گوناگون

متخلفان ارزی چه کسانی هستند؟

پارسینه: در حالی وزیر صنعت، معدن و تجارت از برخورد با تعدادی از متخلفان ارزی خبر داده که تاکنون اطلاعاتی درباره این متخلفان منتشر نشده است و بعید هم به نظر می‌رسد که اسامی آن‌ها به صورت رسمی منتشر شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مهر ماه امسال برای نخستین بار اعلام کرد که تعدادی از واردکنندگان کالا را با ارز مرجع وارد کرده و آن‌را در بازار براساس دلار 3000 تومانی فروخته‌اند. او همچنین با اشاره به این‌که اطلاعات این افراد در پورتال ارزی موجود است، از شناسایی این واردکنندگان توسط سازمان حمایت و برخورد با آن‌ها خبر داد.
در تازه‌ترین اظهارنظر وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته که فهرستی از متخلفان ارزی تهیه شده و تاکنون با تعدادی از آنان نیز برخورد شده است.
به گفته مهدی غضنفری، سازمان حمایت با همکاری بانک مرکزی، بانک‌های عامل و گمرک فهرست اولیه‌ای از واردکنندگان کالا با ارز مرجع تهیه کرده و به سراغ تعدادی از آن‌ها نیز رفته‌اند که تخلف برخی واردکنندگان اثبات شده است.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مسعود موحدی، قائم مقام وزیر در پاسخ به سوال اذعان کرده است که به دلیل معذوریت‌های قانونی امکان اعلام اسامی متخلفان ارزی وجود ندارد. او نیز تایید کرده که تعدادی از واردکنندگان کالا با ارز مرجع به تعهدات خود عمل نکرده و مرتکب تخلف شده‌اند.
اما وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی از تخلف تعدادی از واردکنندگان کالا با ارز مرجع خبر داده است که مشخص نیست این افراد پس از اولویت‌بندی‌های کالایی اقدام به واردات کالا با ارز مرجع کرده‌اند یا قبل از آن.
براساس اطلاعاتی که تاکنون منتشر شده هم‌اکنون به جز حوزه دارو در بین اقلام اساسی غذایی محصولاتی مانند روغن خام، شکر تصفیه نشده، شیرخشک صنعتی، گندم، نهاده‌های دامی شامل کنجاله،‌ ذرت، جو و گندم دامی و همچنین برنج برای واردات ارز مرجع دریافت می‌کنند. اگرچه درباره حضور برنج در این فهرست ابهاماتی وجود دارد و معلوم نیست این کالا هنوز هم برای واردات ارز مرجع دریافت می‌کند یا خیر.
در صورتی که منظور وزیر صنعت، معدن و تجارت از متخلفان ارزی کسانی باشند که بعد از اولویت‌بندی‌ها اقدام به واردات کالا با ارز مرجع کرده‌اند، باید متخلفان ارزی را در بین واردکنندگان این چند قلم کالا جست‌وجو کرد.

همچنین در چند ماه نخست امسال که هنوز بحران ارزی به وجود نیامده بود، به همه کالاها برای واردات ارز مرجع داده می‌شد که با توجه به این‌که بسیاری از کالاها مشمول قیمت گذاری نیستند، نمی‌توان متخلفان ارزی را در بین واردکنندگان این دسته از کالاها جست‌وجو کرد. حالا وزیر صنعت، معدن و تجارت باید شفاف‌سازی کند که دقیقا منظورش از متخلفان ارزی چه کسانی هستند؟


منبع: مشرق

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار