اعلام وضعیت فوقالعاده در فرودگاه قاهره
پارسینه: حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی اخوان المسلمین اعلام کرد که در حملهای که به تظاهرکنندگان هوادار محمد مرسی در شهر منصوره مرکز استان دقهلیه واقع در شمال مصر رخ داد چهار زن کشته و حدود 200 تن زخمی شدند.
در تظاهراتی که در شهر منصوره رخ داد زنان و مردان ساکن این شهر در حمایت از مشروعیت محمد مرسی، رئیسجمهور برکنار شده مصر و در محکومیت کودتای نظامی علیه دموکراسی تظاهرات کردند.
این تظاهرات در تمامی خیابانهای شهر منصوره برگزار شد که بنا به گفته یکی از رهبران حزب عدالت و آزادی، تظاهرکنندگان هدف تیراندازی افرادی که از آنها به عنوان اراذل و اوباش یاد میکرد، قرار گرفتند.
ابراهیم ابو عوف، دبیرکل حزب آزادی و عدالت دقهلیه اعلام کرد، چهار زنی که در این تظاهرات جان خود را از دست دادند به دست یک تک تیرانداز آموزش دیده کشته شدند.
وی افزود: همه مردم مصر و نه فقط احزاب اسلامی تا زمانی که بار دیگر مشروعیت و قانون در کشور حاکم نشود میدانها و خیابانها را ترک نخواهند کرد و ما هرگز بازگشت حکومت نظامی به مصر را نمیپذیریم.
جمعی از طرفداران مرسی در شماری از شهرهای مصر در اعتراض به آنچه از آن به عنوان کودتای نظامی یاد میکردند و نیز در اعتراض به ادامه بازداشت مرسی در مکانی نامعلوم تظاهرات کردند.
در مقابل جمعی از مخالفان وی نیز در میدان التحریر و اطراف کاخ ریاست جمهوری در قاهره تظاهراتی را تحت عنوان "جمعه پیروزی و عبور" برگزار کردند.
تظاهرات حامیان مرسی نیز تحت عنوان "تظاهرات میلیونی برای در هم شکستن کودتا" و به دعوت ائتلاف ملی دفاع از مشروعیت، متشکل از گروههای حامی مرسی برگزار شد.
در این تظاهرات شرکتکنندگان در شماری از شهرهای این کشور از جمله قاهره، اسکندریه، شبرا الخیمه، عریش، حلوان، منیا، دمیاط و غربیه با حمل پرچمهای مصر و تصاویر محمد مرسی بازگشت وی به سمتش را خواستار شدند.
در قاهره 18 تظاهرات مشابه از 18 مسجد پس از اقامه نماز جمعه برگزار شد که تظاهرکنندگان در اطراف مسجد رابعه العدویه در شرق قاهره و اطراف دانشگاه قاهره در غرب این شهر تجمع کردند.
در رابعه العدویه تظاهرکنندگان دست نوشتههایی را حمل میکردند که روی آن جملاتی از جمله "رای من کجاست" نوشته شده بود.
جمعی از تظاهرکنندگان حامی مرسی نیز در اطراف مقر وزارت دفاع و مقر گارد ریاست جمهوری تجمع کردند اما نیروهای پلیس مانع از ورود آنها به این ساختمان شدند.
بالگردهای نظامی ارتش مصر نیز پس از اقامه نماز جمعه در حالی که پرچم مصر را حمل میکردند بر فراز این کشور به پرواز درآمدند.
خبرگزاری الشرق الاوسط مصر اعلام کرد: نیروهای ارتش برای متفرق کردن شماری از طرفداران مرسی از اطراف کاخ ریاست جمهوری در شمال شرق قاهره از گاز اشکآور استفاده کردند.
شبکه الجزیره گزارش داد: در میدان رابعه العدویه تجمعکنندگان با سر دادن شعارهایی از جمله "بازگشت مرسی و کودتا ممنوع" از بالگردهای ارتش مصر استقبال کردند.
شرکتکنندگان علاوه بر این از عملکرد عبدالفتاح سیسی، وزیر دفاع مصر به شدت انتقاد کرده و خواهان آزادی هر چه سریعتر محمد مرسی از بازداشتگاه محرمانهاش شدند.
در منطقه شبرا الخیمه نیز تظاهرکنندگان حامی مرسی تظاهرات مشابهی را برگزار کردند.
همچنین در شهر حلوان تظاهرکنندگان بازگشت محمد مرسی به سمتش را خواستار شدند.
در استان منیا هزاران تظاهرکننده در تظاهراتی تحت عنوان "حمایت از مشروعیت" مخالفت خود را با آنچه از آن به عنوان کودتای نظامی یاد میکردند، اعلام کردند.
در شهر ششم اکتبر نیز هزاران تن از طرفداران مرسی با سر دادن شعارهایی و در دست داشتن تصاویر محمد مرسی احترام به مشروعیت و بازگشت مرسی را به سمتش خواستار شدند.
تظاهرکنندگان اعلام کردند: تا تحقق کامل خواستههایشان به تظاهرات خود ادامه میدهند.
در عریش و شرقیه نیز هزاران تن از طرفداران مرسی در تظاهراتی که از آن به عنوان بزرگترین تظاهرات تاریخ شهر عریش یاد میشد با سر دادن شعارهایی اقدام ارتش مصر را کودتای نظامی علیه مشروعیت توصیف کرده و بازگشت مرسی را به سمتش خواستار شدند.
در دمیاط و اقصر تظاهرکنندگان ضمن اعلام مخالفتشان با نقشه راه ارتش خواهان مجازات عاملان کشتار حوادث کاخ ریاست جمهوری شدند که به کشته شدن بیش از 50 تن انجامید.
در میدان التحریر و اطراف کاخ ریاست جمهوری نیز جمعی از مخالفان مرسی در تظاهراتی بر پایبندیشان به نقشه راه ارتش و اقدامات دولت موقت مصر تاکید کردند.
تظاهرکنندگان با سر دادن شعارهایی حمایت خود را از نقشه راه ارتش اعلام کردند.
همچنین این تظاهرات با حضور شدید نیروهای امنیتی و 10 نفربر زرهی در مرکز قاهره برگزار شد.
گروه اخوان المسلمین مصر نیز اعلام کرد: در حمایت از مرسی هرگز به خشونت متوسل نخواهد شد.
پیش از برگزاری تظاهرات حامیان و مخالفان مرسی ارتش مصر در بیانیهای نسبت به هرگونه انحراف از مسیر مسالمتآمیز تظاهرات برای آزادی بیان هشدار داد.
مقامات فرودگاه بینالمللی قاهره با همکاری نیروهای مسلح در این فرودگاه حالت فوقالعاده اعلام کردند.
رئیس پلیس فرودگاه قاهره اعلام کرد، در تمامی ورودیها و خروجیهای فرودگاه قاهره به منظور ممانعت از هرگونه حادثه احتمالی یا شرایط اضطراری حالت فوقالعاده اعلام و تدابیر امنیتی شدیدی اتخاذ شده است.
بنا به گفته رئیس پلیس فرودگاه قاهره، اقدامات امنیتی شامل بازرسی خودروها و رانندگانی است که وارد فرودگاه میشوند.
اتاق عملیات فرودگاه قاهره نیز مسوول بررسی دوربینهای مدار بستهای است که در سالنهای فرودگاه کار گذاشته شده است.
شبکه العربیه در این خصوص اعلام کرد که این اقدام همزمان با حضور گسترده نیروهای لباس شخصی پلیس در اطراف فرودگاه صورت گرفته است.
این اقدام مقامات امنیتی قاهره به دنبال آن صورت گرفت که اخیرا اخباری مبنی بر حمله به تجهیزات مهم مصر از جمله فرودگاه بینالمللی قاهره منتشر شد.
ارسال نظر