احتمال کودتا در ارمنستان قوت گرفت/ حمایت مخالفان پاشینیان از بیانیه ستادکل ارتش
پارسینه: همزمان با پرواز هواپیماهای ارتش ارمنستان بر فراز شهر ایروان، نخستوزیر این کشور گفت، مردم اجازه کودتا نخواهند داد و آنها هستند که درباره استعفای او تصمیم میگیرند.
در این بیانیه آمده است: «با توجه به اوضاع پیش آمده، نیروهای مسلح ارمنستان استعفای نخستوزیر و دولت را خواستار هستند و هشدار میدهند از بهکار بردن زور در برابر مردمی که فرزندانشان در حفظ میهن و آرتساخ کشته شدند، خودداری شود. ارتش همواره در کنار مردم است، همانطور که مردم همواره در کنار ارتش بودهاند».
دقایقی پس از انتشار این بیانیه، «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، گاسپاریان را از سمت خود برکنار کرد و از هوادارانش خواست در میدان جمهوری شهر ایروان تجمع برگزار کنند.
مخالفان پاشینیان ساعاتی پس از انتشار بیانیه ستادکل ارتش ارمنستان از آن حمایت کرده و بیان داشتند: «بیانیه نیروهای مسلح و فرمانده ستادکل و دعوت به ایستادن شانه به شانه با مردم و کشور، بازی را تغییر میدهد. از نیکول پاشینیان میخواهیم به سمت جنگ داخلی حرکت نکند و در داخل کشور خون ارمنیها را به زمین نریزد و به دنبال تفرقه میان آنها نباشد. نیکول پاشینیان آخرین فرصت را دارد که بدون بروز تنش از قدرت کنارهگیری کند».
به طور همزمان، پاشینیان در یک سخنرانی ویدئویی گفت: «به تمامی سربازان، افسران و فرماندهان دستور میدهم سرشان به کار خود باشد و از مرزها و تمامیت ارضی ارمنستان محافظت کنند».
نخست وزیر ارمنستان به اشاره به اینکه مردم این کشور اجازه نخواهند داد کودتایی صورت گیرد گفت: «ارتش نمیتواند در رویههای سیاسی مشارکتی داشته باشد. ارتش باید تابع مردم و مقاماتی باشد که از سوی مردم انتخاب شدهاند».
او در ادامه گفت: «تماسی تلفنی با رئیس جمهور داشتم و به او گفتم باید نامه من درخصوص اخراج [اونیک گاسپاریان]را امضا کند. اگر وی این کار را انجام ندهد، آیا بدین معنا است که به کودتا پیوسته است؟»
پاشینیان افزود: «انتظار دارم رئیس جمهور این حکم را امضا کرده یا رئیس ستادکل خود استعفا دهد. پس از آن مشاوره سیاسی با تندروترین منتقدان را آغاز خواهم کرد».
وی خاطرنشان کرد: «فقط مردم میتوانند تصمیم بگیرند که من باید استعفا دهم. بگذارید مردم تقاضای خود را مطرح کنند و مرا مورد قضاوت قرار دهند».
نخستوزیر ارمنستان در ادامه تهدید کرد اگر مخالفانش از خط قرمزها عبور کنند، مورد بازداشت قرار خواهند گرفت.
از سوی دیگر، «الهام علیاف» رئیس دولت جمهوری آذربایجان در واکنش به تحولات امروز ارمنستان گفت، به خاطر رهبری پاشینیان اوضاع این کشور به اسفناکترین وضع ممکن درآمده است.
در پی وقوع این تحولات، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در تماس تلفنی با «آرا آیوازیان» وزیر امور خارجه ارمنستان درخصوص حلوفصل مسالمتآمیز اختلافات داخلی این کشور ابراز امیدواری کرد.
علاوه بر لاوروف، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه نیز اعلام کرد مسکو با نگرانی در حال پایش اوضاع ارمنستان است.
از سوی دیگر «مولود چاوش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه، «تلاش برای کودتا» در ارمنستان را محکوم کرد.
بعد از شکست ارمنستان در جنگ ۴۴ روزه با جمهوری آذربایجان در منطقه قرهباغ کوهستانی که با توافق سهجانبه ایروان، باکو و مسکو به آتشبس منجر شد، انتقادها و تظاهرات علیه نخستوزیر ارمنستان بیشتر شده است.
ارمنستان در این جنگ بعد از پیشروی نیروهای آذربایجان، مجبور شد هفت منطقه اشغالی این کشور را در منطقه قرهباغ کوهستانی تخلیه کرده و به مرزهای بینالمللی عقبنشینی کند. مخالفان پاشینیان او را به خیانت و کشتار نیروهای ارمنی در جنگ متهم کرده و خواستار برکناری او از قدرت هستند.
این روسیه است که از ارتش ارمنستان خواسته پاشینیان را ساقط کند.
لاروف که مادرش ارمنی و پدرش روس است گفته مسالمت امیز حل شود.
یعنی پاشینیان خودش کنار یرود تا خونریزی نشود . یعنی تصمیم برکناری تو گرفته شده است.
همچنین علی اف مامور روسیه در اذربایجان است این نوع اظهار نظر علی اف یعنی صد در صد کار روسیه است.