هزار تومان از حسابش کسر شد.

بعد از ثبت اظهارات شاکی، کارشناسان پلیس فتا تحقیقات خود را آغاز کردند و پس از انجام اقدامات تخصصی و به‌کارگیری امور فنی ضمن شناسایی مجرم در شبکه‌های اجتماعی متوجه شدند فرد قربانی اطلاعات حساب خود را درون لینک جعلی پرداخت بانکی وارد کرده و درنتیجه اطلاعات حساب به دست کلاهبردار افتاده و او نیز با داشتن اطلاعات حساب بانکی شاکی اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب وی کرده است. کارشناسان پی بردند وجوه برداشت‌شده از حساب شاکی برای خرید شارژ تلفن همراه استفاده شده است. در نهایت متهم مورد شناسایی قرار گرفت و با هماهنگی‌های انجام‌شده با مقام قضائی در یک عملیات ویژه در یکی از شهر‌های غرب استان تهران دستگیر شد.

متهم پس از دستگیری به جرمش اعتراف و انگیزه خود را مشکلات مالی عنوان و اظهار پشیمانی کرد. در نهایت پرونده به همراه مستندات و متهم برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی ارجاع داده شد.
سرهنگ موسوی رئیس پلیس فتای غرب استان تهران دراین‌باره به مردم هشدار داد: سودجویان از طریق آگهی‌های جعلی در فضای مجازی و جلب اعتماد از کاربران اقدام به کلاهبرداری می‌کنند، کاربران قبل از انجام معامله همیشه از صحت آگهی‌ها اطمینان حاصل کنند.

در همین حال رئیس پلیس فتا ی استان فارس از دستگیری کلاهبرداران هفت میلیاردریالی خبر داد و گفت: متهمان در اعترافات خود عنوان کردند برخی از شهروندان به واسطه قیمت پایین و به دلیل طمع‌ورزی و از روی اعتماد نابجا، اقدام به واریز وجه به‌عنوان پیش‌پرداخت می‌کردند. سرهنگ حشمت سلیمانی اظهار کرد: مردی میانسال شکایتی را مطرح کرد مبنی بر اینکه با مشاهده آگهی فروش موبایل با قیمت عمده در گروه تلگرامی وارد گروه شد و هدف کلاهبرداری قرار گرفت. بعد از طرح این شکایت بررسی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

سرهنگ سلیمانی ادامه داد: شاکی در اظهارات خود بیان کرد در یکی از گروه‌های تلگرامی با یک آگهی تحت عنوان فروش موبایل زیر قیمت بازار برخورد کرده و ضمن برقراری تماس با فرد تبلیغ‌کننده، مجرم مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال وجه به‌عنوان بیعانه از او درخواست کرد و پس از دریافت وجه دیگر جواب‌گوی تماس تلفن وی نبود. این مقام انتظامی گفت: با توجه به حساسیت پرونده، موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت که با اقدامات فنی صورت‌گرفته، مشخص شد متهمان با درج آگهی‌های مشابه در گروه‌ها و کانال‌های مختلف تلگرامی، اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می‌کنند. با اقدامات پلیسی متهمان شناسایی و طی هماهنگی با دستگاه قضائی، دستگیر شدند.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه در بررسی‌های بیشتر مشخص شد متهمان با همین شگرد مبلغ هفت میلیارد ریال از ۵۶ نفر دیگر کلاهبرداری کرده بودند، گفت: دستگیرشدگان در اظهارات خود هدف از این کار را کسب درآمد اعلام کردند. این مقام مسئول خاطرنشان کرد: کاربران هرگز فریب این‌گونه آگهی‌ها را نخورند و تا زمان دریافت کالا یا انجام خدمات از طرف فرد درج‌کننده آگهی، مبلغ یا مبالغی را واریز نکنند.
منبع: شرق

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار