شیعیان افغانستان انتخابات را تحریم کردند
پارسینه: خبرگزاری صدای افغان (آوا) از تحریم انتخابات مجلس نمایندگان و شوراهای استانی افغانستان از سوی شورای علمای شیعه این کشور به علت آنچه که وجود ناامنی وعدم تامین جانی رای دهندگان اعلام شده، خبر داد.
در بیانیه مطبوعاتی شورای علمای شیعه افغانستان که شامگاه سه شنبه 'آوا' آن را منتشر کرد، این شورا به مردم گفته است که با توجه به ناامنیهای فزآینده در کشور تا اطمینان از تامین امنیت همه جانبه برای مردم برای گرفتن شناسنامه و ثبت نام برای رأی دادن در انتخابات شرکت نکنند.
این گزارش حاکی است، شورای علمای شیعه افغانستان پس از رخداد خونین یکشنبه این هفته که بر اثر یک حمله انتخاری در کابل ۹۶ تن از شهروندان جان باختند این بیانیه را بعد از یک نشست اضطراری صادر کرده اند.
یکشنبه دوم اردیبهشت ماه جاری یک عامل انتحاری خود را در صف مراجعین به یک دفتر توزیع شناسنامه در غرب شهر کابل واقع در دشت برچی منفجر کرد که علاوه بر کشته شدن دهها زن وکودک بیش از ۱۲۰ تن از شهروندان را مجروح کرد.
علت این تراکم مراجعین در محل، ناشی از ضرورت داشتن شناسنامه برای امکان انجام ثبت نام در مراکز نام نویسی از رای دهندگان برای انتخابات آتی افغانستان بود.
در بیانه شورای علمای شیعه افغانستان نسبت به حادثه دوم اردیبهشت در ناحیه ششم شهر کابل که حدود ۲۰۰ شهید و زخمی داشت و حوادث مشابه از جمله حادثه سوم اردیبهشت استان بادغیس، بغلان، غور و ننگرهار ابراز تاسف شده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: این شورا به استحضار ملت افغانستان میرساند که متأسفانه دولت وحدت ملی در تأمین امنیت مردم، به خصوص در واقعه اخیر ناکام و ناموفق بوده و به دلیل ناتوانی یا خدای ناخواسته سهل انگاری مسئولین امنیتی، هر روز شاهد به خون غلتیدن مردم مظلوم و بی دفاع هستیم؛ لذا از همه مردم مسلمان افغانستان بویژه آنهایی که طلایهدار و حامی مردمسالاری دینی در این کشور بوده و هستند میخواهیم که با توجه به ناامنیهای فزآینده در کشور تا امنیت اطمینان بخش همه جانبه برای مردم تأمین نگردیده، جهت گرفتن شناسنامه و ثبت نام برای رأی دادن در انتخابات شرکت نکنند، چون حفظ جان مردم مهمتر از هر مسأله دیگری است.
بیانیه در پایان میافزاید که دولت جمهوری اسلامی افغانستان باید در جهت تأمین امنیت مردم توجه جدی را مبذول نموده و همچون گذشته در حفظ جان و امنیت مردم کوتاهی ننماید تا بنیانهای مردمسالاری دینی آسیب نبیند.
تا زمان انتشار این خبر واکنشی از سوی دولت یا دیگر شخصیتهای سیاسی برجسته افغانستان در مورد این بیانیه گزارش نشد.
برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان و شوراهای استانی افغانستان برای مهرماه امسال برنامه ریزی شده و ثبت نام از رای دهندگان که عملیات اجرایی آن از ۲۵ فروردین ماه گذشته در مرکز ۳۴ استان آغاز شد به عنوان گام نخست این انتخابات محسوب میشود.
رای دهندگانی که ثبت نام میکنند در عمل به مسئولان برگزاری تصمیم خود را برای حضور در انتخابات اعلام و محلی که رای خواهند داد را نیز ثبت میکنند.
مقامات افغانستان با توجه به آمار ثبت نام رای دهندگان طی ۱۰ روز گذشته از استقبال محدود افراد با توجه به واجدین شرایط و برآوردهای اولیه ابراز نگرانی میکنند و برخی کارشناسان نگران مشروعیت قانونی انتخابات به خاطر نداشتن حد نصاب رای دهندگان هستند.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روز گذشته با توجه به استقبال کم از ثبت نام برای رای دادن از احتمال تمدید زمان ثبت نام که پیش از این دو ماه تعیین شده بود، خبر داد.
ناامنی و خطر بالقوه موجود علیه مراکز ثبت نام، تهدیدهایی که از سوی گروههای مسلح مخالف دولت مرکزی در بیش از ۷۰ درصد خاک افغانستان به شکل آشکار برای مردم وجود دارد و همچنین عدم اعتماد به سلامت انتخابات و ناامیدی مردم از اثربخش بودن آرای شان از مهمترین دلایلی است که کارشناسان برای استقبال اندک مردم در این مرحله از انتخابات برشمرده اند.
ارسال نظر