نگرانی آمریکاییها از «هک شدن» سیستم رایگیری
پارسینه: تلاش های گروهی اخیر برای حملات سایبری باعث شده است تا نگرانی ها درباره آسیب پذیری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در مقابل هکرها افزایش پیدا کند.
تحریریه بینالملل پارسینه : تلاش های گروهی اخیر برای حملات سایبری باعث شده است تا نگرانی ها درباره آسیب پذیری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در مقابل هکرها افزایش پیدا کند.
در حالی که اف.بی.آی مشغول بررسی حملات سایبری منتسب به روسیه علیه حزب دموکرات است، مقامات و رای دهندگان آمریکایی نگران امنیت رویه رای گیری الکترونیکی هستند و شبکه خبری «سی.بی.سی نیوز» به این مسئله پرداخته است.
یکی از آشکارترین روش ها برای مداخله در انتخبات به فرآیند رای گیری برمی گردد که مهمترین جنبه آسیب پذیر آن به رای های فردی، جمع آوری آرا و شمارش آنها برمی گردد.
البته در دنیای دیجیتال، خطرات فراتر از خود رای دادن است. در حالی که کلیه ابزارها و فرآیندها، از ثبت نام رای دهندگان تا اطلاعات مربوط به زمان، مکان و چگونگی رای دادن و سرویس های بررسی و رسیدگی به شکایات به صورت الکترونیکی ادغام شده اند، مشخص است که نقاط ضعف بالقوه در تمام مراحل انتخابات می توانند وجود داشته باشند.
گابریل کلمن، متخصص فناوری در دانشگاه مک گیل هشدار می دهد که حتی هک های بی اهمیت هم می توانند موفق باشند. او می گوید: یک اصطلاح متداول در میان هکرها وجود دارد که مخفف ترس، عدم اطیمنان، و تردید است. بر اساس این ایده، اگر بتواند تخم تردید را بیافشانید، دیگر مهم نیست که سیستم هک شده باشد یا نه، چرا که مردم به سیستم اعتماد نخواهند کرد.
اخیرا بلومبرگ گزارشی را از یک هکر سیاسی در آمریکای جنوبی منتشر کرد که یک دهه مشغول کاری بود که خودش آن را «عملیات روانی» می خواند. او در این گزارش توضیح می دهد که چگونه نرم افزاری را طراحی کرده است که ارتشی از حساب های تقلبی توییتر را مدیریت می کرده است. او می توانست نام، تصویر نمایه و بیوگرافی هزاران حساب تقلبی را تغییر دهد تا بتواند در زمان لازم اهداف خودش را دنبال کند و با این جمعیت مجازی افکر عمومی و روندها را جهت بدهد.
آندرس سپولودا می گوید: وقتی فهمیدم مردم چیزی را که اینترنت می گوید بیشتر از واقعیت باور می کنند، کشف کردم این قدرت را دارم که مردم را به پذیرفتن تقریبا هرچیزی وادار کنم.
ممکن است برخی فکر کنند فرآیند رای گیری انقدر گسترده است که شکست نخورد، اما نگاهی به نمونه های اخیر نهادهای بزرگ که هک شده اند این نظر را متزلزل می کند. رسوایی «پاناما پیپرز» نشان داد که حتی بزرگ ترین شرکت ها که مهم ترین اطلاعات خصوصی افراد را نگه داری می کنند هم در معرض خطر هستند.
بروس مک کانل، معاون سابق امنیت سایبر اداره امنیت داخلی آمریکا، اخیرا پیشنهاد کرده است که این سازمان به مقامات انتخابات درباره خطرات احتمالی در سیستم و دستگاه های رای گیری هشدار دهند و توصیه می کند در کنار رای گیری الکترونیکی از رای گیری کاغذی هم استفاده شود. او همچنین از شرکت های تولید کننده دستگاه های رای گیری خواسته است تا نتایج بررسی ها و آزمایش های مستق را منتشر کنند.
انتخابات آمریکا به صورت محلی برگزار می شود و سیستم های متفاوت با درجه امنیت مختلف به کار گرفته می شوند. همانطور که کلمن می گوید، این مسئله هم خبر خوبی است و هم خبری بد. کلمن می گوید: در یک رقابت نزدیک، یک هک فنی می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. رای گیری در آمریکا تا حد زیادی غیرمتمرکز است و این یعنی هک کردن یک سیستم نمی تواند تمام سیستم را هک کند، بنابراین خرابکاری گسترده بسیار سخت بود. با این وجود، از آنجا که رقابت بسیار نزدیک است، هک کردن سیستم یک ایالت ممکن است برای تغییر نتیجه کافی باشد.
مرگبر امریکا