کنترل قند خون با بیماریهای قلبی چه ارتباطی دارد؟ + فیلم
دکتر بهنام واقفی فوق تخصص قلب و عروق به ارتباط کنترل قند خون و بیماریهای قلبی عروقی و همچنین داروهای مرتبط با این دو بیماری میپردازد.
به گزارش پارسینه، دکتر بهنام واقفی فوق تخصص قلب و عروق در رابطه با نقش داروهای دیابتی در بیماریهای قلبی توضیحاتی را ارائه کرد.
ایشان اظهار داشتند که در گذشته بیماری های قند و قلبی و عروقی از هم جدا بود. اما بعدا متوجه شدند که بیماری هایی مثل دیابت آنقدر مشکلات قلبی و عروقی ایجاد میکند، که اصلا انگار این دو بیماری را با هم به آن نگاه میکنند.
الان هم در گایدلاین های جدید قلب و یا دیابت در دنیا هردو بیماری را در یک دسته نگاه میکنند. در مورد داروها ابتدا با انسولین شروع میکنم. انسولین خواص بسیار مهمی در بدن دارد، آنتی اکسیدان و ضد التهاب است و جلو تجمع پلاکتی را میگیرد. از ترومبوز جلوگیری میکند و از ایجاد آرترواسکلروز و گرفتگی عروق را میگیرد. یعنی آنقدر که خواص مختلفی دارد که به عنوان یک داروی محافظت کننده قلبی ازآن یاد میشود. متاسفانه امروزه میبینیم که به طور مثال برای یک بیماری به تشخیص پزشک انسولین تجویز شده است، این فرد میترسد و گارد میگیرد و میگوید به من قرص بدهید. اگر واقعاً صلاح شما در استفاده از انسولین است هرگز امتناع نکنید چون خواص انسولین بسیار بسیار زیاد است. هم برای کنترل قند و محافظت قلبی عروقی شما خوب است.
دکتر واقفی ادامه داد: در مورد داروهای خوراکی، داروهای دیابتی که میشود گفت که عوارض قلبی عروقی دارد، داروهای خیلی قدیمی بودند، مثل سولفونیل اوره که الان دیگر میتوان گفت که تجویز نمیشود مثلاً من خودم یکی دو مورد دیدم که بیمار استفاده میکند. آن هم شخصی بود که سالها به پزشکش مراجعه نکرده بود و از قدیم این دارو را مصرف میکرد. اما امروزه با داروهای جدید که آمده است بسیار بسیار خواص قلبی عروقی خوبی دارند. بنابراین دیگر آن داروهای قدیمی به هیچ وجه توصیه نمیشود. از داروهای جدیدی که واص قلبی عروقی خوبی دارد من به سه دسته اشاره میکنم. یکی متفورمین میباشد که جز داروهای قدیمی و بسیار ابتدایی میباشد. اما به نظر من دارویی است که باید در سبد دارویی هر بیمار دیابتی باشد. با اینکه این دارو قدیمی است اما این نظر من است چون هم کنترل چربی خون میکند و تا یک حدی وزن را کم میکند. همچنین پروفایل انعقادی را درست میکند. یک شک و شبههای وجود دارد که میگویند در مریضهایی که نارسایی قلبی دارند، آیا متفورمین استفاده بکنند یا خیر؟ اگر این بیماران وضعیت استیبلی دارند یعنی در وضعیت متعادلی قرار دارند و نفس تنگی شدیدی ندارند، یا نیازی به بستری وجود ندارد میتوانند از این دارو به راحتی استفاده کنند. اما اگر وضعیت آنها از تعادل خارج شد بنا به هر دلیلی و یا نیاز به بستری پیدا کردند، میتوانند به طور موقت این دارو را قطع کنند.
یک داروی دیگر که به شدت توصیه میشود خانواده داروی گلیفلوزین میباشد. که این دارو نه تنها به خوبی قند را کنترل میکند بلکه خواص خیلی خوبی برای کنترل فشار خون و به بهبود پروفایل قلبی عروقی هم به شدت کمک میکند.
دسته سوم هم خانواده داروهای گلوتایدها هستند. یعنی شما به عنوان یک بیمار دیابتی برای آنکه پیشگیری کنید از بیماریهای قلبی عروقی باید یکی از این دسته داروها را جزء داروهای مصرفیتان حتماً قرار دهید.
ارسال نظر