گوناگون

بی سابقه بودن گرمای این روزها در ۵۰ سال اخیر!

بی سابقه بودن گرمای این روزها در ۵۰ سال اخیر!

مدیرعامل توانیر گفت: به ازای هر یک درجه افزایش دما در کشور حدود ۱۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق اضافه می‌شود که این به دلیل استفاده از کولر‌ها و وسایل سرمایشی است.

به گزارش پارسینه و به نقل از تسنیم؛ مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سوال که میانگین دما چقدر نسبت به سال گذشته تغییر کرده که مصرف برق این روز‌ها رکورد زده است؟ گفت: این نکته را اول اشاره کنم که ما به ازای هر یک درجه افزایش دما در کشور حدود 1800 مگاوات به میزان مصرف برق اضافه می‌شود که این به دلیل استفاده از کولر‌ها و وسایل سرمایشی است.

وی افزود: بر اساس گزارشات سازمان هواشناسی و پیش بینی‌هایی که صورت گرفته بود، از 15 تیرماه تا 15 مردادماه معمولا دوره بی هنجاری دمایی هست.

مشهدی با بیان اینکه پیش بینی شان این بود که سه تا 5 درجه افزایش دما را داشته باشیم، افزود: در مکان‌های مختلف و استان‌های مختلف این عدد متفاوت بود ولی از رکورد‌هایی که امسال به دست آمده، مثلا در شهرستان اهواز بیش از 7 روز دمای آن در حدود 10 روز قبل بیش از 50 درجه بود که تاکنون طی 50 سال اخیر بی سابقه بود و این عدد بسیار بزرگی است.

وی گفت: ما در بخش برق متوسط موزون دما را محاسبه می‌کنیم اعدادی که به دست آمده بود 39 و 3 دهم درجه سیلیسیوس افزایش دما در کل کشور را داشتیم که عدد بسیار بزرگی هست و عددی که رکورد زده شد و نصاب جدیدی که به دست آمد 77 هزار و 514 مگاوات است که بیش از 4 هزار مگاوات به میزان مصرف برق کشور اضافه شده است.

مدیرعامل توانیر افزود: این عدد را اگر بخواهیم ما نیروگاه برای آن احداث بکنیم باید نزدیک به 6 هزار مگاوات نیروگاه احداث بشود که همین میزان رشد مصرف را پاسخگو باشد. بر اساس محاسباتی که انجام دادیم چه در حوزه توسعه ظرفیت نیروگاهی، چه شبکه‌های برق، چه هوشمندسازی، سالانه نیاز به حداقل 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت برق نیازمند هستیم که بتوانیم پاسخگوی این میزان رشد مصرف باشیم.

 

ارسال نظر

  • خلیج فارس

    شهرستان برازجان ، تا قبل از روی کارآمدن دولت احمدی نژاد بیش از ۷۰درصد زمین کشاورزی و نخلستان بود ، تغییر کاربری اراضی کشاورزی و کمبود آب باعث شده که زمین کشاورزی و نخلستانها به ۳۰ درصد برسد ، از بین رفتن جنگل و نخلستان ، پارس چنوبی ، آلاینده ها ، گازهای گلخانه ای ، بی توجهی به محیط زیست و منابع طبیعی و منابع آب از بعد از جنگ ، عامل اصلی گرم شدن تدریجی هوا هست و بطوری که از سال ۹۸ زمستان استان بوشهر هوا معتدل و گرم شده است . وقتی کشورمان را با کشورهای همسایه مثل ترکیه ، آذربایجان ، کردستان عراق ، ارمنستان ، حتی افغانستان مقایسه می کنیم ، عامل انسانی و بی توجهی مسئولان ما به محیط زیست و منابع طبیعی عامل اصلی ، بحران در محیط زیست و منابع طبیعی هست . چند هفته پیش در استان مازندران سیل گل و لای آمد ، عامل اصلی آن قطع درختان و از بین رفتن جنگل ، عدم پوشش گیاهی در زمین و کوه هست و امام جمعه محترم رشت ، به جای تاکید بر حفاظت از جنگل و محیط زیست و‌منابع طبیعی ، نگران روسری بانوان استانهای شمالی هست !!! . متاسفانه به دلیل عدم علاقه مندی، بی توجهی مسئولان ما ، مردم استانهای جنوبی مجبور به مهاجرت به نقاط سردسیر شدند و شاید تا کمتر از ۲۰ سال آینده ، جنوب خالی از سکنه می شود . ما از بعد از جنگ ۳۲ سال فرصت داشتیم که نخلستانهای خوزستان را احیاء کنیم ، ۳۲ سال فرصت داشتیم منابع آبی را مدیریت کنیم و لی شوربختانه زمان طلایی پیشرفت و احیاء سرزمین ما صرف جنگ و تنش انقلابی و غیر انقلابی شد و امروز به اینجا رسیده ایم ، که آب در استان بوشهر و حتما در استانهای جنوبی جیره بندی هست ، با قعطی برق مواجه ایم ، مردم سیستان به خاطر طوفان شن مجبور به مهاجرت می شوند و اجبارا در گرد و خاک و شن زندگی می کنند . مسئولان انقلابی ما ، که سال ۵۷ از انقلابی گری فقط صعود از دیوار را بلدند و آغاز گر آن دیوار سفارت آمریکا بود و بعد دیوار خاتمی و روحانی ، میرحسین موسوی و قاسم سلیمانی و محمدرضا شجریان و ورزشکار و بازیگر و اخیراً دیوار سفارت انگلیس و عربستان ادامه داشت ، پرچم فتحشان را نصب کنند و پایین بیاینند و راه حلی برای ایران ما پیدا کنند . ایرانی که ۴۶ سال در حصار انزوا قرار گرفته و قطعی برق به کمبود و نبود و امکانات و تجهیزات و عدم استفاده از تکنولوژی انرژی پاک هست . اگر انقلابیون ما ، دلشان برای ایران و آینده ایران می تپد ، نگران آینده فرزندان این سرزمین هستند ، اجازه بدهند تحریم ها برداشته شود و بتوانیم در استان سیستان ، از تکنولوژی انرژی پاک مثل خورشید و باد برای تولید برق استفاده کنیم ( نیروگاه باد و خورشید ) از دانش و تخصص و تکنولوژی کشورهای پیشرفته برای منابع آب استفاده کنیم ، راه حل پایان دادن به فرونشست زمین ، کاشت درخت و جنگل کاری هست .استفاده از تکنولوژی باران مصنوعی ، کمک زیادی به حل بحران آب می کند ، راه حلهابی که امروز کشورهایی عربی مثل عربستان از آن استفاده می کنند . تحریم که برداشته شود ، حتما هواپیما و بالگردهایی در اختیار نیروهایی نظامی ما در شهرهای کوچک قرار می گیرد ، تا موقع آتش سوزی از آنها استفاده شود نه اینکه مثل امروز امام جمعه دست به دامان فرمانده هواوفضا شود . شیوه مملکت داری بعد از ۴۶ سال باید تغییر کند و نیاز به اصلاحات و تغییرات اساسی داریم ، اگر نگران ایران و فردای ایران ، آینده مردم هستیم ، باید از همین امروز دست به کار شویم .

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار