عربستان آمریکا را به حذف دلار از معاملات نفتی تهدید کرد
پارسینه: عربستان سعودی تهدید کرده است که در صورت اجرایی شدن لایحه موسوم به «نوپک» در آمریکا، دلار را از معاملات نفتی خود کنار خواهد گذاشت.
به گزارش «پارسینه» به نقل از دویچه وله، عربستان سعودی در واکنش به احتمال تصویب قانون موسوم به «نوپک» در آمریکا تهدید کرده است که در معاملات نفتی خود از دلار چشمپوشی خواهد کرد. قانون مذکور در صورت اجرایی شدن میتواند شکایت علیه اوپک را امکانپذیر کند.
یافتن راهی برای شکستن قدرت و اقتدار کارتل بینالمللی اوپک، متشکل از مهمترین صادرکنندگان نفت همچون عربستان سعودی، رؤیای دیرینه کشورهای پیشرفته صنعتی جهان نظیر آمریکاست. در حال حاضر در واشنگتن چنین گامی برداشته شده که به «نوپک» یا لایحه «نه به کارتل کشورهای تولیدکننده و صادرکننده نفت» شهرت دارد.
حال نوپک باعث تنش در رابطه آمریکا و عربستان شده است. رویترز گزارش داد رهبری عربستان سعودی با ضربهای متقابل به این قصد ایالات متحده واکنش نشان داده است.
این خبرگزاری امروز جمعه ۱۶ فروردین (پنجم آوریل) با استناد به سه منبع که نخواستهاند نامشان فاش شود گزارش داد، عربستان تهدید کرده است که در صورت تصویب و اجرایی شدن چنین قانونی دلار را به عنوان ارز پرداختی از معاملات نفتی آتی خود کنار خواهد گذاشت.
سه منبع آشنا به سیاستهای نفتی عربستان سعودی گفتهاند، فروش نفت میتواند با ارزهای دیگری جز دلار انجام گیرد. هدف این تهدید منصرف کردن آمریکا از اجرای قانون «نوپک» است. به گفته منابع رویترز، تصمیمهای لازم نیز جهت بررسی چگونگی اجرای این تهدید با دیگر اعضای اوپک به بحث گذاشته شده و به اطلاع آمریکا نیز رسیده است.
ضربهای به تولیدکنندگان نفت شیل
اجرای «نوپک» پیامدهای سنگینی برای ۱۴ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت خواهد داشت. قانونی شدن این طرح به تغییر در قوانین آمریکا در راستای مقابله با «انحصارگرایی» در بازار نفت انجامیده و میتواند شکایت علیه کشورهای عضو اوپک را امکانپذیر سازد. زیرا در آن صورت تبانی و توافق بر سر میزان تولید نفت و گاز یا قیمت آن طبق قوانین آمریکا غیرقانونی محسوب خواهد شد. سرپیچی از این قانون نیز در چنین شرایطی میتواند برای کشورهای خاطی گران تمام شود.
تهدید فعلی ریاض البته نخستین هشدار عربستان سعودی به آمریکا در این خصوص نیست. اواسط ماه مارس گذشته نیز نمایندگان عربستان سعودی اعلام کردند که پیامد چنین تنشی میتواند گریبانگیر والاستریت، بزرگترین بازار بورس جهان در نیویورک، و نیز شمار زیادی از تولیدکنندگان کوچک و متوسط نفت در آمریکا شود که با استفاده از فناوری فراکینگ یا شکست هیدرولیکی به استخراج نفت خام و گاز طبیعی مشغولاند.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک، اعلام کرده بود که با اجرای «نوپک» کشورهای عضو این سازمان تولید نفت را در سطح وسیعی گسترش خواهند داد و قیمتهای بازار جهانی را چنان خواهند شکست که تولید نفت با فناوری پرهزینه فراکینگ دیگر مقرون به صرفه نباشد. خبرگزاری بلومبرگ به نقل از بارکیندو نوشته بود که «نوپک منافع آمریکا را تأمین نخواهد کرد».
روسای جمهوری پیشین آمریکا خواهان اجرای «قانون نوپک» نبودند. رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده اما تاکنون بارها به شکلی علنی نارضایتی خود از قیمت بالای نفت را اعلام کرده و اوپک را مسئول آن دانسته بود. البته کارشناسان شانس تصویب نوپک را اندک میدانند.
وزارت انرژی عربستان سعودی از موضعگیری رسمی درباره خبر احتمال صرفنظر کردن این کشور از معاملات نفتی با دلار خودداری کرده است. وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است که مایل به اظهارنظر در مورد لایحه در دست بررسی «نوپک» نیست.
یکی باید از امریکا سوال کند خودت یک فروند بوئینگ 747 که هزینه ساخت ان کمتر از 50 میلیون دلار است را به قیمت 600 میلیون دلار قیمت گذاری کردی مگر با سود متعارف میفروشی که توقع داری کشورهای عضو اوپک نفت که یک ماده غیر قابل ساخت و جایگزین است را از بشکه ای 60 دلار هم کمتر بفروشند؟
نه ایران و عربستان بلکه گنده تر از اینها هم نمی تونن دلار رو از معاملاتشون حذف کنن چه بلحاظ فنی و چه بلحاظ سیاسی و ...
خاک بر سر عربستان که به جای ایران رفته با آمریکا و اسراییل متحد شده! اینقدر فهم ندارن اگه با ایران متحد بودید تمام دنیا توی چنگ شما دوتا کشور بود پوست این سرمایه دارارو میکندید