گوناگون

تصمیم دولت پاکستان برای بازگشایی ۴ گذرگاه جدید مرزی برای تجارت با ایران

تصمیم دولت پاکستان برای بازگشایی ۴ گذرگاه جدید مرزی برای تجارت با ایران

پارسینه: دولت پاکستان در اقدامی جدید، تصمیم به بازگشایی چهار گذرگاه جدید مرزی با جمهوری اسلامی ایران برای گسترش تجارت و مبادلات مرزی مطابق پروتکل‌های بهداشتی گرفت.

منابع رسمی پاکستان جمعه شب اعلام کردند: در جریان نشست بلندپایه ستاد ملی عملیات و مدیریت مبارزه‌کرونا موسوم به (NCOC) در شهر اسلام‌آباد، تصمیم برای فعال سازی ۴ گذرگاه دیگر مرزی با ایران اتخاذ شد.

وزارت کشور پاکستان نیز ساعاتی پیش اعلامیه رسمی بازگشایی ۴ گذرگاه جدید مرزی با ایران را منتشر کرد و گفت: گذرگاه "گبد، مند، کاتگر و چادگی" هفت روز در هفته و تنها برای تجارت مرزی میان جمهوری اسلامی ایران و پاکستان گشوده می‌شود.

در این اعلامیه که یک نسخه آن در اختیار دفتر ایرنا در اسلام‌آباد قرار گرفت، آمده است: چهار گذرگاه مرزی از روز یکشنبه (۱۵ تیر - ۵ ژوئیه) رسماً فعال شده و فعالیت‌های بازرگانی شامل واردات، صادرات و همچنین تردد نامحدود کامیون‌های باری مطابق پروتکل‌های بهداشتی میان دو کشور آغاز می‌شود.

نهم آذرماه سال گذشته ناظر گمرکات ایالت بلوچستان پاکستان در جریان هفتمین نشست کمیته تجاری دو کشور در شهر زاهدان اعلام کرد که دولت پاکستان برای انجام مبادلات تجاری، و بهبود معیشت مرزنشینان تصمیم به راه‌اندازی ۴ بازارچه مرزی در مرز با ایران گرفته است.

استان سیستان و بلوچستان در حال حاضر هفت بازارچه فعال مرزی دارد که پنج بازارچه آن در مرز مشترک با پاکستان است و شامل میرجاوه در زاهدان، پیشین در سرباز، کوهک و جالق در سراوان، ریمدان در چابهار می‌باشد. همچنین دو بازارچه مرزی در مرز مشترک با افغانستان (میلک و گمشاد در زابل) دارد. این هفت بازارچه مرزی نقش به سزایی در مبادلات بازرگانی با کشور‌های همسایه دارند.

تصمیم پاکستان برای گشایش گذرگاه‌های جدید مرزی با ایران در حالی اعلام می‌شود که دولت اسلام‌آباد دو هفته پیش نیز براساس توافق مشترک با تهران، گذرگاه مرزی تفتان (میرجاوه) را برای هفت روز در هفته جهت توسعه تجارت مرزی میان دو کشور بازگشایی کرد.

گفتنی است محدودیت زمانی و عبور کامیون‌های مجاز برای تردد در گذرگاه مشترک مرزی ایران و پاکستان، عمده‌ترین مشکلات تجار پاکستانی به شمار می‌رفت که این مساله با بازگشایی گذرگاه تفتان و همچنین فعال‌سازی گذرگاه‌های جدید به صورت ۷ روز در هفته مرتفع شد.

"حسن روحانی" رییس جمهوری اسلامی ایران دهم اردیبهشت ماه امسال طی گفت‌وگوی تلفنی با "عمران‌خان" نخست وزیر پاکستان، بازگشایی بازارچه‌های مرزی دو کشور با رعایت کامل دستورالعمل‌های پزشکی را موجب توسعه روابط تجاری تهران-اسلام‌آباد دانست و افزود: علاقه مندیم همانطور که با برخی کشور‌های همسایه مبادلات کالا انجام می‌شود، با کشور پاکستان نیز تبادل کالا و تجارت از مرز‌ها انجام گیرد.

رییس جمهوری همچنین چهارم تیرماه در دیدار "رحیم حیات قریشی" سفیر جدید پاکستان در ایران، با تاکید بر ضرورت بازگشایی مرز‌ها و گسترش مبادلات تجاری و کالایی میان دو کشور، بر عملیاتی شدن توافقات مشترک تاکید کرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار